tag:blogger.com,1999:blog-7658716313838437351.post6133790038280917201..comments2023-09-15T18:43:53.977+03:00Comments on Tuhat ja yksi tarinaa : 573. tarina (Istanbulin Top 10 - ruokapaikat) + EDITMinehttp://www.blogger.com/profile/12643860870792087985noreply@blogger.comBlogger11125tag:blogger.com,1999:blog-7658716313838437351.post-6962560714786409992014-02-04T20:04:00.664+02:002014-02-04T20:04:00.664+02:00Apua apua mä haluan noihin kaikkiin! Me testasimme...Apua apua mä haluan noihin kaikkiin! Me testasimme Ciyanin viimeksi, se oli sinun antamasi kirjan ansiota. Loistava paikka. Mutta minä haluaisin nuo kaikki testata.Kirjailijatarhttps://www.blogger.com/profile/06172552627505773221noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7658716313838437351.post-29310357495377519462013-11-15T22:50:19.469+02:002013-11-15T22:50:19.469+02:00Anonyymi: Oli kyllä harvinaisen hienot kuvat Istan...Anonyymi: Oli kyllä harvinaisen hienot kuvat Istanbulista. Eli ohjelma sopi hyvin matkailumainokseksikin:). Kiitos kommentistasi!Minehttps://www.blogger.com/profile/12643860870792087985noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7658716313838437351.post-50292998546736837292013-11-15T19:58:43.415+02:002013-11-15T19:58:43.415+02:00Hei Mine! Näytin tuon ruotsintelevision ohjelman M...Hei Mine! Näytin tuon ruotsintelevision ohjelman Miklasta ja Istanbulista perheelleni lokakuussa. Koska he eivät päässeet käymään viime vuonna oli mahtava näyttää paikkoja tuon ohjelman avulla! :) /M. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7658716313838437351.post-6943358359785083162013-11-15T18:23:28.933+02:002013-11-15T18:23:28.933+02:00Kiitos itsellesi.
Kiitos itsellesi. <br />Ninanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7658716313838437351.post-53932676712800179472013-11-15T08:32:31.088+02:002013-11-15T08:32:31.088+02:00Nina: Linkitä ihmeessä, sehän olisi mielenkiintois...Nina: Linkitä ihmeessä, sehän olisi mielenkiintoista nähdä. Tosin oma ruotsini ei ole niin hyvä, että pysyisin kärryillä ilman tekstitystä. Ainakin luulen niin?Minehttps://www.blogger.com/profile/12643860870792087985noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7658716313838437351.post-79184459793920772882013-11-14T21:48:25.356+02:002013-11-14T21:48:25.356+02:00Olipa mun mies innoissaan kun sai omalle mieltymyk...Olipa mun mies innoissaan kun sai omalle mieltymykselleen vahvistusta, tykkää Aina ettei ole "sörsseleitä" tarpeeksi ja ruoka kuivaa. Rakastamme Näitä ravintoloita joissa voi vain osoittaa mitä haluaa:) Minulla olisi sinulle aivan ihana ohjelma Miklasta, on ruotsiksi joten jos haluat niin voisin sen tähän laittaa, tai ehkäpä on muita ruotsinkielisiä joita kiinnostaa? Toinen on jo vuonna 2007 ilmestynyt Mehmet Gursin haastattelu jossa hän puhuu todellakin niin että ymmärtäää Istanbulin maut ja hajut, taitaa myös suomen saaristo vilahtaa puheissa. Saanko linkittää?<br />Ninanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7658716313838437351.post-8240199029341444522013-11-14T21:13:15.135+02:002013-11-14T21:13:15.135+02:00Petra: On kyllä, tuo Asitane on niistä kuuluisin j...Petra: On kyllä, tuo Asitane on niistä kuuluisin ja minusta siellä on maukkaimmat ottomaanisapuskat. Toinen paikka on ainakin lähellä Suleymaniyen moskeijaa, mutta en nyt hirveästi siitä innostunut.<br /><br />Riikka: Minullakin meinasi usko loppua niitä käytäviä ekaa kertaa kulkiessani. Ihana paikka, siellä tosiaan ehkä kävisi jo pelkän mijöönkin vuoksi.<br /><br />Jael: Voihan joku sanoa, että sitä samaa se on muissakin maissa ravintoloissa. Itse kärsin eniten siitä, että perusruokien kanssa ei saa kastiketta. Liha ja kala ilman kastiketta on vaan ihan liian kuivaa. Mutta tämä nyt on makuasia, jolle ei voi mitään. Selvästikään turkkilaiset ei näe asiaa samalla lailla. Eikä varmaan kaikki suomalaisetkaan.<br /><br />Anu: Ja hotellien aamupalatarjonta se matkalla vasta kyllästyttääkin. Muna, kurkku, tomaatti, leipä. Leipä. muna, kurkku, tomaatti. Kurkku, tomaatti, muna…<br /><br />Yksinkertaista ja hyvää. Lomaillessa varmaan niin, mutta syöpä sitä samaa vuositolkulla. Etenkin kun täällä käydään enemmän ravintoloissa kun Suomessa. Mutta nyt siis osaan mennä niihin ravintoloihin, joiden taikasana on minun kohdallani "Maailman keittiö" ja johan saa pihvit kastikkeella, fajitakset, kanat hapanimeläkastikkeella jne. Eli Istanbulissa ei todellakaan ole pakko mennä perusravintolaan, sillä vaihtoehtojahan riittää..<br /><br /><br />Minehttps://www.blogger.com/profile/12643860870792087985noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7658716313838437351.post-42154387054642343182013-11-14T20:49:16.802+02:002013-11-14T20:49:16.802+02:00Turkkilainen ruoka on ollut aina mielestani hyvaa,...Turkkilainen ruoka on ollut aina mielestani hyvaa, yksinkertaista ja konstailematonta. Todella raaka-aineiden hyvasta laadusta ja mausta on paassyt nauttimaan ilman liikoja mausteita. Mezet ovat aina mielenkiintoisia. Eri puolilla maata on jotain erikoisuuksia, esim merikalan tilalla taimenta. Kappadokiassa soimme saviruukussa kypsytettya gyvec-pataa. Trabzonin seudulla oli joku fonduen tapainen juustodippi jonka nimi taisi olla muhlama.<br /><br />Idassa syotiin aamiaiseksi tahinia viinitypalesiirapin kanssa.<br /><br />Mutta tietysti jos asuu Istanbulissa niin monta vuotta kuin te, voi paikallinen ruokatarjonta alkaa kyllastyttaa.<br /><br />Ai kun tuli melkein nalka!!anumorchyhttps://www.blogger.com/profile/01027538628260103347noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7658716313838437351.post-49445119719866978482013-11-14T18:25:53.454+02:002013-11-14T18:25:53.454+02:00Turkkilainen ruokakulttuuri on rikas ja vaikuttanu...Turkkilainen ruokakulttuuri on rikas ja vaikuttanut niin laajan alueen ruokakulttuuriin,kuten tännekin ja Balkanin alueella ja muuallakin.Mutta kuten tuollakin mainitset, monessa paikassa teilläpäin se on sitä samaa enkä ole pahemmin löytänyt netissäkään mitään uutta turkkilaista keittiötä.Veljeni oli kesän alussa Istanbulissa ja kun kysyin mitä hän piti ruuasta,hän sanoi että joka paikassa on aika samanlaista ruokaa-Se ei kuitenkaan muuta sitä tosiasiaa että se ruoka on hyvää:)Jaelhttps://www.blogger.com/profile/12807233749131057341noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7658716313838437351.post-48793847078365959032013-11-14T18:22:04.016+02:002013-11-14T18:22:04.016+02:00Mietinkin otsikon nähdessäni, että pääseeköhän Lim...Mietinkin otsikon nähdessäni, että pääseeköhän Limonlu Bahce tähän listaan. Vaikka ruoka ei olis edes hyvää, se miljöö on niin viihtyisä ja kotoisa, että voisin muuttaa sinne :)<br /><br />Ekaa kertaa siellä vierraillessa tosin kerkesin jo ihmetellä mihin mua raahataan, kun vaikutti lähinnä siltä, että yritetään päästä jonnekin betonihelvetin takapihalle. Yllätys oli melkoinen, kun ravintola avautui silmien eteen!<br /><br />Petra: Muistelen nähneeni dokumentin Suomen telkkarissa tällasesta vanhoja ottomaaniruokia tarjoavasta ravintolasta, joka oli Istanbulissa.Riikkahttps://www.blogger.com/profile/11501296329642209255noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7658716313838437351.post-46118024078790963172013-11-14T17:47:41.931+02:002013-11-14T17:47:41.931+02:00Ihanan kuuloisia ruokapaikkoja nam! ja olen samaa ...Ihanan kuuloisia ruokapaikkoja nam! ja olen samaa mielta etta Yemeksepeti on yksi maailman parhaita keksintöja. Mezet ovat mielestani turkkilaisen ruuan kunkku, samoin lokantat ja kaikelaiset kalyisen naköiset pienet kojut ja luukut, joista saa monesti parempaa ruokaa kuin kalliista ravintoloista, joita juurikin vaivaa tuo mainitsemasi juttu: paaruoka on usein köyha ja aina samaa. Onneksi on poikkeuksiakin, tasta tuli mieleen etta onko Istanbulissa ravintolaa joka tarjoaisi erityisesti vanhoja ottomaaniruokalajeja?Petrahttps://www.blogger.com/profile/13897319965053132064noreply@blogger.com