"Istanbul on kymmenen miljoonan elämän sekamelska. Se on kymmenen miljoonan sotkuisen tarinan avoin kirja. Istanbul on heräämässä levottomasta unestaan, valmiina ruuhka-ajan kaaokseen. Tästä eteenpäin on liikaa rukouksia, joihin vastata, liikaa rienauksia, joita huomata, ja liikaa syntisiä, yhtä lailla kuin viattomiakin, joita pitää silmällä. Istanbulissa on jo aamu." Elif Shafak: Kirottu Istanbul.
Tervetuloa mukaan matkalle. Tämä blogi kulkee Turkissa ja sen lähialueilla, ajaa Suomeen ja takaisin sekä kurkistelee porttikongeihin ja uusille lenkkipoluille Istanbulissa. Unohtamatta arkea ja juhlaa.

perjantai 21. joulukuuta 2012

363. Tarina (Oi kuusipuu ja jouluidyllini)

En etsi jouluidylliä tai rakenna epätoivoisesti kiiltokuvajoulua. Silti silmäni iloitsee kaikesta kauniista. Eniten minua kutkuttaa vanhanajan joulut. Hanget ja yksinkertaisen kauniit asiat. Ajatus joulukuusen hausta metsästä ja aidoin kynttilöin koristeltu joulupuu puhtaaksi kuuratussa tuvassa. 

Tänään kuvasimme joulukorttia. Idylliset puitteet olivat kohdallaan ja lavasteet alkoivat mummolan pihalta. Hangessa tarvottiin joulukuusen hakuun.Ja entäs sitten se idyllin takana seisova totuus? Kuusi oli ostettu eilen Hakamäestä. Esikoinen varmisti oston jälkeen, että otetaanhan sitten Suomeen muuttaessa meidän muovikuusi mukaan. Hän oli järkyttynyt oikean kuusen kalleudesta, eikä muovikuusijouluja viettäneenä ymmärtänyt oikean kuusen hienoutta:). Mies kantoi kuusen metsään ja lapset pakotettiin pihalle kuvausreissuun. Ipanat kiukutteli metsässä, kun lunta meni kenkiin ja oli kylmä. Mutta tulipas kuvat otettua. Ja todettua, että jos joskus oikeasti pääsee metsästä kuusta hakemaan, kannattaa mennä sinne ilman lapsia.

Kolme yötä jouluun on...

20 kommenttia :

sannabanana kirjoitti...

Hih, ihana lavastereissu!

Minusta olisi kiva kokeilla kerran oikeaa kiiltokuvajoulua, mutta sitä varten täytyisi kyllä tulla Suomeen ja suunnitella kaikki valmiiksi ennen H-hetkeä!

Leena Lumi kirjoitti...

Mine, tuo eka kuva on ihan ensi vuoden joulukortti. Teetin omasta kuvasta 100 korttia ja maksoi 0,60 kipale eli ei paljon mitään ja on takuulla persoonallinen. Näin on nyt tehty parikymmentä vuotta. Koska olette nyt lumen ihmemaassa, voisit saman tien ottaa muutaman vuoden kortikuvat.

R. jää tänään lomalle, vielä huomenna noudamme kalat ja pateet, sitten su ulkona lounas ystävien kanssa ja sitten onkin jo joulu&hääpäivä.

Lumen valoa ja joulua sydämeen sinulle & co♥

A kirjoitti...

Hei Mine!

Olipa hauska kuusenhakureissu, nauratti jo tuo pelkkä kuva, jossa poika on kaatuneena selälleen lumihangessa!

Hyvin olitte lavastuksen tehneet, ei voi muuta kuin kiittää teitä komeasta jutusta!:DD

Kymmenen pistettä kaikille kuusenhakijoille, ja sinulle vielä toiset kymmenen jutun teosta!

Oikein hauskaa ja levollista joulujuhlaa teille kaikille sinne Kotkaan!<33333

Anonyymi kirjoitti...

Ensimmäinen kuva on todella hellyttävä. Ihana! Kun katselin kuvia eteenpäin, muutuin jo aivan vihreäksi:) Onneksi paljastit totuuden.
Tänä vuonna meillä on aito kuusi pitkästä aikaan,
monina vuosina tekokuusi on nököttänyt olohuoneen nurkassa, kun olemme lähteneet pohjoiseen heti aattoiltana jälkeen. Tekokuusen pystyttäminen on helppoa ja pois vieminen ei sotke lattioita ja rappukäytävää. Tänä vuonna hieno aito kuusemme on jo kerra kaatunut ja vedet tietenkin pitkin lattiaa, oksat on niin hentoiset, että jouduimme ostamaan uudet jouluvalot ja tänään mies oli käynyt ostamassa uuden kuusenjalan, koska näytti siltä, että kuusi kaatuu uudelleen. Ehkäpä meillä on ensi vuonna taas tuttu, turvallinen ja edullinen tekokuusi:)
Tarja L

Satu kirjoitti...

Haha, sainpahan näpilleni, kun rupesin heti miettimään, että onkohan kyseessä oma metsä, vai oikeinko kävitte kuusivarkaissa. :-D

Surkean näköinen tyttönen tuossa tokavikassa kuvassa. :-)

Saga kirjoitti...

Ihana tuo eka kuva. Lavastettu kuusenhaku, hih :) Me haettiin omasta (miehen) metsästä kuusi sekä pihalle että sisälle. Vaikka ikää on 37, niin elämäni ensimmäinen ihan itse kaadettu kuusi tuntui niin hyvälle.

Allu kirjoitti...

Te olette varmaan siellä Turkissa oppineet tuollaisia feikkijuttuja. :D

Mine kirjoitti...

Sannabanana: Ensin ajattelin mennä ihan metsään kuvaamaan, mutta sitten tuli pelko, että jos joku oikeasti luulee meidän kaataneen kuusen metsästä omin lupinemme...

Leena: Näistä lähetetään tämän vuoden kuvatervehdys ystäville jouluaattoa ennen. Siis sähköpostilla. Aiemmin lähetin kortteja, mutta sitten tuli se vuosi jolloin Turkin posti hävitti KAIKKI korttini lasten kuvineen. Siihen loppui minun korttien postittaminen ja olemme tyytyneet sähköiseen tervehdykseen. Hyvää Joulua ja hääpäivää!

Aili: Minustakin se oli hauskaa, mutta lapsista... Perinne se on sekin, että joka vuosi nuristaan joulukuvien ottamisen vuoksi?

Tarja L.: Niin, totuus on aina tarua ihmeellisempää:D. Me sidoimme äsken kuusen kiinni verhotankoon. Toivottavasti se siinä pysyy eikä kaatuile. Oli iso ja tuuhea kuusi. Ja tuoksu on aito ja hyvä:).

Hippu: Olisikin pitänyt valita ne "ilmekuvat", tuo oli kuule ihan parhaasta päästä:). Eihän me nyt uskallettaisiin kuusta varastaa..

Saga: No, nyt sinulla riittää sitä(kin) onnea sitten tulevinakin vuosina:).

Allu: Niinpä. Kyllä osataan aidot ja feikit. Ja kaikki siltä väliltä.

Jael kirjoitti...

Olipa taitavasti lavatettu kuusenhakumatka;en olisi uskonut ellen olisi lukenut että lavastettu tilanne oli;D

Anonyymi kirjoitti...

Me päätimme porukalla, että tänä vuonna tästä talosta ei lähde postitse yhtään joulukorttia; kortti- ja merkkirahat laitetaan vielä ennen aattoiltaa Unicefin tilille malariarokotteisiin. Syynä tähän rehellisyyden nimissä sekä kiire että laiskuus; meidän Tytöille korostin kuitenkin syinä ekologisuutta + auttamista...Taisin siis lavastaa itseni hyväksi ihmiseksi ?

Kuvasi olivat kuitenkin hurmaavat kaikessa surkeudessaan; erityisesti Tyttösi näyttävät siltä, että paleltuvat pystyyn. Pojillasi taitaa olla vähän enemmän näyttelijän lahjoja ?

Jouluun on enää pieni hetki. Kaiken kiireen keskellä ja keskeltä minä lähden Kuopuksen kanssa elokuviin katsomaan Helinä-Keijua. Lapsi-Rukka on joutunut koko syksyn olemaan "vähäisellä äidillä", kun työt + opinnot ovat vieneet lähes kaiken aikani. Eihän yksi elokuva + hampurilaiset voi menetettyä aikaa korvata, mutta paikatkoon edes pikkuisen huonoa omatuntoani... t: Tiina

Mine kirjoitti...

Yaelian: Niin, tai olimmehan me siellä oikeasti rämpimässä. Mutta kuusta ei nyt kuitenkaan katkaistu:).

Tiina: Minäkään en postittele kortteja. Mutta en ole markkinoinnut sitä auttamissyistä vaan ihan siitä syystä, että Turkin posti on tosiaan kovin epäluotettava.

Kiva, että saitte elokuva-reissunne. Meitäkin hieman kiinnostaisi ne Hobitit, mutta en vielä ole selvittänyt ikärajaa..

Anonyymi kirjoitti...

Olipa teillä kiva kuusenhakureissu.....
Me suuntaamme huomenna kotikonnuille Pohjanmaalle, tänään on täällä kotona puunattu ja paistettu, ihana tulla sitten kotiin reissusta.
Toivotan teille ihania päiviä kotimaassa, oikein HYVÄÄ JOULUA ja RIEMUKASTA UUTTA VUOTTA 2013!!!!!
Pakkasterveisin UllaAnonyymi kirjoitti...

K-12; hyvä elokuva kuulema kertoi Esikoinen ja Poikaystävänsä. t: Tiina

Mine kirjoitti...

Ulla: Hyvää Pohjalaista joulua teille Ulla ja co! Minäkin olin kaukaa viisas ja tilasin Istanbulin kotiin siivoojan paluupäiväksi:).

Tiina: Kiitos tiedosta, se tarkoittaa, että täällä elokuvan voisi katsoa kaksi neljästä joten kannattaa jättää Istanbuliin, jossa sen voisi katsoa kolme neljästä....

pikkupikkuriikki kirjoitti...

olipa ihanaa löytää tämä blogisi..ja ihanaa päästä tutustumaan palaan elämäänne. Oli hienoa nähdä teitä tänään..tää ja Lilja kiittää ja kumartaa ja käy tutustumaan blgiisi tarkemmin ja ihan ajan kanssa. =)

Anonyymi kirjoitti...

Lämpimästi suosittelen elokuvaa Metsän Tarina ! Tulee ensi-iltaan 28.12.12. Sitä on kovasti jo ennakkoon kehuttu ja traileri on ainakin ihan huippu ! Ikärajaa ei ole ja olisi ihan ehdoton leffa teidän lapsille (niin kuin meidänkin). Olen jo trailerin nähtyäni "ihan liekeissä"...t:Tiina

Kirsikka... kirjoitti...

:)
Hyvää ja rauhallista Joulua teille sinne Suomen puolelle ♥

Mine kirjoitti...

Pikkuriikki: Kiitos itsellenne käynnistä. Kävin katsomassa sinunkin tonttisi:).

Tiina: Lähdemme 27. 12, joten jää sekin sitten Istanbuliin. Ellei se ole suomalainen elokuva, jolloin se ei varmaankaan näy Turkissa:). Täytyypä käydä netistä tutkailemassa.

Kirsikka: Hyvää Joulua, sinne missä sitä vietättekin:).

Kirjatoukka kirjoitti...

Tämä on jotenkin niin hellyttävän hauska joulutarina! Kyllähän usein joulunviettoon liittyy täydellisyydentavoittelua, myönnän syyllistyneeni (syyllistyväni) moiseen... Tänään meillä on jokavuotiset jouluitkut, jännitys purkautuu, stressikin, jouluhässäkkä lyö yli. Mikä kenelläkin. Kuuluu perinteisiin tämäkin, osaamme suhtautua, kun aina se jossain vaiheessa tulee. Nyt puhtain päin huomista kohti! Ihanaa joulua koko teidän poppoolle!

Mine kirjoitti...

Kirjatoukka: Kyllä minä olen vuosien myötä hellittänyt ja opetellut luovimaan joulukarikoissa. Mutta aina sitä pärskähtelee ja on uhattu joulurauhan julistuksen kovennetuilla rangaistuksilla:). Elämä on epätäydellistä. Siksi sitä osaa iloita kiiltokuvahetkistä oikein erityisesti, vaikka tietääkin, että ne on epätosia...

Oikein Hyvää Joulua ja blogirikasta Uutta Vuotta!