"Istanbul on kymmenen miljoonan elämän sekamelska. Se on kymmenen miljoonan sotkuisen tarinan avoin kirja. Istanbul on heräämässä levottomasta unestaan, valmiina ruuhka-ajan kaaokseen. Tästä eteenpäin on liikaa rukouksia, joihin vastata, liikaa rienauksia, joita huomata, ja liikaa syntisiä, yhtä lailla kuin viattomiakin, joita pitää silmällä. Istanbulissa on jo aamu." Elif Shafak: Kirottu Istanbul.
Tervetuloa mukaan matkalle. Tämä blogi kulkee Turkissa ja sen lähialueilla, ajaa Suomeen ja takaisin sekä kurkistelee porttikongeihin ja uusille lenkkipoluille Istanbulissa. Unohtamatta arkea ja juhlaa.

maanantai 24. joulukuuta 2012

365. tarina (Tuli Joulu Kultainen)

Mummola on siivottu. Kuusi koristeltu. Kinkku odottaa maistajiaan. Sauna kylpijöitään. Äidin polvi on huomattavasti parempi. Joulu saikin jo tulla! 

Kiitän sinua vierailuistasi täällä blogissani ja toivotan:


21 kommenttia :

Aili-mummo kirjoitti...

Mine, kuin myös sinulle ja perheellesi!<333

anumorchy kirjoitti...

Ihanaa joulua sinulle ja perheellesi!

Maria kirjoitti...

Hyvää ja Rauhallista Joulua!

Yaelian kirjoitti...

Kauniin rauhalista joulua teille.Kaunis kortti!

Lilja Liliace kirjoitti...

Ihana Joulukortti! :)

Käy lämmin henkäys talvisäässä... mikähän se on?
No tietysti lämmin tervehdys meiltä:
tulkoon joulu, tuoksukoon pipari, olkoon mieli heleä ja sydän keveä,
tuikkikoot tähdet, lentäkööt enkelit lämpimin siivin ,
juoskoot tontut salaperäisiä polkujaan lumeen...
Iloisin aattein, jouluisin miettein Lilja Liliace perheineen

ii kirjoitti...

Hyvää joulua!

Meillä pikkutonttu maistoi jo lasista palloa, toivottavasti kaikki sirut saatiin ulos...

Sateenkaari kirjoitti...

Oikein hyvaa ja rauhallista Joulun aikaa sinne lumen ja pakkasen keskelle, koko teidan perheelle, Mine.
Meilla oli tanaan taa soikein lammin ja aurinkoinen paiva.

Hippu kirjoitti...

Ihania ja tunnelmallisia joulunpyhiä!

sylvi kirjoitti...

Kiitos samoin sinulle Rauhallista ja Hyvää Joulua, Vapahtajan syntymäjuhlaa, sekä Onnellista Uutta Vuotta 2013 ♥
God Jul Och Gott Nytt År till ! ♥

Mine kirjoitti...

Kiitos toivotuksista kaikille tasapuolisesti. Jouluaatto meni mukavasti ja kaikki keretiin mitä aiottiinkin. Nyt on lahjat auottu ja lapsilla pelit käynnissä uusilla peleillä. Aikuisväestö taitaa siirtyä taas vaihteeksi ruokapöytään. Kun kerran on joulu ja saa yölläkin syödä...

ii: Meidän pieni tonttu söi aikoinaan kuusen lasisen kynttilän. Silloinkin kerättiin lasia suusta. Ei onneksi käynyt pahasti eikä tullut haavoja.

Petra kirjoitti...

Ihanaa joulunaikaa, jatkakaa jouluantimilla herkuttelua!

Allu kirjoitti...

Hyvää joulua täältäkin!

Mine kirjoitti...

Petra: Voi hyvänen aika, niin on syöty, että odotan vain kuinka koko naapurusto on kauhistelemassa saavutettuja kiloja:).

Allu: Kiitos, on ollut hyvä joulu. Tänään jo ruvetaan pakkailemaan sillä huomenna on kotiinlähtö käsillä.

pikkujutut kirjoitti...

Turvallista paluuta arkeen!

ninoh kirjoitti...

Ihanaa joulua <3

Mine kirjoitti...

Pikkujutut: Kiitos, hyvin ja nopsasti palattiin. Ehkä vähän liiankin nopeasti, kun on pää niin pyörällä eikä tiedä mistä alottaisi.

Ninoh: Ihana oli joulu, nyt tässä asetutaan ja ryhdytään vuotta vaihtamaan. Hyvää Uutta Vuotta!

Anonyymi kirjoitti...

Pidin Joulun kunniaksi vähän taukoa täältä netti- ja blogimaailmasta. Keskiviikko ja torstain menivät lähes täysin sen Ulla-Lena Lundbergin JÄÄn kanssa höystettynä valtavalla määrällä suklaata lähes kirjan loppuun asti, mutta sitten tarina eteni niin, että itkin kuin vesiputous ! (En paljasta juonta tässä, jos joku ei ole vielä kirjaa lukenut.) Itkusta ei meinannut loppua tulla. En kyllä tajua, miten olen nykyisin koko (?) ajan liikuttunut ! Kirjan ostin joululahjaksi Esikoiselle, mutta tartuin siihen ensimmäisenä. Tykkäsin kirjasta todella paljon. Nyt luen Riikka Ala-Harjan Maihinnousua, joka vaikuttaa hyvältä (ja itkuiselta).

Pääsittekö hyvin takaisin kotiinne ? Oliko Pupu hengissä vai paistina ? Kyselee Tiina

Mine kirjoitti...

Tiina: Kotona ollaan ja kassitkin saatiin juuri purettua. En vielä koe olevani kotona vaan jossakin välitilassa. Ruokaa piti käydä ostamassa, mutta muuta järkevää tässä ei ole aikaansaannoksiksi luettavissa.

Minäkin luin Jään ja se jäi mieleen pitkäksi aikaa lukemisen jälkeenkin. Hyvän kirjan merkki. Sitten lukaisin Elifin Rakkauden aikakirjan ja siitäkin pidin kovasti. Kolmas joulun kirjani oli Juha Tapion Tie, jonka viimeistelin lentokoneessa. Mukavia kirjoja jäi vielä kotiinkin luettavaksi, mutta säästelen niitä hieman.

Helmi on täällä viettänyt joulua syömällä meidän olohuoneen tuolit:(. Ei laitettu pupua pataan siitäkään hyvästä, mutta koitetaan tulla taas tutuksi. (Helmillä on aina sellainen tuloahdistus ja se on tosi kiukkuinen aina muutosten jälkeen. Tänäänkin purrut meitä joka käänteessä. Pureva pupu on minusta jotenkin koominen, mutta pelottaa lapsia:)).

Niin ja kävin takakadun tädiltä tilaamassa purruille tuoleilleni kangashuput, onneksi sellainen on täällä aika halpaa lystiä, hinnaksi tuli noin 8€/tuoli. Eli selvästi halvempaa, kun ostaa uudet tuolit....

Anonyymi kirjoitti...

Sorry; nauratti tuo teidän Pupuli ! Vai että oikein tuolit ! Meidän edellisen koiran (Nita) isukki oli syönyt omistajansa sohvakaluston ! Nita tyytyi aikoinaan levittämään roskikset pitkin asuntoa (osasi avata kaapin ovet). Oli "ilo" tulla iltavuorosta kotiin, kun jätteet oli pitkin lattioita höystettynä pentukoiran pissoilla ja kakkakasoilla... Tämä nykyinen (Jalo) söi tultuaan Keskimmäiseltä kahdeksat kengät ja kakkasi vähintään 10 kertaa olohuoneen kirjahyllyn taakse... t: Tiina

Anonyymi kirjoitti...

Ja vielä; unohdin kysyä : "Kuinka voit ? Joko Polvi on kunnossa tai edes parempi ?" t: Tiina

Mine kirjoitti...

Tiina: No on se teilläkin ollut sopeutumista koirien kanssa:). Helmikin kakkaa joka puolelle, mutta ne on onneksi helposti siivottavissa:).

Polvi on hyvä. Hieman holtiton, mutta kivuton. Eiköhän se siitä asetu?