"Istanbul on kymmenen miljoonan elämän sekamelska. Se on kymmenen miljoonan sotkuisen tarinan avoin kirja. Istanbul on heräämässä levottomasta unestaan, valmiina ruuhka-ajan kaaokseen. Tästä eteenpäin on liikaa rukouksia, joihin vastata, liikaa rienauksia, joita huomata, ja liikaa syntisiä, yhtä lailla kuin viattomiakin, joita pitää silmällä. Istanbulissa on jo aamu." Elif Shafak: Kirottu Istanbul.
Tervetuloa mukaan matkalle. Tämä blogi kulkee Turkissa ja sen lähialueilla, ajaa Suomeen ja takaisin sekä kurkistelee porttikongeihin ja uusille lenkkipoluille Istanbulissa. Unohtamatta arkea ja juhlaa.

torstai 13. joulukuuta 2012

358. tarina (Talven Ihmemaa)

Aina se on yhtä hämmästyttävää ja sykähdyttävää. Kuinka muutamassa tunnissa suurkaupunki voi muuttua joksikin ihan toiseksi. Vaikkapa nyt Talven ihmemaaksi, jota Suomeksikin kutsutaan. 




Vuorokaudessa tunnit ovat lisääntyneet selvästi. Yhden päivän aikana kerkeää vaikka mitä mukavaa. Mummolan piha on kuin taistelutanner. Linnoitukset ja niiden väleissä risteilevät polut. Lentävät lumipallot ja talven riemu. Perheen vanhempi väki nautiskelee saunan löylyistä. Niin mummolan saunassa, kun rantasaunassakin. Ulkona oleva kylmyys ja sisältä löytyvä lämpö ovat hyvät yhdessä.







Kuinka paljon olemmekaan kerenneet, vaikka tulostamme on kulunut vain kaksi päivää. On kuin koittaisin ahmia koko kakun yhdellä kertaa. Kaikki ihmiset, kaikki maut, kaikki paikat, kirjat ja asiat. Nyt pistän jarrut päälle ja käperryn hetkeksi sängyn nurkkaan. Vain minä, mies ja Ulla-Lena Lundbergin Jää. Tämä hetki ja ihana Suomeni.

Jouluun on 11 päivää. Kaikki lahjat lähes ostettu. Oho!

22 kommenttia :

Riina kirjoitti...

Ooo, lunta! :) Mua vähän jännittää tulevassa Suomen-matkassa se kylmyys. Olen muuttunut Ranskassa kylmän suhteen ihan nössöksi, järkytyin tällä viikolla, kun oli yksi (1) aste pakkasta.

Mutta äkkiä siihen kylmäänkin taas tottuu. Kai? Jos jouluna nyt enää edes on kylmä.

sannabanana kirjoitti...

Hih, mulle tuli lämmin läikähdys rintaan, kun luin 'Tervetuloa kahville' ja K-marketin! Lumikin on hieno!

Minä myös nössöilen nykyään kylmän suhteen ja siksi seuraava visiitti onkin suunniteltu keskikesälle palelun minimoimiseksi.

Hyvin voin samaistua tuohon kiireeseen nähdä ja kokea ja maistaa kaikkea lyhyen vierailun aikana. Nauti, Mine!

Mutta valkoinen joulu Suomessa on kyllä jotain aivan ihanaa, te onnelliset!

Amalia kirjoitti...

Tervetuloa lumiseen Suomeen!!

Lissu kirjoitti...

Huomen illalla minàkin (toivottavasti) olen Talven ihmemaassa. Mukavaa esimakua kuvistasi. Tààllà viimeiset imuroinnit tehty, laukuista 99% pakattu. Mukavia pàivià Kotkaan.

Petra kirjoitti...

Voi onpa talvista! Meille satoi ensilumi tanaan Ankarassa mutta suli heti pois. Minakin sain vihdoin blogin pystyyn, kay kurkkaamassa kun ehdit rentoutumisen valissa. Mukavaa joulunodotusta!

anumorchy kirjoitti...

Enpa ole Suomen talvea 30 vuoteen nahnyt. Enka juuri kaipaa. Pimeys on viela pahempaa kuin kylmyys.
Mutta nauttikaa te sydamen kyllydesta!!

A kirjoitti...

Lämpö ja kylmyys samassa paketissa: ihanaa!!!

Tervetuloa Suomeen, Mine & perhe.<3333

Mine kirjoitti...

Riina: Tarpeeksi vain vaatetta päälle ja kyllä tarkenee. Onni on omat UGGit:). Pieniä ei palele, ovat jatkuvasti pihalla, mutta esikoinen hytisee. Eikä nyt ole kun pari astetta pakkasta.

Sannabanana: Minustakin on ihanaa lukea kylttejä selvällä suomella:). Torikahvila on joka reissun MUST. Tosin nyt minulla jäi possot välistä, kun on naama muutenkin vehnästä ja sokerista turvoksissa:C.

Amalia: Kiitos! Ihana oli tulla.

Lissu: Tervetuoa, tervetuloa, Kyllä täällä on ihana käydä, mutta epäilys on jo noussut mieleen; Kuinka tätä lunta ja kylmää jaksaisi kuukausi tolkulla?

Petra: Ahaa, mielenkiitoista. Tulen heti.

Anu: Lumi kyllä valaisee. Minua ei haittaa pimeä. Ainakaan tässä lomailumäärissä...

Aili: Kiitos, Aili. Kyllä me nautiskelemme. Kaikilla aisteilla.

Satu kirjoitti...

Tulipa kotoinen olo, eritotenkin, kun olen asunut Kotkassa useamman vuoden. (Kaikki lähti siitä, kun opiskelin merenkulkuoppilaitoksessa, kun minusta piti tulla merikapteeni, hih.) Kotkasta on paljon hyviä muistoja. :-)

Nauttikaa - ja niin te varmasti teettekin! :-)

Maria kirjoitti...

Oikein hyvää Suomi-lomaa!

Saga kirjoitti...

Voi teitä lumen ja Suomen hullaannuttamia :) Nauttikaa.

Mine kirjoitti...

Hippu: Ihanko totta. No sitten tiedät. Minusta tämä on ihana ihana kaupunki ja tuntuu kivalle ajatus muutosta tänne takaisin. Paitsi tuo talvi ja sen pituuus. Siitä en osaa nyt vielä sanoa mitään.

Maria: Kiitos!

Saga: Kyllä sitä hullaantuu, kun kerran kolmessa vuodessa tupsahtaa talveen:). Seisoin eilen Prisman joulusuklaahyllyilläkin vaikka kuinka kauan. Mutta vielä en syö, en...

Jael kirjoitti...

Miten paljon lunta! Vähän kaipaan sitä vaikka tiedän,että pian kyllästyisin siihen.Niin erilaiset maisemat tällä kertaa tässä blogissa;D
Mukavia hetkiä kotimaassa ja joulun odotusta!

anumorchy kirjoitti...

Kotkassa vietimme pari kolme paivaa "turistilomaa" muutama vuosi sitten.
Asuimme tuolla Hipun mainitsemassa merenkulkuoppilaitoksessa, jonka oppilasasuntolassa oli kesahotelli.

Ihan mukavalta kaupunki tuntui (kesalla). Hieno merimuseo ja Sapokan vesipuisto. Kavimme myos Haminan Tattoossa.

Mine kirjoitti...

Yaelian; Mutta miten kaunista se on. Ilokseen täältä sisältä katselee, jos ei ole pakko tarpoa ulkona kuin omasta halusta. Sitä halua on kyllä melkoisen vähän...

Anu: Tämä on kiva kaupunki ja ympärillä upea saaristo. Juuri sopivan kokoinenkin, sillä Suomessa en todellakaan haluaisi asua missään isossa kaupungissa, vaan lähellä luontoa ja merta..

Unknown kirjoitti...

Anne İstanbulda dondugunuzde bana bir poset kar getirirmisiniz.. Lütfen :))
Kar'ı çok seviyorum, erimemiş olursa sevinirim ;)

Leena Lumi kirjoitti...

Ihanaa, että olette päässeet Talven ihmemaahan! Miten tuo kaupunki näyttää tutulta. Ollaanko nyt Savonlinnassa...Käyn siellä oopperassa ja paljon sitä ennen olen asunut pari vuotta Kerimäellä.

Nauti nyt hiljaisuudesta, puhtaasta luonnosta, siitä huikeasta hetkestä kun sininen hämärä putoo ja siitä aamutunnelmasta, kun saa sytytellä kynttilöitä ja hämärä hitaasti katoo muuttuen lumen valoksi.

Lumikaunista Suomen joulun aikaa!

Mine kirjoitti...

Mert: Mümkünse getireceğim. Burada fazla var...

Leena:Ei olla Savossa, vaan Savolaisten Amerikassa eli Kotkassa. Ja luntahan täällä riittää, lasten riemuksi. Ja kyllä minäkin nautin ja sujuvasti ihailen...

Anonyymi kirjoitti...

Mukavaa, että pääsitte turvallisesti ja hyvin perille ! Talvea täällä sitten riittää taatusti koko lomanne ajaksi ! Joko kaikille on löytynyt mummolan kellarista tai muualta riittävästi lämmintä ylle ?

Pidin tuota mainitsemaasi kirjaa tänään kaupassa jo kädessä, mutta taidan laittaa siitä viestin joulupukille (joka nukkuu yönsä vieressäni). Onko hyvä kirja ? t: Tiina

Mine kirjoitti...

Tiina: On lämmintä löytynyt ylle ja alle. Ja ulkoilu maistuu pikkuväelle. Kuten saunan lämpimät löylyt touhujen päätteeksi. Nyt on menossa neljäs ilta, ja kolmas saunailta:).

Olen menossa kirjassa sivulla 124. Tykkään. Se ei ole kirja jossa on jännitystä tai menevä juoni, mutta se pitää silti otteessaan ja tekee mieli ottaa kirja aina käteen, kun mahdollista.

Allu kirjoitti...

Onpas siellä lunta. Mulla on muuten sama kirja yöpöydällä.

Mine kirjoitti...

Allu: Lunta on älyttömästi ja koko ajan tulee lisää. Mietimmekin, että jos tätä tahtia jatkuu, Suomi todellakin hukkuu lumeen.

Minulla jo kirjassa loppu häämöttäää..