"Istanbul on kymmenen miljoonan elämän sekamelska. Se on kymmenen miljoonan sotkuisen tarinan avoin kirja. Istanbul on heräämässä levottomasta unestaan, valmiina ruuhka-ajan kaaokseen. Tästä eteenpäin on liikaa rukouksia, joihin vastata, liikaa rienauksia, joita huomata, ja liikaa syntisiä, yhtä lailla kuin viattomiakin, joita pitää silmällä. Istanbulissa on jo aamu." Elif Shafak: Kirottu Istanbul.
Tervetuloa mukaan matkalle. Tämä blogi kulkee Turkissa ja sen lähialueilla, ajaa Suomeen ja takaisin sekä kurkistelee porttikongeihin ja uusille lenkkipoluille Istanbulissa. Unohtamatta arkea ja juhlaa.

maanantai 19. toukokuuta 2014

682. tarina (Minä olen mannekiini)

Ystäväperheen nuorimmalla tyttärellä olisi varmasti kielipäätä. Hän poimii suomalaisia sanoja ja sanontoja tuosta vain ja käyttelee niitä sujuvasti oikeissa kohdissa. Jo muutaman vuoden ajan hänen suustaan on kuulunut vaikkapa lause: "Minä olen mannekiini." Tähän tartuttiin viimeisenä aamuna ja mies nappasi tämän vuoden Peshtera-koruista kuvat mannekiinimme avustuksella. En laita koruja ainakaan vielä tänne myyntiin, mutta jos jos jossakin tulee tällaisia koruja eteen, niin osaatte sitten yhdistää.

Selvisimme lähtösurulta, sillä ystävät ovat tulossa viikon päästä kanssamme leirille. Näin ollen jätimme jäähyväisiä ihmisten sijaan vain tutuille paikoille ja teille. Siinä kauneimmassa mutkassa piti ihan pysähtyä ja seisoa hetki auton vieressä hellimässä tätä näkymää vielä kerran. Kamera nyt ei kerro taaskaan mitään siitä, miltä siinä näyttää. Kun ojanpientareet kukkii punaisena, pellolla vilja lainehtii ja takaa nousevat vuoret.
Jää hyvästi Bulgaria,  sinä ihana maa ja ystävieni koti. Toivottavasti pääset jaloillesi ja tarjoat vielä työtä omillesi. Kaunis maa olkoon myös antelias ja lempeä maa sen asukkaille.

ps. Bloggeri ei taaskaan näytä teille päivityksiäni. En tiedä miksi se koko ajan sensuroi minua? Tätä ennen siis on postaus Plovdivista.

10 kommenttia :

Kirsi Cifci kirjoitti...

Kaunista on niin käsityö=korut, mannekiini , kuin myös maisemat,kerää vaan kuvia ja muistoja, on sitten joskus mitä muistella ja kuvia katseltavaksi;)Jaksamista pakkausprojektiin!

Satu kirjoitti...

Kylläpä onkin melkoinen mannekiini! Kaunis tyttö - ja kauniit korut. :-)

Anonyymi kirjoitti...

Kauniita kuvia kauniista neidosta - niin ja kauniista koruista :)
Voi noita vuoria, tykkään kovasti niistä myös!

t.Hanna

Matkatar kirjoitti...

Kaunis mannekiini ja upeat korut. Ai kun sinua käy jo vähän sääliksi kun joudut koko ajan "hyvästelemään". Miten kestät sen? Miten ihmeessä raaskitte lähteä sieltä...

Aili Mummo kirjoitti...

Ihana turkkilaisneito on upea mannekiini! ♥♥

Mine kirjoitti...

Kirsi: Jaksamista tässä nyt tarvitaan. Toisaalta tämä on mukavaakin, kun näkee hyvin miten homma edistyy.

Satu: Kaunokainenpa hyvinkin!

Hanna: Niin kuin vuoret nää…

Matkatar: Älä turhaan sääli. Aikansa kutakin:).

Aili: Niin on.

Saga kirjoitti...

Todella kaunis tuo ruskea ristikoru. Ihailen kyllä tätä koruprojektia, toivottavasti se on saanut siivet alleen ja jatkaa kulkuaan ilman sinun panostasikin.

Leena Lumi kirjoitti...

Oi, hän on kaunis!

Mine kirjoitti...

Saga: Koruprojektin kanssa on ollut vähän nihkeää. Harmi, muttae ehkä tulevat vuodet tuo tullessaan uusia ideoita siihen, kuinka auttaa.

Leena: Niin on, suloinen!

Cheri kirjoitti...

Kaunis malli, upeita koruja ja kauniit kuvat. Bulgarialle kaikkea hyvää.