"Istanbul on kymmenen miljoonan elämän sekamelska. Se on kymmenen miljoonan sotkuisen tarinan avoin kirja. Istanbul on heräämässä levottomasta unestaan, valmiina ruuhka-ajan kaaokseen. Tästä eteenpäin on liikaa rukouksia, joihin vastata, liikaa rienauksia, joita huomata, ja liikaa syntisiä, yhtä lailla kuin viattomiakin, joita pitää silmällä. Istanbulissa on jo aamu." Elif Shafak: Kirottu Istanbul.
Tervetuloa mukaan matkalle. Tämä blogi kulkee Turkissa ja sen lähialueilla, ajaa Suomeen ja takaisin sekä kurkistelee porttikongeihin ja uusille lenkkipoluille Istanbulissa. Unohtamatta arkea ja juhlaa.

perjantai 22. kesäkuuta 2012

244. (Tirana- Albania)

Albania on vuorijonoja ja kapeita mutkittelevia serpentiiniteitä. Olemme maailmanhuipulla. Rotkojen reunalla. Tien molemmin puolin aukeaa vuori toisensa perään. 

Muistamme suljetun Albanian, joka on nyt avoinna edessämme. Kävelemme Tiranan kuumilla kaduilla. Katsomme rakennuksia, ihmisiä ja autoja. Haistelemme ilmaa, tunnustelemme kaupungin ilmapiiriä ja tunnelmaa. Lapset pyörivät Ballerinassa ja hyppivät trampoliinissa. Minä istun puoli kierrosta pyörivässä ravintolassa Tirana jalkojeni alla.

Kel' onni on se onnen kätkeköön. Sulkekoon hetket muistin sopukoihin. Olkoon kiitollinen elämästä, jonka sai.  Avoimista teistä, jotka johtivat Tiranaan.

9 kommenttia :

Saga kirjoitti...

Siellähän te nyt sitten olettekin, mahtavaa! Tirana kertoo teille tarinoitaan tunnelmillaan ja sinä tulkkaat sen meille niin osuvasti. Onni ja kiitollisuus välittyivät tänne saakka.

Erilaista, mutta nautinnollista juhannusaattoa teille!

Anonyymi kirjoitti...

Kel' onni on se onnen kätkeköön... Silti paljastan jotakin, koska ihan kihisen halusta kertoa sinulle. Olin toukokuussa siellä YAMK-valinta kokeissa ja äskeittäin tuli tieto: minut valittiin ! Olen kiitollinen ! Valintakoe oli mennyt hyvin 42/50 pistettä -- en voi lakata hymyilemästä... Kokonaispistemäärä oli huikeat 92/100.

Karusellissa näkyy istuvan lähes koko sakki; Mies ja Sinä ilmeisesti nautitte maisemista ilman pyöritystäkin ? t: Tiina

Matkatar kirjoitti...

Mukavaa Juhannusta, kivoja kuvia taas!

Aili-mummo kirjoitti...

Oikein onnellista juhannusta teille kaikille siellä Albanian mutkaisilla teillä.<3333

Yaelian kirjoitti...

Albania...kuulemma näkemisen arvoinen,vielä poispilaamaton,näin olen kuullut.OIkein hyvää juhannusta ja Albanian matkaa!

Anonyymi kirjoitti...

Hei!

Hyvää Juhannusta ja mukavaa matkaa! Ihana blogi Sinulla :)) Löysin blogisi vastikää..Mukavia muistelmia ja kauniita kuvia!!

Terveisin Susanna Ukrainasta

Mine kirjoitti...

Saga: Jotenkin se tuntui niin käsittämättömältä. Eihän siitä ole kuin muutama vuosi, kun Albaniaan ei ollut menemistä. Nyt antavat meidän kulkea vapaasti. Vapaus tuntuu ja näkyy ihmisten olemuksissa. Albaniassa on jotenkin rento meininki.

Tiina: Voi onneksi olkoon! Olen iloinen puolestasi! Mekin pyörimme, mutta pyörivässä maisema-ravintolassa.

Matkatar: Hyvää Juhannusta sinnekin. Täällä juhannus kyllä unohtuu...

Aili: Kiitos Aili. Hyvää Juhannusta. Anoppilan väki tuleekin tänään tai huomenna sinne Jänisjoen rannoille juhannusta jatkamaan.

Yaelian: Albania oli elämys. En nyt ehkä pitkään siellä viihtyisi, mutta iloitsen, kun sain käydä.

Susanna: Kiva kun löysit, Susanna. Ukraina onkin vielä käymätön kohde meille, mutta haluaisin kyllä käydä sielläkin. Miten sinä sinne päädyit?

Anonyymi kirjoitti...

Hei Mine,

Päädyimme Ukrainaan mieheni työn perässä. Suosittelen tutustumista myös tähän maahan... Kauniita maisemia & mukavia ihmisiä & hyvää ruokaa! :)

Tervetuloa!

Terv. Susanna Ukrainasta

Mine kirjoitti...

Susanna: Laitanpa korvan taakse. Ehkä me kieppaamme jossakin välissä sitten Ukrainan kautta:).