"Istanbul on kymmenen miljoonan elämän sekamelska. Se on kymmenen miljoonan sotkuisen tarinan avoin kirja. Istanbul on heräämässä levottomasta unestaan, valmiina ruuhka-ajan kaaokseen. Tästä eteenpäin on liikaa rukouksia, joihin vastata, liikaa rienauksia, joita huomata, ja liikaa syntisiä, yhtä lailla kuin viattomiakin, joita pitää silmällä. Istanbulissa on jo aamu." Elif Shafak: Kirottu Istanbul.
Tervetuloa mukaan matkalle. Tämä blogi kulkee Turkissa ja sen lähialueilla, ajaa Suomeen ja takaisin sekä kurkistelee porttikongeihin ja uusille lenkkipoluille Istanbulissa. Unohtamatta arkea ja juhlaa.

keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

250. (Plitvice- Kroatia)

Kuumien kaupunkien jäljeen sukellamme turkoosiin vesiin. Emme valitettavasti pintojen alle, mutta päällä oleminenkin riittää. Imemme itseemme värejä, hiljaisuutta ja putousten kohinaa.

Jugoslavian sisällissota alkoi täältä. Ei uskoisi. Ympärillämme on vain rauhaa. Plitvicen luonnonsuojelualue taitaa olla lomamme kohokohtia. Metsäläisen sielu kiittää.


Alamme olla experttejä mitä tulee Kroatian leirintäalueisiin. Löysimme itsemme taas yhdeltä. Jännitän, että löydämmekö ollenkaan Kroatian sielua. Katosiko se sodan melskeisiin vai turistivirtoihin? Vai onko se vain hukassa meiltä? Mikä tämä maa on, mitä se miettii, tuntee tai kaipaa?

5 kommenttia :

Leena Lumi kirjoitti...

Waude! Ei voisi uskoa ellei näkisi. Nyt täytyy lähettää tämä linkki R:lle, joka viime yönä kotiutui Belgiasta, mutta on jo karannut työpaikalle. Hän on meidän Kroatia-fani ja vakuutta minua maan 'itävaltalaisuudesta';-)

anumorchy kirjoitti...

Plitvice oli upea. Se veden vari!
Yovytteko te osan oista ihan teltoissa?
Me olimme Kroatiassa syyskuussa, taisi olla jopa kuun loppupuolella. Ehka silloin oli vahan vahemman turisteja. Ongelmana ovat mielestani etupaassa nuo jattiristeilijat. Niita kun sattuu pari kolme samaan aikaan johonkin turistikaupungin satamaan, niin nama paivavierailijat valloittavat sen kuin heinasirkat...

Anonyymi kirjoitti...

Oih, Plitvicen putokset!!
Melkeinpä kauneinta maailmassa!!
Siitä on kolkytviis vuotta kun olen ne nähnyt, mutta näky on kaiverrettu syvälle, näen ne elävästi edelleen....

Kirjailijatar kirjoitti...

Kauniita kuvia. Tuo on meidänkin ohjelmassamme, vesi näyttää kyllä siltä, että sinne olisi ihana pulahtaa.

Matkakuume kasvaa...kaikesta huolimatta :) Toivottelen teille ihanampaa loppulomaa!

Mine kirjoitti...

Leena: Tämä oli niin WOW! Ihan uskomattoman hieno paikka. Koko Kroatia on siisti ja kaunis. Kyllä läpäisee Eurooppalaiset standardit.

Anu: Tykkäsimme kovasti! Emme nuku teltoissa, siihen olemme liian mukavuudenhaluisia. Täältä on voinut vuokrata ihan kivoja mökkejä hotelleja edullisemmin. Ollut oikein sopiva ratkaisu meille.

Pepi: Sanos muuta. Minusta hienoin näkemäni luonnonpuisto. Ehdottomasti.

Kirjailijatar: Meillä on ollut hyvä loma. Kroatia on kaunis, siisti ja hyvä maa lomailla. Ruoka on hyvää, hotellit siistit. Ainut mikä harmittaa on tuo turistien määrä. Minä olen niin hölmö, että minua harmittaa jos matkalla koen olevani turistikulississa. Jään miettimään, että onko täällä oikeasti tällaista vai onko tämä tehty meitä turisteja varten. Jos on liian siloiteltua, tulee helpommin sellainen olo. Eihän siihen tarvitse takertua. Antaa olla.

Mutta Plitvice oli tosi upea, turisteista huolimatta:). Kannattaa mennä. Uimaan siellä ei pääse, eikä poikien harmiksi saanut kalastaa, vaikka kaloja olisi ollut pilvin pimein:). Käveltiin, laivailtiin ja ihailtiin senkin edestä.