"Istanbul on kymmenen miljoonan elämän sekamelska. Se on kymmenen miljoonan sotkuisen tarinan avoin kirja. Istanbul on heräämässä levottomasta unestaan, valmiina ruuhka-ajan kaaokseen. Tästä eteenpäin on liikaa rukouksia, joihin vastata, liikaa rienauksia, joita huomata, ja liikaa syntisiä, yhtä lailla kuin viattomiakin, joita pitää silmällä. Istanbulissa on jo aamu." Elif Shafak: Kirottu Istanbul.
Tervetuloa mukaan matkalle. Tämä blogi kulkee Turkissa ja sen lähialueilla, ajaa Suomeen ja takaisin sekä kurkistelee porttikongeihin ja uusille lenkkipoluille Istanbulissa. Unohtamatta arkea ja juhlaa.

torstai 28. kesäkuuta 2012

251. (Piran- Slovenia)

Kun katson hotellihuoneesta ulos näen Adrianmeren parvekkeeni alla. Vastarannalla on Venetsia. Sen vaikutus on selvä. Piran saa minut huokailemaan. Talot ovat eriväriset, sopivasti kuluneet ja niin kauniit. Tämä kaupunki on oikea kaunotar. 


Matkaopas varoittelee turistivirroista, jotka tukkivat kesäiset kadut. Meistä täällä ei ole ollenkaan turisteja. Saamme jotkut kadut vain itsellemme ja iltauinnilla omimme koko meren. Kyllä meidän vain kelpaa.


En tiedä onko mitään ihanampaa kuin puhtaan valkeat lakanat. Avoin ovi, josta tuuli leyhyttelee pedissä pötköttelijää. Taustamusiikkina aallot, jotka lyövät rantakiviin. Se onkin ainoa musiikki. Mietimme pitkään miksi kaupunki ikään kuin uinuu. Lopulta ymmärsimme, että missään ei soi mikään. Ravintolatkin ovat aivan hiljaa.


Hyvä kun koukattiin. Kannatti.

11 kommenttia :

Anonyymi kirjoitti...

Siunattu yllättävä hiljaisuus :D
Ihminen on niin ympäröity melusaasteella, että jokus hiljaisuutta ei meinaa tajuta.

Ihania kuvia jälleen kerran!

anumorchy kirjoitti...

Slovenia on kaikenkaikkiaan mielestani vahan rauhallisempi turistimaarien suhteen. Paitsi nyt ehka Postojnan tippukiviluolat ja Bled-jarvi. Maan itaosassa on muuten Jerusalem-niminen viininkasvatusalue joka oli mielestani vallan upea.

Aili-mummo kirjoitti...

MELUSAASTEESEEN olemme jo liian tottuneita!

KIITOS matkaraportista, Mine.<333

Oikein hyvää jatkoa kesälomamatkaanne.<3333

Yaelian kirjoitti...

Ensimmäinen kuva on ihana! Ja muutenkin paikka näyttää kauniilta! Mukavaa matkan jatkoa:)

Leena Lumi kirjoitti...

Mine, juma!!! Meilaa mulle HOTELLIN YHTEYSTIEDOT!

Minä haluun just tuonne rauhaan ja veden musiikkiin. Meille ei kuulu järvi tänne, vaikka näkyy.

Täällä huokailen...ihanaa.

Kiitos!

Mine kirjoitti...

Pepi: Totta. Etenkin Turkissa jatkuvasti soi ja metelöi. Samoin meillä kotona. Siitä pitää lapset huolen. Piranissa oli hiljaista. Kummallisuuteen asti.

Anu: Tykkäsin, ehdottomasti. Ei haittaa, jos jokus täytyy mennä uudelleen. Katsomaan Jerusalemit tms. Nyt ollaan jo Serbian Belgradissa, sitä ennen oltiin Zagrebissa. Illat venyy enkä jaksa enää kuvien kanssa pläräillä.... Laitan kyllä, kun taa joudan.

Aili: Loma on loppusuoralla. Aika juoksee nopeutetulla vauhdailla...

Yaelian: Oli hienot paikat, kyllä meidän kelpasi joka tasolla.

Leena: Tervemenoa. Kyllä siellä oli hienoa Ja Venetsiaan haluaisin itsekin uudelleen. Ehkä sitten, kun lapset on isoja ja kukaan ei narise loputonta kaduilla vaeltelua?

Kirjailijatar kirjoitti...

Oi että, jostain tuollaisesta minäkin haaveilen. Että löydämme paikkoja, jotka eivät ole täynnä turisteja. Jaksan yhä uskoa niin.

Upeita kuvia, enää kaksi kokonaista yötä ja...

hietzu kirjoitti...

Ihanaa. Tuollaisesta elämästä nauttisin. Mahtavia kuvia, aurinko lämmittää jo kuvia katsellessa ja tahtoisin nuuhkia tuulen kantamia tuoksuja.

Mine kirjoitti...

Kirjailijatar: Etsivä löytää. Ja joskus löytää vaikka ei etsi:). Odotan innolla teidän Kroatia- kuulumisianne...

Hietzu: Tähän lomaan mahtui monenlaista. Hiljaisuutta ja tungosta. Täyteläinen loma.

Saga kirjoitti...

Ensimmäinen kuva on upea! Puhaltelee sellaista rauhaa, jossa on taatusti ollut hyvä olla. Muut kuvat on sopivan rosoisia. Puoli vuotta sitten olin Sloveniassa, Ljubljanassa. Siellä oli aavistuksen liian siloista minun makuuni, sen sielua en löytänyt.

Mine kirjoitti...

Saga: Ljubljanaan emme ehtineet. Voisin kyllä haluta ehtiä. Joskus vielä? Tällaisten pikapyrähdysten myötä ei maasta tiedä mitään. Tietää siis vain, että ei tiedä. Mutta haluaako tietää, sen kyllä näkee jo muutamassa tunnissa.