"Istanbul on kymmenen miljoonan elämän sekamelska. Se on kymmenen miljoonan sotkuisen tarinan avoin kirja. Istanbul on heräämässä levottomasta unestaan, valmiina ruuhka-ajan kaaokseen. Tästä eteenpäin on liikaa rukouksia, joihin vastata, liikaa rienauksia, joita huomata, ja liikaa syntisiä, yhtä lailla kuin viattomiakin, joita pitää silmällä. Istanbulissa on jo aamu." Elif Shafak: Kirottu Istanbul.
Tervetuloa mukaan matkalle. Tämä blogi kulkee Turkissa ja sen lähialueilla, ajaa Suomeen ja takaisin sekä kurkistelee porttikongeihin ja uusille lenkkipoluille Istanbulissa. Unohtamatta arkea ja juhlaa.

perjantai 8. kesäkuuta 2012

238. tarina (Istanbul- prinsessat)

Prinssisaarilta onkin sopiva siirtyä prinsessoihin. Muistattekin varmasti, että kuopus täytti viikko sitten 6- vuotta. Koska hänen ystävänsä juhlii muutaman viikon päästä samoja vuosia, laitettiin keskiviikkona yhteis-synttärit pystyyn. Juhlat alkoivat ystävän kotoa, jonne kokoontui kuusi kaunista prinsessaa. Prinssejä ei näkynyt näissä juhlissa. Olivat kai kaikki jääneet saarille?


Puolivälissä juhlaa siirryttiin kuvasuunnstuksen avulla meille kahvittelemaan. Olin kuvannut seitsemän paikkaa matkan varrelta, johon prinsessat suunnistivat kuva kerrallaan. Jokaisessa paikassa oli sitten oma tehtävänsä. Tehtävän suorittamisen jälkeen näytettiin aina seuraava kuva. Hyvin löydettiin perille.





Kahvipöydästä löytyi, yllätys yllätys, pupuja. Pikkuinen Helmi-pupu oli myös juhlissa mukana. Siitä on viikon varrella kehkeytynyt oikein seurallinen pieni pupu. Kuopus kantaa Helmiänsä joka puolelle. Päivällä kun koululaiset ovat koulussa, se tykkää ottaa päivätirsat sylissäni, ketarat kohti kattoa.






Tänään kolmoseni täyttää 9- vuotta. Koulu loppui sopivasti juhlan kunniaksi. Kolmosen ja isoveljensä yhteiset kaverisynttärit on huomenna läheisessä metsässä. 12 poikaa juoksemassa päättömästi pitkin poikin. Luulen, että siitä tulee mielenkiintoista. Jotakin ihan muuta, kun kuuden tytön prinsessapäivästä.

21 kommenttia :

Leena Lumi kirjoitti...

Tuo ensimmmäisen kuvan valkoinen prinsessamekko on huikean kaunis!

Pupu näyttää ihan somalta lelulta eli voiko olla tottakaan;-)

Hauskaa party-viikonloppua sinulle & co!

pikkujutut kirjoitti...

Kauniita prinsessoja.Ja kuvasuunnistus on ihan huippu juttu!

sanon samaa kuin Leena tuossa yllä, tuo pupunne näyttää lelulta, uskomatonta.

Me olemme juuri lähdössä 9-synttäreille huvipuistoon.Tyttöjä ja poikia sekaisin ja lupauduin kuvaamaan juhlat.Nyt mietin mitä mietinkään luvatessani, lämpöhalvaus on lähellä tässä kuumuudessa..

Karoliina kirjoitti...

Voi ei, mika pupun pallero :D
Mukavia tulevia synttareita teille, ponsessat ainaki olivat niin hurmaavia!

Jael kirjoitti...

Ihastuttavat synttärit järjestit prinsessallesi ja hänen ystävilleen.Kaikki niin vaaleita,suomalaisia kaikki?
Ihastuttavat mekot prinsessoilla. Ja että teidän oikea pupu on suloinen!
Onnea kolmosellesi ja tuleville synttäreille!

Mine kirjoitti...

Leena: Ne oli koulun kautta ostetut mekot kevätjuhlassa. Kaunis ja kimalteleva. Kimalletta löytyykin sitten pitkin taloa asun jäljiltä:).

Pikkujutut:Huh, Helposti menköön. Minäkin seuraan jänityksellä huomisia säätiedotuksia. Toivottavasti huomisesta ei tule hurjan kuuma. Meillä on tarkoitus pitää lipunryöstöä yms. juoksuleikkejä pojille metsässä enkä halua kenenkään saavan lämpöhalvausta juostessaan. Haaste on myös raahata riittävästi kylmää juomista, kakkuja yms. metsään ja pitää ne viileässä sen ajan kun tarvii.

Karoliina: Se on niin ihana. Mietimme jo, että miten raaskimme jättää pupun muiden hoitoon lomamme ajaksi. Se on saanut niin pajon syliä, että kukaan hoitaja ei tietenkään pysty samaan. Onhan meillä täällä kuusi syliä sille käytössä.

Yaelian: Tämä oli suomi-kaarti. Koulussa pidettiin jo aikaisemmin luokkakavereille synttärit. Pidämme nämä eskaritytöt keskiviikkoisin kotona, joten nyt pystyttiin järjestämään tällaiset kemut päiväsaikaan. Muut luokkakaverit käy silloinkin koulua. Kiitos onnitteluista.

Sennie kirjoitti...

Onnea Prinsessoille, sekä 9-vuotiaalle!

A kirjoitti...

Sydämelliset onnittelut molemmille prinsessoille ja pojallesi 9v.<333

Niin se aika lentää;DDD

Anonyymi kirjoitti...

Ihana prinsessakaarti :D

Niin oli meilläkin viikko sitten, Lumikki ja Aurora otti vastaan vieraitaan, joita olikin sitten Elviksestä Darth Vaderiin....

Ja tuo teidän pupu on niin suloinen, että voi hyvänen aika sentään :)

Mine kirjoitti...

Sennie: kiitos. Huomenna sitten juhlitaan. Nyt on menossa kakun täyttäminen...

Aili: Niin se lentää. Hurjaa vauhtia. Vastahan näille vaippoja vaihdettiin:).

Pepi: Tytöt on tyttöjä ja pojat poikia. Minä itse olin tosin aikoinaan varsinainen poikatyttö. Omilla tytöilläni on ollut prinsessa-geenit syntymästä asti. Helmi on tosiaan melkoinen pakkaus. Se on tosi sosiaalinen tyyppi.

anumorchy kirjoitti...

Voi etta tuo pupu on uskomattoman sukoinen! Nuo korvatkin! Minkahanlainen siita tulee isona?

Siskon tytolla oli aikoinaan pupuja, mutta niihin en oikein saanut kontaktia. Tama Helmi nayttaa tosi veikealta.

Mine kirjoitti...

Anu: Minä valitsin tämän pupun sen vuoksi, että eläinkaupan setä kertoi sen olevan seurallista sorttia. Haluan toki, että lemmikille emme ole yhden tekeviä, vaan, että se haluaa olla meidän kanssamme. Ja tämä todella haluaa. Näkisittepä kuinka se nauttii sylissä olosta, nuolee antaumuksella sormia ja poskia, jos vain antaa. Vapaana ollessa loikkii tuon tuosta varpaiden viereen kyyhöttämään. Toivon, että se ei kasva kovin isoksi. Luin, että maksimissaan sen pitäisi isona olla 2-3kg. Lurppakorvainen söpöliini.

Anonyymi kirjoitti...

Voih !! Ompas teillä ollut hurmaavat juhlat !! Ja toinen Voih !! heti perään tuon pupun vuoksi; söpöistä söpöin !!

Hauskoja juhlia myös Kolmoselle !! Paljon onnea 9-vuotiaalle !! Hän on meidän Iltarähden ikäinen; tosin Neito täällä täyttää jo syksyllä täydet kympit.

Toivottavasti kukaan juhlija ei pyörry tai paistu helteessä tänään ! t: Tiina

Kikka N kirjoitti...

Onnittelut molemmille Prinsessoille :)
Hurmaavia kuvia...ja mitkä tarjoilut!
Ja Oikea pupu on kyllö söde :)

Mine kirjoitti...

Tiina: Nyt on juhlat juhlittu. Voidaan istua alas ja huokaista syvään:). Esikoinen ei enää juhlia kaipaa, teemme sitten hänen synttärinään perheen kesken jotakin erityistä. Vuosi kerätään voimia, jotta jaksetaan taas ottaa uusiksi ensi vuonna.

Kikka: Kiitos. Tarjoiluja on kiva järjestää. Tänään oli aikamoisen piknik-henkiset eväät. Hyvin maistui ja juomista kului. 27 astetta lämmintä varjossa, joten hyvin tarkenee...

Saga kirjoitti...

Tervehdys rentoutuneelta lomalaiselta, olin lomalla kaksi viikkoa (huomenna alkaa taas työt, lisää lomaa myöhemmin). Siellä on sillä välin tullut perheeseen pikkuinen söpöliini. Hurmaava karvainen kaveri tosiaan! Arvaan lasten (ja aikuisten..) innostuksen määrän ja halun rapsutella uutta kaveria.

Puhuttelevia kuvia tarinassa numero 234!

Mine kirjoitti...

Saga: Pitikin heti käydä lukemassa lomakuulumisesi. Meillä loma on ihan ovella, mutta askel siihen tuntuu pitkälle. On kovin aktiivinen viikko vielä loman edessä ja en keksi miten saisin pakkaukset yms. valmiiksi. Ihana kyllä lähteä matkaan.

Lissu kirjoitti...

Onnea vaan molemmille synttärisankareille näin jälki käteen. On hieno idea pitää eri bileet pojille kuin tytöille. Ainakin noin pikkuisina. Toisaalta, kyllähä prinssitkin prinsessoja ilahduttaa ja päin vastoin, mutta silti. Olen nyt lukenut kaikki lukematta jääneet postauksesi. Kiitos niistä.

Tiina kirjoitti...

Voi hellanduudeli noita rinsessoja ja pupua, etten paremmin sanois :)
Teiilä pikku hulinaa piisaa näinä päivinä :)

Mine kirjoitti...

Lissu: Nyt on juhlittu. Kerta kaikkiaan. Tässä vaiheessa voi huokaista. Vuosi aikaa kerätä voimia seuraavaan rutistukseen:D.

Tiina: Kyllä. Mistä lie johtuu, että kaikki neljä ovat syntyneet kuukauden sisällä toisistaan? Toisaalta, sittenhän on juhlittu kaikki samalla rutistuksella. Pitkään juhlittiin kaikki neljä kerralla, mutta nyt muutaman vuoden ajan on pitänyt ottaa sukupuolet huomioon. Pojat vaan on poikia ja tytöt vaan niin rinsessoja.

Anonyymi kirjoitti...

Canım her sıkıldığında ve bilgisayarda ne yapacağımı bilemediğimde Blog'unu geziyorum.Gerçekten çok güzel fotoğraflar var özellikle doğa ve çocuklarının fotoğraflarına bakmak beni mutlu ediyor.Şimdi yeni gezinizden fotoğraflarını bekliyorum.

-Erdinç the anonyymi-

Mine kirjoitti...

Erdinç: Makedonya'dan sana selamı var! Bır kac saat önce geldık. Pizza yedik ve uyumaya hazırız. Tatil yapmak bukadar zor mı veya 12 saat arabada kalmak mı? Yarın size fotograflar da koymak istiyorum. Bakalım zaman var mı yok mu. Öptüm!