"Istanbul on kymmenen miljoonan elämän sekamelska. Se on kymmenen miljoonan sotkuisen tarinan avoin kirja. Istanbul on heräämässä levottomasta unestaan, valmiina ruuhka-ajan kaaokseen. Tästä eteenpäin on liikaa rukouksia, joihin vastata, liikaa rienauksia, joita huomata, ja liikaa syntisiä, yhtä lailla kuin viattomiakin, joita pitää silmällä. Istanbulissa on jo aamu." Elif Shafak: Kirottu Istanbul.
Tervetuloa mukaan matkalle. Tämä blogi kulkee Turkissa ja sen lähialueilla, ajaa Suomeen ja takaisin sekä kurkistelee porttikongeihin ja uusille lenkkipoluille Istanbulissa. Unohtamatta arkea ja juhlaa.

maanantai 7. huhtikuuta 2014

662. tarina (Minulle riittäisi se meri)

Kolmen nuorimmaisen koulussa on yllättäen tällä viikolla kevätloma. Nämä viikon lomat, jolloin koko perhe ei voi lomailla, tuovat oman haasteensa arjen järjestämiseen. Omat hommat kun täytyy hoidella ja toisaalta järjestää lomalaisille jotakin ohjelmaa. Niinpä nyt loman alkuun päätin viedä lapset puistoon. Tänne Aasian puolelle Maltepeen on rakenteilla suuri puistoalue ihan Marmara-meren rantaan ja kävimme katsomassa, että miltä siellä näyttää.

Ensivaikutelma oli, että alue on jättimäinen. Viheraluetta oli silmän kantamattomiin ja siellä täällä kulkivat jämäkät ja siloiset tiet, joilla oli hyvä pyöräillä, kävellä tai vaikkapa rullaluistella. Viheralueille oli ripoteltu runsaasti pöytäryhmiä piknik-kansaa silmällä pitäen. Oli monipuoliset leikkipuistot, rakenteilla olevat skeittirampit jne. Ei hassumpaa.

Teimme puistoon treffit ystäväperheen äidin ja lasten kanssa. Joutuivat vain odottamaan meitä reilu kaksi tuntia, sillä meille sattui ja tapahtui. Heti kotiportista ulos ajaessani huomasin auton renkaan olevan puhki. Onneksi mies oli juuri tänä aamuna kodin lähellä pankkiasioita hoitamassa. Ei kun soitto sinne, kädet taskuun ja odottelemaan:). Kohta auton kimpussa hääri miehen lisäksi lähikukkakaupan nuori mies ja joku satunnainen ohikulkija. Kyllä siinä tunti siltikin vierähti. Rengasliikkeessä olivat sitä mieltä, että kaikki renkaat kannattaisi vaihtaa, ei kestä kun 20 minuuttia. No, tuntihan se siinäkin vierähti. Ja sitten vielä se matka. Onneksi oli kärsivälliset odottajat ja vaivan arvoinen puisto.


Minulle riittäisi se meri. Kun rannalle pääsee, alkaa hengitys kulkea tasaisesti ja mieli lepää. Rantakivikoista tulee lapsuus mieleen. Harvassaaressa vietettiin kesät telttaillen ja aina saareen tultaessa se piti kiertää rantakivikoita ja kallioita myöten. Niinpä vietin täälläkin oivan toven rantakivillä pomppien. Oli se kai lapsistakin ihan mukavaa.

Meidän pojat ovat innokkaita luistelijoita. Lauantaisin pääsevät koulun harrastekerhon myötä jäälle taitojaan koittamaan. Muina päivinä kolmosen luistelu sujuu rullilla. Kakkoselle ei kotona ole tällä hetkellä sopivan kokoisia rullaluistimia, joten se asia täytynee korjata huomenna, että ei joudu vain vierestä veikan menoa katsomaan.Ihan kuin olisi aurinko tarttunut poskipäihin, sen verran niitä kuumottelee. Mutta nyt sitten hommiin, sillä minähän en ole lomalla. Valitettavasti.

13 kommenttia :

Kirsi Cifci kirjoitti...

Hieno puisto, mukava ulkoilualue ja ilmakin näytti suosivan...mukava lomaviikon alku koululaisille!

Eilen näytettiin Turkin tv:ssä hienoja kuvia Lale festivaleilta, tunnistin heti paikat kuviesi perusteella;)

Jael kirjoitti...

Kiva ulkoilualue! Onko usein tuollaisia "yllättäviä" lomia? Täällähän lapsilla on nyt muutaman viikon loma pääsiäisen johdosta,joka on vasta ensi viikon puolivälissä mutta loma alkoi jo puolitoista viikkoa sitä ennen....
Kiva että teidän lapset osaa luistella;ovat sitten hyvin varustautuneita Suomen talveen!

Motherforfour kirjoitti...

Ihanan näköinen puisto! Tuollainen pitäisi saada tännekin! Meidän lapset kaipaavat täällä Algeriassa luistelua, rullaluistelua, pyöräilyä ja potkulautailua. Pitäisi vain keksiä, missä näitä voisi turvallisesti harrastaa. No, luistelu taitaa olla aika mahdotonta, mutta muille olen yrittänyt miettiä turvallista aluetta.

anumorchy kirjoitti...

Hieno puisto! Istanbul on varmaan muuttunut ja kehittynyt tosi paljon naina vuosina, kun olette siella asuneet.

Cheri kirjoitti...

Avara puisto ja merinäkymät kaupan päälle. Ihana keidas suurkaupunkilaisille. Hyvää lomaa lapsukaisille!

Mine kirjoitti...

Kirsi: Nyt on hieman vilakat päivät, mutta kun tarpeeksi pukee, tarkenee.

Jael: Yllättävä siksi, että minusta aikaisempina vuosina ei ole ollut mitään kevätlomaa. Tiensinhän minä siis jo etukäteen, että tänä vuonna tällainen loma on.

Luistelu on uusi harrastus. Onneksi löytyi, sillä muutenhan nämä eivät osaisi kovin kummoisesti luistella. Aina pitää maksaa johonkin jäähalliin ja ostarin jäälle. Eli ei ole tullut kovin tiheästi mentyä. Kolmonen aloitti ensin ja kehittyi sellaisella vaihdilla, että laitettiin nyt kakkonenkin vähän petraamaan omaa luisteluaan.

Motherforfour: Rullalauistelu auttaisi kyllä selvästi. Kolmonen on todella hyvä jo luistelussa ja luulen, että se on rullaluistiminen ansiota. Ja sitä ennen skeittilaudan, joka oli osaltaa auttamassa tasapainossa? Vai Algeriassa! Onkohan sinulla omaa blogia?

Anu: Kyllä, kaupunki kaunistuu vuosi vuodelta. Siitä täytyy nostaa nykyiselle valtapuolueelle hattua! Ei ne kaikki rahat ole kenkälaatikoihin päätyneet.

Cheri: Mikäs se on lapsosten lomaillessa. Äidin täytyisi vain keksiä keinot omien töidensä tekemiseen tässä lomailijoiden keskellä:).

Aili Mummo kirjoitti...

Varmasti lapsesi nauttivat jokaisesta hetkestä..:)

Kiitos kuvapostauksesta, Mine, ja oikein hyvää viikkoa sinulle! ♥♥

Vivi Vinna kirjoitti...

Luistelu on niin kiva harrastus! :) Ja puistot tosi hyvä keksintö. ;)

Mine kirjoitti...

Aili: Nyt on hyvä aika ulkoilla, kun ei ole vielä liian hellettä. Tänäänkin ovat viilettäneet rulliksilla useampaan otteeseen.

Vivi Vinna: Minustakin se on ihan mukavaa. Ajatuksissani on ostaa itselleni hyvät luistimet ensi talveksi.

Merve kirjoitti...

Voi että, minullekin riittäisi se meri! Istanbul se vain aina kaunistuu. Joku saattaisi ajatella, että elämä 15 miljoonan ihmisen ja betoniviidakon keskellä olisi kamalaa. Mutta Istanbul on niin paljon enemmänkin. Vaikka tuntien mittaiset ruuhkat ottaisivat aivoon, niin silti jaksan ihastua Istanbuliin yhä uudelleen ja uudelleen. Bosporin salmeen, puistoihin, katuihin, siihen ihmisten väriloistoon.

Mine kirjoitti...

Merve: Istanbul todellakin kaunistuu, juuri puistojen osalta. Toisaalta Istanbuliin rakennetaan kiihtyvällä vauhdilla pilvenpiirtäjiä, jotka pilaavat sen kauniin profiilin. Jos niiltä saa silmänsä suljettua, voi ajatella vain kaikkea kaunista mitä täällä onkaan.

Sasse kirjoitti...

Hienon näköinen puisto. Tuollaiselle onkin tarvetta betonikaupungin keskellä.

Mine kirjoitti...

Sasse: Siitä tulee epäilemättä aivan huikea. Nyt se on vielä kovin valmisteilla olevan näköinen. Mutta meri on aina kaunis!