"Istanbul on kymmenen miljoonan elämän sekamelska. Se on kymmenen miljoonan sotkuisen tarinan avoin kirja. Istanbul on heräämässä levottomasta unestaan, valmiina ruuhka-ajan kaaokseen. Tästä eteenpäin on liikaa rukouksia, joihin vastata, liikaa rienauksia, joita huomata, ja liikaa syntisiä, yhtä lailla kuin viattomiakin, joita pitää silmällä. Istanbulissa on jo aamu." Elif Shafak: Kirottu Istanbul.
Tervetuloa mukaan matkalle. Tämä blogi kulkee Turkissa ja sen lähialueilla, ajaa Suomeen ja takaisin sekä kurkistelee porttikongeihin ja uusille lenkkipoluille Istanbulissa. Unohtamatta arkea ja juhlaa.

tiistai 15. huhtikuuta 2014

666. tarina (Hei rullaati rullaa)

Poikien rullaluistimet oli loistava ostos. Ei tarvinnut viime viikolla hätistellä lomalaisia pihalle entiseen malliin, kun oma-aloitteisesti pistivät rullat alle ja lähtivät rullaamaan jopa useamman kerran päivässä. Kolmonen on ottanut tuntumaa rulliin jo skeittilaudan kanssa. Sitten tuli luisteluinnostus ja nyt sitten tämä rullaluistelu on ihan pop. Ei puutu vauhtia, mutta toivottavasti vaaratilanteilta vältytään. Kakkonen taas laitettiin jäälle harjoittelemaan, kun huomattiin miten nopeasti kolmonen edistyy. Kaksi viikkoa sitten hän oli testannut koulussa kaverin rullaluistimia ja nyt hänkin menee rullaluistimilla jo hyvin varman näköisesti pitkin pihaa ja täysillä alas kaupan mäkeä. Hui, sanoi äiti sen nähdessään.

Minä en ole mikään leikkikentän ääressä viihtyvä äiti. Mieluummin lähden retkelle, luen kirjoja tai ehdotan lautapeli- tai elokuvahetkeä leikkipuiston tai pelikentän sijaan. Minä kun inhoan tasapuolisesti kaikkia pallopelejä, joten välttelen niitä viimeiseen asti. Onneksi lasten isä on pelimies ja juoksee harva se ilta jalka-, sähly- tai tennispallon perässä lasten kanssa. Luistelusta minä sen sijaan tykkään ja siksi lähdin tänään testaamaan kolmosen luistimia. 


Hyvä äiti, kyllä sä osaat!
Huomatkaa tämä ammattimaisen näköinen suoritus. Se on lasteni äiti luistimilla, maila kädessä ja pallokin on kuvassa. Tilanne on aito, vaikka varsinaista peliä ei ollutkaan käynnissä.  Kannustusjoukko hurrasi ja äiti pysyi kuin pysyikin pystyssä. Kääntäminen oli vaikeaa, kun rullat ei anna yhtään periksi sivusuunnassa. Ja se jarrutus tapahtui joko ajaen päin aitaa tai odottaen, että vauhti hiipuu:).Tästä minä saattaisin kyllä tykätä. Mietin jo Marmara-meren rannan tasaisia teitä, aurinkoista päivää ja itseäni siellä rullaamassa. Hei rullaati rullaa. Mutta sitten kolmonen halusi luistimet ja näyttää äidille kaikki opitut vippaukset ja harhauttamiset. Kunnes kentälle saapui esikoinen, joka myös sai kokeilla rulliksia ja pelata kuopuksen kanssa hippaa.
Istanbul hellii meitä T-paitakelillä. Rullausten jälkeen haettiinkin jäätelöt ja päätettiin, että kesä on alkanut. Iltapuhteena meinasin siivota kaapista talvivaatteet ja ottaa kesämekot kaappiin tyrkylle. Ei puutu kuin ruskeat koivet ja sandaalit. Mihinhän ne on muuten mahdettu laittaa?

13 kommenttia :

Kirsi Cifci kirjoitti...

Hienoa!!!Muistan kun tooooodella monen monen vuoden jälkeen vedin luistimet jalkaani,,,kyllä heikotti, mutta kyllä se jotenkin selkärangassa vaan oli;)Rullailtu on meilläkin ja varastossa on varmaan parit kolmet rullaluistimet,,,ei ole muutamaan vuoteen pojat enää rullailleet,mutta kivaahan se on!Tuostahan voisi tosiaan innostua itsekkin....kunhan se T-paita keli saataisiin tännekin...pääsiäiseksi on vähän lupailtu.

Maria kirjoitti...

Menemisen riemua! Luistelusta minä pidän ja sitä joka talvi harrastan, mutta rullaluistimia en ole kokeillut. Kivoja tunnelmakuvia. Täälläkin odotetaan ilmojen lämpiämistä:)

hietzu kirjoitti...

Rullaluistelu on kivaa! En ole kovin hyvä luistelemaan jäällä,mutta asfaltilla onnistuu hieman paremmin. En kyllä ole rullaluistellut piiiitkään aikaan mikä johtuu siitä etten ole saanut vaihdettua luistimeen uutta jarrupalaa :P

Helmi-Maaria Pisara kirjoitti...

rullistelu on hauskaa ja hikistä! teen sitä kesäisin kovin :)

Allu kirjoitti...

Saksassa varmaan melkein jokainen on lapsena rullaluistellut, mutta en ole koskaan kokeillut. Sun lapsilla on kyllä aika sportti äiti.

Mine kirjoitti...

Kirsi: Minäkin muistan, kun vedin oikeat luistimet pitkästä aikaa jalkaan ja uskaltauduin jäälle Izmitin jäähallilla. Ei siinä kauaa mennyt, kun alkoi homma toimimaan. Nämä rullikset oli haastavat, kun koko ajan yritti sillä tavan luistelun tyylillä, mutta ei onnistunutkaan.

Toivottavasti teilläkin pian lämpiää, sillä onhan se aikas ihanaa.

Maria: Minulla on suunnitelmissa ostaa itsellenikin ensi talveksi luistimet. Eniten saattaisi kiinnostaa retkiluistelu, mutta ehkä se kentällä pyöriminenkin käy nyt alkajaisiksi.

Hietzu: No otappas nyt asiaksesi laittaa rullaluistimet kevätkuntoon!

Helmi-Maaria: Näillä minun taidoillani se ei vielä ollut kovin hikistä. Ei uskalla lisätä kovin vauhtia, kun ei osaa jarruttaa:).

Allu: Nyt minua kyllä hieman nauratti. Minä kun olen antiliikunnallisuuden ruumiillistuma. Mutta yritän nyt ottaa uuden suunnan elämässä ja pistää itseni liikkeelle. On vähän sellainen nyt tai ei koskaan- tunnelma päällä. Liekö 40-vuoden kriisi tai jotain?

Kuukki kirjoitti...

Luistelu ja rullaluistelu on ihania lajeja! Viime luistelukerrasta tulee pian viisi vuotta; silloin lopetin luistelun aikuismuodostelmajoukkueessa. Rullaluistelusta on jo enemmän aikaa... En KOSKAAN rullaluistellut ilman kypärää, riski on liian suuri. Sitä paitsi kypärä päässä varmuutta ja uskallusta tulee rutkasti lisää :-)

Matkatar kirjoitti...

Ihanaa rullaluistelua! Siihen jää kyllä helposti koukkuun. Minäkin jäin silloin kun lapsille luistimet hankittiin. Kovin hyväksi siinä en koskaan kehittynyt ja into lopahti kun kaaduin kunnolla mäessä ja polvi meni verille :/

Mine kirjoitti...

Kuukki: Minäkin kovistelen lapsille polvisuojuksista ja kypäristä, mutta itse en omista kypärää. Ja tässä vauhti oli nyt sarjassamme sellaista, että ei siinä olisi voinut päätään hajoittaa. Kai. Seli seli.

Matkatar: En ikipäivänä uskaltaisi rullailla mäessä, kun en ymmärrä miten noita vempeleitä jarrutetaan. Hui.

Jael kirjoitti...

Hienosti rullaat siellä;D Sujuuko jäällä luisteleminen yhtä sujuvasti? Minulla on hyvät rullaluistimet,jotka voitin vuosia sitten Coca Colan kilpailussa,mutta en ole pitkiin aikoihin käyttänyt niitä....

Mine kirjoitti...

Jael: Kyllä jäällä luisteleminen sujuu huomattavasti paremmin:D. Laitahan rullat rullaamaan, jos sinulla sellaiset kerta on.

Leena Lumi kirjoitti...

Näyttää vaikealta. Olen kokeillut monissa talviriehoissa lumikenkäkävelyä ja jo se on minusta aivan kauheaa. R. on hallitsee kaiken muun, mutta ei lumilautauilua. Lasketelleet olemme toki paljonkin lasten ollessa siinä iässä, että meitä kaivattiin mukaan.

Meillä on tällä saarella upeat kevyenliikenteen väylät pitkin Päijänteen rantoja ja monet rullaluistelevat lenkkinsä. Yksi innokkaimmista on kotikadullamme asuva eläkeläisherra.

Minä nousen mieluummin ratsaille. Koitin ratsastushousuja ja jumalille kiitos, ne mahtuivat ylle!

Kaunista pääsiäisen aikaa!

Mine kirjoitti...

Leena: Kyllä kai sitä voi kaikkea oppia, jos tarpeeksi haluaa. Minä en ole koskaan hinkunut laskettelurinteisiin, mutta tavan hiihtoa haluaisin taas viritellä ensi talvena. Ja luistelua ihan jäällä. Levollista Pääsiäistä!