"Istanbul on kymmenen miljoonan elämän sekamelska. Se on kymmenen miljoonan sotkuisen tarinan avoin kirja. Istanbul on heräämässä levottomasta unestaan, valmiina ruuhka-ajan kaaokseen. Tästä eteenpäin on liikaa rukouksia, joihin vastata, liikaa rienauksia, joita huomata, ja liikaa syntisiä, yhtä lailla kuin viattomiakin, joita pitää silmällä. Istanbulissa on jo aamu." Elif Shafak: Kirottu Istanbul.
Tervetuloa mukaan matkalle. Tämä blogi kulkee Turkissa ja sen lähialueilla, ajaa Suomeen ja takaisin sekä kurkistelee porttikongeihin ja uusille lenkkipoluille Istanbulissa. Unohtamatta arkea ja juhlaa.

tiistai 17. kesäkuuta 2014

692. tarina (Kaksi yötä konttiin on)

Kaksi yötä konttiin on. Laskin aivan itse äsken, kun sain hetkellisen hepulin. Sitten tein ruokaa ja söin. Sanoin, että "rauhoitu äläkä hätäile. Asioilla on taipumus järjestyä". Sillä lailla voi palauttaa uskon itseensä.  Ainakin hetkeksi. Nyt juon vielä tässä kupin kahvia, syön salaa lakuja ja otan sitten tämän illan loppuspurtin.Täällä ei siis istuta kaikkia iltoja terasseilla, ei retkeillä joka ikisenä päivänä eikä juhlita tuon tuosta. Pääosin täällä pistetään tavaraa roskapussiin, siivoojalle tyrkylle rappukäytävään, myyntiin, pahvilaatikkoon konttiin pantavaksi tai  pahvilaatikkoon itse autolla vietäväksi. Ja kun saapuu ilta, voi tehdä vaikka kakkosen koulupöydälle uuden pinnan.


Pojilla on siis ollut pöytinä tällaiset IKEA:n halpispöydät, joiden pöytälevyt on mennyt aika hurjan näköisiksi. Kolmosen huoneessa on kiinteä pöytä,  mutta kakkonen tarvitsee pöydän. Tein sitten tästä pöydästä mosaiikkiversion kaapissa seisoneista laatoista. Pojan huoneesta kun tulee beesi-vihreä, niin sattui hyvin nuo beessit laatat.Pöytä jäi parvekkeelle odottamaan sauma-aineen kuivumista ja kehystämöstä tilaamaani lasilevyä. 
Ilta saapui ja Istanbulissa oli muutama komea täysikuinen yö. Nämä kuvat ovat siis joskus viime viikolla otettuja.
Vielä jokunen kasvikin täällä koristaa meidän iltoja.


Tänään tilanne on tämä, kun kontin tuloon on se KAKSI yötä!


Minulla on ollut tänään urakkana keittiön kaapit. Sekä päiväpeittojen ja verhojen pesetys. Hätä on keinot keksinyt ja hyötyliikuntakin tulee tehtyä samalla. Juoksen siis puolentoista tunnin välein kahden ystäväperheen kodissa, jotka molemmat ovat lomalla Suomessa ja asuvat tässä meidän lähellä. Ensin kone pyörimään toisessa kodissa ja sitten kipin kapin toiseen kotiin käynnistämään toinen kone. Päiväpeitot on pesty ja parhaillaan molemmissa kodeissa pyörii viimeiset verhot! Ja mattosetäkin toi juuri pestyt matot kotiin. Ehkä tästä vielä selvitään?


Ja pöytä sai tänään lasilevynsä. Suomessa sitten suihkuttelen nuo jalat valkoisella kolhujen peittämiseksi.
Seuraava projekti näkyykin tässä. Eli pyykkien silitys ja lasten vaatteiden pakkaaminen matkalaukkuihin ja retuuttaminen sinne toisen ystäväperheen kotiin, jossa asumme torstaista eteenpäin, kun omasta kodista häviää sängyt ja muu oleellinen rekvisiitta. Eli, takapuoli ylös sohvalta ja hommiin.Jos siellä Suomessa on lunta nyt lopultakin tullut, niin täällä on sitten hellettä senkin edestä. Ja kun meillä ei ole verhoja ikkunoissa ja ilmastointilaitteetkin on myyty, niin täällä on sitten LÄMMINTÄ ihan omiksi tarpeiksi ja muillekin jaettaviksi. Haluaisiko joku vaihtaa osia? Pelkkä lämpö ei ole tarjolla, vaan vaihtokauppaan kuuluu tämä kodin pakkaaminen myös. Eikö kukaan?

17 kommenttia :

Merve kirjoitti...

Pakko sanoa Mine, että lapsesi ovat kyllä todella onnekkaita kun heillä on sinunlaisesi äiti! :) Tomera ja touhukas, piankos sinä sen kodinkin pakkaat. Muutto ei ole koskaan helppoa, mutta aina sen arvoista. Minulla taitaa olla parin kuukauden päästä edessäni päinvastainen muutto Suomesta Turkkiin, saa nähdä kuinka minä siitä selviydyn.

Jael kirjoitti...

Täälläkin kovin lämmintä...
Huh,on kyllä kova urakka tuo maitten välillä muuttaminen ja nyt teillä alkaa tuo olla jo loppusuoralla.
Hieno tuli tuosta pöydästä.Koska itse lähdette Suomeen?

Allu kirjoitti...

Kaikkea sä ehdit, kun vielä pöytiäkin valmistelet kaiken muun ohella. Onneksi meillä on sen verran omasta takaa lämmintä, että ei tarvi tehdä sun kanssa vaihtokauppoja. Minä alan kohta pakkaamaan tavaroita ensi viikon Suomen matkaa varten ja ostin tänään jo toppatakin, ettei tarvitse palella Suomessa.

Helmi-Maaria Pisara kirjoitti...

Tsemppiä loppurutistukseen ja tervemenoa Suomeen :)

Lisay kirjoitti...

Voimia pakkaamiseen!

anumorchy kirjoitti...

No ei kay kateeksi! Lammintakin on meilla jo ihan liikaa, joten sekaan vaihtokauppa ei suju. Voimia!

Cheri kirjoitti...

Lähetän sinulle voimasäteitä vaikka energiaa tuntuu riittävän omastakin takaa. Että pöydänkin päällystit :) Hienoa, että teillä on varakoteja käytettävissa.

Matkatar kirjoitti...

Huh huh, en kyllä vaihtaisi tätä koleaa Suomen juhannusalusviikkoa pakkaamiseen helteesessä. Lämmitän ennemmin pönttiksessä lisää puita ja päätän jäädä täksi(kin) päiväksi sisään...hrr!
Vaan tsemppiä sinne, hyvin sujuu!

Aili Mummo kirjoitti...

Sinulla, Mine, on homma hyvin hanskassa..:)

Olet ajatellut kaikki yksityiskohdat etukäteen!

Onnea ja iloa viimeisiksi päiviksi teille kaikille! ♥♥

Kirsi kirjoitti...

Tsemppiä loppurutistukseen!

Maria S kirjoitti...

Tsemppiä sinne teille!Tosi ihana tuo pöytä jonka väsäsit!Täälläkin päin Turkkia ilman vaan lämpenevät..

Petra kirjoitti...

Asioilla on tosiaan tapana jarjestya, taallakin on aika helteista mutta hyvin on viela kestetty, ilman mitaan laitteita, onneksi ei tarvitse kuitenkaan pakata joten voimia sinne, kohta se on ohi!

Kirsi Cifci kirjoitti...

Taidat/tte olla loppusuoralla pakkauspuuhissanne ja mikä draivi sinulla,tuunaat mosaiikkipintaa pöytään ja juoket pesupuuhissa naapurissa!Täällä odotetaan keskikesänjuhlaa ja toivottavasti vähälumista...täällä oli eilen todella kylmä ja lunta satoi paikoitellen!!Minä kyllä vaihtaisin koleuden helteeseen;)Oletko jo päättänyt mikä uuden blogisi nimeksi tulee?
Tsemppiä pakkaushommiin!!

Hanna kirjoitti...

Tsemppiä, you can do it!
t.Hanna

Anonyymi kirjoitti...

Hyvin näyttää muutto etenevän ja konttikin lähestyy.
Haluan kiittää sinua ihanasta blogista. On saanut matkata mukana Istanbulissa ja muuallakin Turkissa. On saatu monta matkaideaa jotka odottavat vain toteutumistaan.
Juhannusterveisin
-Marjatta-

Anonyymi kirjoitti...

Erilainen juhannus. Toivotan kuitenkin hyvää sellaista! Anisi

Mine kirjoitti...

Kiitos kaikille tsempityksistä. Muuttokuorma on lähtenyt kohti Kotkaa. Muuttomiehet tekivät hienon työn, mutta se ei riittänyt takaamaan kaikille tavaroillemme tilaa kontissa:(. Osa saadaan vielä survottua autoon, mutta harmittavasti osa jää vain kyydistä. Se taas tarkoittaa, että viimeinen viikko vielä pähkäillään, että mihin nämä tavarat saadaan sitten menemään. Ja Suomessa sitten joudutaan hetimiten mm. patjakauppaan. Sitä ihanaa patjaani jään ehkä eniten kaipaamaan….

Olemme siirtyneet kampsuinemme tänne ystävien tyhjään kotiin. Nyt hetki vedetään henkeä ja sitten ryhdytään miettimään loppujen tavaroiden kohtaloa ja pakkaamaan mukaan mahtuvat lasten mukaan ja autoon.

Hyvää Juhannusta teille, jotka sitä vietätte. Ehkä mekin sitten saamme viettää jo ensi kesänä?