"Istanbul on kymmenen miljoonan elämän sekamelska. Se on kymmenen miljoonan sotkuisen tarinan avoin kirja. Istanbul on heräämässä levottomasta unestaan, valmiina ruuhka-ajan kaaokseen. Tästä eteenpäin on liikaa rukouksia, joihin vastata, liikaa rienauksia, joita huomata, ja liikaa syntisiä, yhtä lailla kuin viattomiakin, joita pitää silmällä. Istanbulissa on jo aamu." Elif Shafak: Kirottu Istanbul.
Tervetuloa mukaan matkalle. Tämä blogi kulkee Turkissa ja sen lähialueilla, ajaa Suomeen ja takaisin sekä kurkistelee porttikongeihin ja uusille lenkkipoluille Istanbulissa. Unohtamatta arkea ja juhlaa.

lauantai 20. elokuuta 2011

45. tarina (Eğirdir -pansionaatissa kasvaa puu)

Helteisten raunioiden jälkeen kaipasimme virvoittavien vetten äärille. Merelle oli vielä matkaa, mutta keskellä Turkkia oli järvet. Eğirdir oli tuttu joltakin aiemmalta reissulta, joten sinne ajoimme tälläkin kertaa. Kivisen rannan ääressä seisoi sympaattinen nukkavieru pansionaatti. Sen yläkerrasta narisevine lattioineen tuli meille ja ystäville yhden yön koti.
Vesi veti puoleensa. Ravintolaan mennessä piti heittää ensimmäiset kivet tyyneen pintaan. Ravintolasta tullessa juosta kiireesti vaihtamaan uimapukuja päälle ja pulahtaa viileään veteen. Jaettu ilo helisi lasten nauruissa merkkinä onnistuneesta päivästä.Illalla istuimme aikuisväestöllä levollista iltaa huoneiden väliin jäävässä aulassa. Ainakin siiheksi, kun toiseksi nuorimmaisemme unenpöpperössään oksensi kaverin kassiin ja laittoi meidät siivoushommiin. Pansionaatin pojat olivat onneksi valmiit pyykkäämään meidän kivutessa nukkumaan.

"Rukous on parempaa kuin uni" väitti aamun rukouskutsu. Moskeijan naapurissa siihen ei ollut vastaanväittämistä. Koetimme kyllä jatkaa unta hieman auringonnousua pidempään. Aamulla söimme aamupalaa huoneessa, jonka keskellä kasvoi puu. Rannalla lensi viimeiset kivet ja leivät. Puhdas pyykki sai palata kaverin kassiin.

Oli aika jatkaa matkaa

2 kommenttia :

Yaelian kirjoitti...

Näitä tarinoitasi on ihana lukea,ja kuvasi ovat aina upeita.Blogisi kautta saa niin kattavan kuvauksen eri puolilta Turkkia,ja se on mielenkiintoista.En ole koskaan ollut Turkissa,paitsi istunut Istanbulin lentokentällä kerran 6 tuntia (which does not count..;D) mutta mielenkiintoa maahan kyllä on,ja toivottavasti pääsen joskus sinne,kun ei edes kaukana ole...

Mine kirjoitti...

Yaelian: Kiitos kivasta palautteestasi. Turkki on todella kiva maa matkustaa. Suosittelen lämpimästi! Täältä löytyy niin erilaisia asioita, että jokaiselle varmasti löytyy jotakin. Itse en ole rantalöhöilijä ja auringonpalvoja, tykkään enemmän raunioista, historiasta, kauniista rakennuksista, maistella makuja ja jututtaa ihmisiä. Lapset taas haluaa ehdottomasti päästä uimaan ainakin välillä. Koetamme siis katsoa reitit niin, että kaikki saa jotakin mieluista matkalta. Se onnistuu helposti. Enemmän tietysti saa Turkin matkailusta irti, kun osaa kieltä. Etenkin jos mielii sisämaahan, Itään tai Mustalle merelle. Etelän turistikohteissa tietysti pärjää englannilla, joskus jopa Suomella. Siitä tulossa kokemuksia myöhemmin. Huh. Eli tervetuloa Turkkiin:).