"Istanbul on kymmenen miljoonan elämän sekamelska. Se on kymmenen miljoonan sotkuisen tarinan avoin kirja. Istanbul on heräämässä levottomasta unestaan, valmiina ruuhka-ajan kaaokseen. Tästä eteenpäin on liikaa rukouksia, joihin vastata, liikaa rienauksia, joita huomata, ja liikaa syntisiä, yhtä lailla kuin viattomiakin, joita pitää silmällä. Istanbulissa on jo aamu." Elif Shafak: Kirottu Istanbul.
Tervetuloa mukaan matkalle. Tämä blogi kulkee Turkissa ja sen lähialueilla, ajaa Suomeen ja takaisin sekä kurkistelee porttikongeihin ja uusille lenkkipoluille Istanbulissa. Unohtamatta arkea ja juhlaa.

keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

494. tarina (On majapaikkoja ja on Majapaikkoja)

Kuinka monessa majapaikassa olemmekaan vuosien varrella yöpyneet. Ja huomanneet, että on majapaikkoja ja on Majapaikkoja. On niitä huoneita, joissa olemme nukkuneet hyvin tai huonosti, ja joita emme jälkikäteen muista tai ainakaan muistele. Ja on niitä Majapaikkoja, jotka kulkevat muistoissamme mukana vuosienkin päähän. "Muistatteko sen majapaikan, jossa..." Niihin, jotka jäävät elämään, kuuluu tarina tai poikkeuksellisen mukava (tai kamala) muisto.Viime yön me vietimme Majapaikassa. Sellaisessa, jonka tulemme muistamaan ihan varmasti. Siihen majapaikkaan liittyy tarina englantilaisesta miehestä ja liettualaisesta naisesta, jotka tapasivat netissä samanlaisten korien vuoksi ja päätyivät Trakain lähistölle pitämään vuokramökkiä kotitalonsa pihalla. Olimme vieraana, joita pidettiin kuin läheisiä ystäviä kylässä.Lapset rakastivat pihaa, eikä siihen ihmeitä tarvittu. Oli ne koirat, joita sai rapsuttaa ja joille sai heittää palloa. Kalalampi pihalla. Ruohoa, jossa juossa. Vanhemmat nauttivat siitä pihasaunasta, jota sai lämmittää ja istua löylyssä illan päätteeksi. Uni oli syvin ja hyvin koko matkalla. Johtui varmaan raittiin ilman, saunan, netittömyyden ja mökin yhteisvaikutuksesta.


Minä kävelin illalla vielä hiekkatietä, jota reunustivat koivut ja viljapellot. Mäen takana vilahteli järvi ja illalla aurinko paistoi ja valaisi puutalojen seinustat. Kotoiseltahan se tuntui. 

Nyt on takana 3500 km. Tulimme muutama tunti sitten Tallinnaan. Huomenna saamme jo katsella Suomen metsiä. Aikamoista.

18 kommenttia :

Helmi-Maaria Pisara kirjoitti...

Kuulostaapa hienolta. Hauskaa loppurutistusta!

Tiina kirjoitti...

Juurikin tuli pari päivää sitten tuli kuunneltua radiosta juttua jostain vastaavasta suomalaisesta paikasta, ja siitä, kuinka vaikeaa on löytää tuollaisia kotimajoituksia (vaikka niitä on), ja kuinka ihania ne ovat.

Olin kymmenisen vuotta sitten pari päivää kuvausmatkalla jossa saatiin tutusta ko. paikkakunnan "parhaisiin puoliin" ja yövyimme maatilalla, jossa oli vanhaan aittaan tehty "hotellihuoneita", aamiainen oli ihanassa, suuressa vanhassa tuvassa päätalossa. Rannassa oli sauna, venetteäkin olisi voinut käyttää... Mikäs siellä oli ollessa, notskilla makkaraa paistellessa. Jäi mieleen :)

Mukavasti teillä on jo kilometrejä jo takana. Joskin niitä vielä Suomen päässäkin piisaa :)

Vihreatniityt kirjoitti...

Pitkä on matka Suomen Suveen! Oikein mukavaa lomaa teille.

Pepi kirjoitti...

Vielä on aikaa peruuttaa yksi hotellivaraus ja valloittaa Lillan vintti :D

Satu kirjoitti...

Aivan ihana majapaikka!

Tänään olettekin jo Suomessa. Hyvää merimatkaa!

Aili-mummo kirjoitti...

Ihanalta näyttää tuo majapaikkanne!
Tervetuloa kotimaahan, Mine, perheinesi.♥

Kiitos postauksesta, oli ihana lukea!

Lilja Liliacé kirjoitti...

Olipas teillä aivan ihanan idyllinen Majapaikka :)) Helppoa yöpymistä lasten kanssa rauhallisessa maalaismiljöössä!
Turvallista loppumatkaa!

Liivia kirjoitti...

Ensimmäinen kuva lumoaa. Vanhat okranväriset puutalot ovat eniten niitä, jotka vetoavat.
On todellakin Majapaikkoja ja majapaikkoja.

Nyt menen katsomaan lisää tarinoitasi matkanne varrelta.

Mine kirjoitti...

Helmi-Maaria: Loppurutistus on rutistettu ja olemme rantautuneet saunan ja karjalanpiirakoiden ääreeen, omiemme pariin.

Tiina: Minun unelmatyöni olisi varmaan tuollainen kotimajoituksen pitäminen ja vieraiden helliminen.

Vihreatniityt: Todellakin. 3622 km mummolaan. Mutta olihan sen arvoista.

Pepi: Kiitos, ihana ajatus, mutta taidetaan nyt kuitenkin pitää se varaus tällä kertaa, ihan niiden iltamenojenkin vuoksi...

Satu: Täällä ollaan ja vedetään keuhkoihin sateista kesäilmaa. Mahoihin uunituoreita karjalanpiirakoita ja Pohjanpoikaa. Tarviiko sanoa, että ah onnea?

Aili: Kiitos, oli kivaa tulla!

Lilja: Joskus mietin, että onko lapseni kasvaneet ihan cityurbaaneiksi eläjiksi, kun ovat lapsuutensa viettäneet suurkaupungissa. Mutta sitten tulee näitä hetkie ja taas huomaan, että heissä asuu pieni metsäläinen. Onneksi.

Liivia: Siellä oli toinen toistaan somempia vanhoja puutaloja. Tien vierustat täynnä. Tuo seisoi majapaikkamme vieressä ja seisoin tuijottamassa sitä pitkän tovin. Saisi minusta onnellisen asukkaan, jos seisoisi jonkun toisen pellon laidassa....

Kirjailijatar kirjoitti...

Tervetuloa koto-Suomeen! Ihanaa, että matkanne sujui taas noin hyvin.

Ja tuo ensimmäinen kuva on hengästyttävän kaunis, niin suloinen talo.

Leena Lumi kirjoitti...

Tuntuupa levolta, tuo koko paikka. Meillä tuttuja, jotka lähtevät lepäämän Lappiin tai sitten...Viroon. Siis omalla autolla ja jonnekin sinne saarille...

pikkupikkuriikki kirjoitti...

Tervetuloa koto Suomeen ja terkkuja kaikille teille ja myöskin muille siellä "teillä"! =)

Sateenkaari kirjoitti...

İhanat maalaismaisemat. Varmaan siihen unen laatuun vaikuttaa myös se maaseudun puhdas ilma ja rauhallisuus.
Kohta olette Suomessa ja tutuissa maisemissa.

Jael kirjoitti...

Pitkä matka teillä Suomeen...ihana lomaa sinulle ja perheelesi täällänSuomessa,minulla vielä vajaa viikko jäljellä ennen paluuta....

Anonyymi kirjoitti...

Oman loman huiskeessa ehdin nyt päivittämään itseni ajan tasalle teidän loman etenemisen suhteen. Joten (vielä kerran) Aurinkoisia ja Kesäisiä Lomapäiviä Suomessa koko teidän perheelle !! Ja Esikoiselle hyvää ja antoisaa rippileiriä !! Meidän isoille tytöille omat rippileirinsä ovat olleet upeat, koskettavat ja huiput kokemukset; samaa toivotan myös teidän Neidolle !! t: Tiina

Anonyymi kirjoitti...

Ja samalla tajusin, että taidettiin olla torstaina te ja me yhtä aikaa Tallinassa ?? Meidän laiva oli siellä klo.14 ja teidän lähti klo. ?? Olisipa ollut mukava edes juoda kahvit yhdessä tai edes vaan tervehtiä !! t: Tiina

SH kirjoitti...

Mielenkiintoinen ja huikea blogi. Pakko jäädä lukemaan matkakokemuksianne. Mukavia lomahetkiä teille kaikille.

Mine kirjoitti...

Kirjailijatar: Olemme saapuneet, se on mukavaa. Nyt yritämme ottaa lomapäivistä kiinni, pysähdellä ja nauttia.

Leena: Matkalla minäkin sanoin, että sitten kun asumme Suomessa, haluan kyllä matkata Saarenmaalle ja Viron, Latvian ja Liettuan rannikolle.

Pikkupikkuriikki: Kiitos, koitan muistaa sanoa. Täällä on ollut aika menoa ja meininkiä...

Sateenkaari: Sauna ja puhdas ilma on takuuvarma yhdistelmä. Nyt nautimme jo niistä täällä Suomessa.

Jael: No, sinulla alkaa olla jo loppusuora. Nautihan siitä vielä...

Tiina: Me lähdimme klo. 13, joten mentiin juuri ristiin. Täytyy kahvitella siis jossakin muualla, missä polut risteää... Esikoisen laukut on pakattu ja lähtee huomenna bussilla kohti Tamperetta. On ensin yön yhdellä ystäväperheellä ja tiistaina aloittaa sitten leirin. Jännää.

SH: Oi kiitos, olipa mukavaa, kun liityit seuraamme! Tervetuloa!