"Istanbul on kymmenen miljoonan elämän sekamelska. Se on kymmenen miljoonan sotkuisen tarinan avoin kirja. Istanbul on heräämässä levottomasta unestaan, valmiina ruuhka-ajan kaaokseen. Tästä eteenpäin on liikaa rukouksia, joihin vastata, liikaa rienauksia, joita huomata, ja liikaa syntisiä, yhtä lailla kuin viattomiakin, joita pitää silmällä. Istanbulissa on jo aamu." Elif Shafak: Kirottu Istanbul.
Tervetuloa mukaan matkalle. Tämä blogi kulkee Turkissa ja sen lähialueilla, ajaa Suomeen ja takaisin sekä kurkistelee porttikongeihin ja uusille lenkkipoluille Istanbulissa. Unohtamatta arkea ja juhlaa.

tiistai 28. helmikuuta 2012

161. tarina (Treffit Europa Parkissa)

Saksan Europa Parkissa meillä oli sovitut treffit. Ystäväperheemme esikoisella oli syntymäpäivät ja meille tarjoutui mahdollisuus juhlia heidän kanssaan huvipuistossa. Päivästä tuli lasten matkan kohokohta.

Me saavuimme puistoon klo. 10.00 läheisessä kaupungissa vietetyn hotelliyön jälkeen. Ystävät saapuivat tunnin myöhemmin omasta kodistaan. Etukäteen ilmoitettujen juhlien vuoksi saimme lippuihin juhla-alennuksen. Sisäänpääsymaksun jälkeen laitteet olivat ilmaiset. Iloitsimme myös kohtuullisista hinnoista ravintoloissa ja kahviloissa.

Ystäviä odotellessa kapusimme johonkin härveliin, joka kuljetti meidät korkealle maisemia katselemaan. Puisto näytti kivalta ja saksalaisella järjestelmällisyydellä tehdyltä. Eri osat puistossa olivat nimetty eri maiksi. Jonottelua oli yllättävän vähän ja asiat toimivat erittäin jouhevasti. Synttärisankarin saavuttua käytiin ensin syömässä ja juomassa kakkukahvit. Sen päätteeksi alkoi päivän mittainen huvittelu.


Illan saavuttua lähdimme kohti ystäväperheen kotia. Emäntä laittoi saunan lämpiämään. Kuopuskin otettiin naisten saunaan, mutta siellä syntyi huuto. Tyttö huusi tauotta lauteilla. Tyttö huusi tauotta pesun aikana. Lopulta sain kiljukaulan pyyhkeen sisälle ja vein hänet isälleen. "Kävitkös saunassa" kysyi isi. "Joo, oli KIVAA." ????

12 kommenttia :

Sennie kirjoitti...

Kivannäköinen paikka viettää synttäreitä!

A kirjoitti...

Hyvä paikka viettää lasten synttäreitä, tekemistä löytyy kaikille, ja hauskaa on;DD

Mukavaa tiistai-iltapäivää, Mine.<3

Mine kirjoitti...

Sennie ja Aili: Kyllä sitä huvipuistoilee mielellään kerran muutamassa vuodessa:). Turkissa ei ole isoja huvipuistoja ollenkaan. Suomessa emme ole vielä päätyneet Linnanmäelle tai Särkänniemeen. Tällainen ISO huvipuisto olikin sitten oikea elämys isolla E:llä. Soimme sen lapsille mielellään kaikkien kirkko-kierrosten perään;).

Riitta kirjoitti...

Hieno seikkailu/huvipuisto :-D

Unknown kirjoitti...

I think it is a awesome picture's of the day ;)

Mine kirjoitti...

Riitta: Hieno se olikin. Ja mikä tärkeintä, lapsille suuri seikkailu.

Mert: For our kids It was the trips highlight. They enjoyed it a lot. We enjoyed also because we met our friends there.

Unknown kirjoitti...

then continue to at have nice enjoy time ;))

Liivia kirjoitti...

Kiitos Euroopan kiertueesta jonka nautiskelin yhdeltä istumalta (välissä oli pakko keittää toinen kahvi). Huomasin myös monin paikoin (mm.Rooma, Firenze), että mulla ei taida olla hermoja ollenkaan. Niin leppoisasti te olitte paikoissa, joissa minä tulen hulluksi ja keskityn vain raivaamaan tietäni pois:D Näitä paikkoja oli selvästi mukavamoi katsella täältä ruudun takaa rauhassa:)
Kiitos!

Anonyymi kirjoitti...

Huvipuistot ovat taivaallisen kauheita ! Olin kerran nuorimmaisen kuoron retken yhtenä valvojana Särkänniemessä ja se ei ollut yksi elämäni parhaista päivistä. Silmät piti olla selässäkin ja lopun aikaa oksetti kaikissa eri vempaimissa, jotka olivat neitien mukaan vielä ihan "mamoja" ( = lapsellisia). Mutta uskon, että lapsesi nauttivat kaikesta kieputtavasta ? Ehkä myös aikuiset ? t:Tiina

Mine kirjoitti...

Mert: Yes, we will try:).

Liivia: Nämä ovat näitä "muutama tunti/ kaupunki" kierroksia. Ei niissä paljoa ehditä nautiskelemaan. Juostaan tukka putkella paikasta toiseen ja yritetään nähdä niin paljon kun mahdollista. Ahnehditaan, suoraan sanoen. En kutsu näitä edes lomiksi. Nämä ovat matkoja. Kiitämisen seassa on aina onneksi muutamia helmiä. Yleensä niitä hetkiä, joissa maltettiin pysähtyä ja nauttia. Kuten jäätelöt espanjalaisilla portailla ja illallinen Toscanassa.

Tiina: Minä en nykyään voi edes mennä kiikkuun. Huono olo tulee varmasti. Eli mikään heijaava tai pyörivä ei käy. Vuoristoradat tms. nyt vielä selviän. En ole huvipuistojen ystävä, mutta selviän niistä lasten vuoksi. Kunhan ei tule liian usein:).

Elegia kirjoitti...

Varmasti ihanan ikimuistoinen synttäripäivä laspelle! Joskus toivoisin, että olisi lapsia (tarpeeksi isoja), niin voisi niiden varjolla temmeltää huvipuistoissa, kunhan ei ole sesonkiaika siis - inhoan jonottamista. Mutta etenkin vuoristoratoihin olen hulluna :D

Mine kirjoitti...

Elegia: Europa Park olikin ihanteellinen juuri jonottamisen vuoksi. Sitä oli ainakin sinä päivänä melko vähän. Toisin kuin Disneylandissa, jossa olimme viime keväänä Pariisin keikkauksella. Mutta siitä kuulettekin sitten joskus...