"Istanbul on kymmenen miljoonan elämän sekamelska. Se on kymmenen miljoonan sotkuisen tarinan avoin kirja. Istanbul on heräämässä levottomasta unestaan, valmiina ruuhka-ajan kaaokseen. Tästä eteenpäin on liikaa rukouksia, joihin vastata, liikaa rienauksia, joita huomata, ja liikaa syntisiä, yhtä lailla kuin viattomiakin, joita pitää silmällä. Istanbulissa on jo aamu." Elif Shafak: Kirottu Istanbul.
Tervetuloa mukaan matkalle. Tämä blogi kulkee Turkissa ja sen lähialueilla, ajaa Suomeen ja takaisin sekä kurkistelee porttikongeihin ja uusille lenkkipoluille Istanbulissa. Unohtamatta arkea ja juhlaa.

torstai 29. elokuuta 2013

521. tarina (Miksi sinä tämän paikan valitsitkaan?)

Keskusta on hieman hukassa, sillä kartta taitaa olla väärin päin. Olemme ohittaneet puiston, katsoneet joelle ja lopulta olemme keskustassa. Se on yhtä vilkas, kun Kotka tavallisena iltapäivänä. Aukion reunassa on hääseurue ja muutama yksittäinen ihminen kävelee ohitse. "Miksi sinä tämän paikan valitsitkaan?" mies kysyy. En itsekään muista.Hotel Tiszassa nyt kuitenkin oli tunnelmaa ja alakerassa kuumat lähteet. Hotellin valinta onnistui siis ihan nappiin. Muistattekin varmaan, kuinka sukelsimme tummiin vesiin.


Kaupunki on ihan kaunis. Ruokaakin löytyy ja kirkko, johon ei pääse sisälle. Siellä on menossa häät. Istumme hetken ulkona odottamassa, jos sattuisivat loppumaan. Luovutetaan, onhan noita kirkkojakin nähty. Jäätelöbaari häämöttää mielen päällä ja kävellään taas läpi hiljaisen kaupungin.
Lopulta muistan. Meidän piti mennä Kecskemetiin katsomaan Unkarin pustia, mutta siellä ei ollut sopivan hintaisia hotelleja ja niin varasin hotellin Szolnokista. Kaupungista, jossa ei nyt varsinaisesti ole mitään pielessä, mutta josta ei taida jäädä mitään erityistä mieleenkään. Kelpo pysähdys, mutta ei mikään ykkösvalinta lomakohteeksi?

6 kommenttia :

Aili Mummo kirjoitti...

Ihan siistinoloinen kaupunki, kiitos Mine!

Oikein hyvää matkan jatkoa teille:)

Allu kirjoitti...

Mun tulee Szegedistä aina mieleen työpaikan kanttiini ja sieltä Szeged gulyás.

Jael kirjoitti...

Kaunis kaupunki taas:) Ja hienon näköinen puisto!

Satu kirjoitti...

Näyttääkin vähän Kotkalta. Ainakin joissakin kuvissa. :-)

Anna kirjoitti...

Szegediiniläisestä gulassista on monta muunnelmaa, mutta ainakin kaikissa on lihaa, paprikaa ja hapankaalia.
http://www.rezeptewiki.org/wiki/Szegediner_Gulasch

Mine kirjoitti...

Aili: No sitä se olikin. Suorastaan kliininen:).

Allu ja Anna: No kappas, olisi varmaankin pitänyt testata sitä, mutta hapankaali on se jolle sanon, että "ei kiitos".

Jael: Olihan se ihan kaunis, mutta vähän persoonaton?

Satu: Ainakin niissä kohden, jossa on tyhjät kadut:D.