"Istanbul on kymmenen miljoonan elämän sekamelska. Se on kymmenen miljoonan sotkuisen tarinan avoin kirja. Istanbul on heräämässä levottomasta unestaan, valmiina ruuhka-ajan kaaokseen. Tästä eteenpäin on liikaa rukouksia, joihin vastata, liikaa rienauksia, joita huomata, ja liikaa syntisiä, yhtä lailla kuin viattomiakin, joita pitää silmällä. Istanbulissa on jo aamu." Elif Shafak: Kirottu Istanbul.
Tervetuloa mukaan matkalle. Tämä blogi kulkee Turkissa ja sen lähialueilla, ajaa Suomeen ja takaisin sekä kurkistelee porttikongeihin ja uusille lenkkipoluille Istanbulissa. Unohtamatta arkea ja juhlaa.

torstai 5. huhtikuuta 2012

190. tarina (Hauta oli tyhjä ja kukko muni)

Viime pääsiäisenä heräsimme Pariisissa. Aamulla suuntasimme Magdalan Marian ja sen toisen Marian tavoin hautausmaalle. Kiertelimme Cimetiere Du Pere Lachaisia. Istuimme penkillä ja luimme ylösnousemustekstin. "Älkää te pelätkö. Minä tiedän, että te etsitte ristiinnaulittua Jeesusta. Ei hän ole täällä, hän on noussut kuolleista, niin kuin itse sanoi." Aikeissamme oli keretä englanninkieliseen pääsiäismessuun Notre Damen kirkkoon, mutta myöhästyimme parkkeerausongelmien vuoksi. Istuimme ranskankielisessä messussa aikamme ja  siirryimme Louvreen ihastelemaan kuvia Ristiinnaulitusta. Mona-Lisan hymy tietenkin vilkaistiin myös.

Mummolaan päästiin vasta pääsiäisen jälkeen, mutta kukko oli kärsivällisesti odottanut tulijoita. Mummolan pihalle oli munittu mitä kummallisempiin paikkoihin valtava määrä suklaamunia ja suklaapupuja. Että se kukko osaakin. Korien kanssa pesiä etsittiin ja kerättiin saalista. Suut tuli makeaksi monet kerrat niistä suklaista. Mikä ihanan erilainen pääsiäinen.Tällä hetkellä kotona ruoho kasvaa. Pääsiäiskoristeet on laitettu esille. Tänään vuorossa pikasiivous ja uusien kukkien etsintä lakastuneiden tilalle. Illalla suuntaamme tiemme ehtoolliskirkkoon. Tarinat vaikenevat pyhien ajaksi ja palatessani kuljetan teidät Hankoon. Oikein Hyvää Pääsiäistä teille kaikille!

11 kommenttia :

Tiina kirjoitti...

Samoin kaikille teille Hyvää Pääsiäistä!

A kirjoitti...

Oikein ihanaa Pääsiäistä sinulle ja koko perheellesi, Mine.<333

Anonyymi kirjoitti...

Rauhaisaa ja Lempeää Pääsiäisen aikaa Sinulle ja perheellesi ! t:Tiina

Jael kirjoitti...

Oikein ihanaa pääsiäisen aikaa teidän perheelle!Hieman kaipaan suklaamunia;täällä saa jostain sellaisia pieniä,muttei kunnollisia,joissa yllätys sisällä;D Saako teillä?

Mine kirjoitti...

Kiitos naiset ja Yaelianille tiedoksi, että kyllä täältä saa. Ihan useampaa sorttia. Tänä vuonna tein vielä löydön ja Istiklalin pikkukujilta löysin suklaapuodin, jossa myytiin suklaapupuja. Kyllä kelpaa nyt meidän mukuloisen sunnuntaiaamuna etsiä. Ei puutarhasta tosin, vaan sisältä kotoa.

Sateenkaari kirjoitti...

Oikein hyvaa Paasiaista teidan koko perheelle.
Lapsuudessani aiti piilotti kotiin aina paasiaismunia, joita me lapset etsimme vihjeiden perusteella.
İhanaa, etta viet Hankoon. Olemme asuneet siella joskus kauan sitten.

Nina kirjoitti...

Ihanaa pääsiäistä teidän perheelle! Miten olette puhuneet lapsille pääsiäisestä,onko kristillinen juhla ylösnousemisineen ? Vai muistanko oikein että lapset kansainvälisessä koulussa joten siellä varmaan puhutaankin tästä pääsiäisestä.
Ps en edelliseen kirjoitukseen kommentoinut mutta erittäin kaunis ja ajatuksia herättävä kirjoitus.

Mine kirjoitti...

Sateenkaari: Samat on piilotukset täällä:). Vietimme viime kesänä Hangossa pari viikkoa talonvahteina. Ihana kaupunki!

Nina: Olemme kristittyjä. Pääsiäinen on kristillinen juhla. Mitä muuta siitä voisi kertoa, kun sen mistä siinä on kyse:)? Kansainvälisessä koulussa yritetään olla aika neutraaleja uskontoja kohtaan. Se on minusta ihan hyvä niin. Juhlat kyllä mainitaan, mutta ei sen kummemmin taustoja. Meidän lapset käyvät sunnuntaisin pyhäkoulua, joten saavat uskonnon opetuksen sieltä, sekä tietenkin kotoa. Kiva, kun jätit viestin käynnistäsi:). Hyvää Pääsiäistä!

Leena Lumi kirjoitti...

Kun Meri oli pieni ja vähän isompikin, hän sai pääsiäisenä etsiä ystäviensä kanssa munia puutarhasta ja jos keli oli kovin karmea, niin sisältä talosta.

Vieläk tein vanhaan samovaariin omenapuun oksista pääsiäispuun munineen ja pöydällä odottavat yllätysmunat, sillä Meri saapuu huomenna...

Kaunista pääsiäistä sinulle & co!

(Juu, se k...i on vain itsepetosta;-)

Nurkkalintu kirjoitti...

Hyvää pääsiäistä!

Mine kirjoitti...

Leena: Täällä on etsitty aamulla munia klo. 7!!! Eivät antaneet periksi. Meillä oli menoa yhdeksäksi ja ehdotin, että etsisivät sitten kirkkojen jälkeen, mutta EIIII. Kun jotakin on tavattu tehdä, niin sitä ei niin vain muuteta. Lapset tykkää perinteistä.

Niin ja rahkapullia on sitten tullut syötyä siihen malliin, että sille itsepetokselle on todellakin tarvetta. Koko naapurusto varmasti taas miettii, että joko se taas on pieniin päin...

Nurkkalintua: Oikein hyvää pääsiäistä. Kiitos, kun lennähdit tarinapuunkin oksalle.