"Istanbul on kymmenen miljoonan elämän sekamelska. Se on kymmenen miljoonan sotkuisen tarinan avoin kirja. Istanbul on heräämässä levottomasta unestaan, valmiina ruuhka-ajan kaaokseen. Tästä eteenpäin on liikaa rukouksia, joihin vastata, liikaa rienauksia, joita huomata, ja liikaa syntisiä, yhtä lailla kuin viattomiakin, joita pitää silmällä. Istanbulissa on jo aamu." Elif Shafak: Kirottu Istanbul.
Tervetuloa mukaan matkalle. Tämä blogi kulkee Turkissa ja sen lähialueilla, ajaa Suomeen ja takaisin sekä kurkistelee porttikongeihin ja uusille lenkkipoluille Istanbulissa. Unohtamatta arkea ja juhlaa.

lauantai 11. elokuuta 2012

Tarinat vaikenevat

Pakkaukset ovat käynnissä. Matkareitit valmiina. Hotellit varattuna. Nyt heittäydymme loman vietäväksi. Maanantaina pitäisi päästä matkaan. Palailen muutamaa tarinaa rikkaampana kuun loppupuolella.

Kuvia plärätessäni sattui silmiini tämä kuva. Kuopuksella oli tapana ottaa tuollainen ilme, kun hän ymmärsi saavansa ruokaa. Jätän sen tähän piristämään satunnaisten kurkkijoiden päivää.


Heippa!

33 kommenttia :

Leena Lumi kirjoitti...

Elämyksellistä lomaa!

Olen otaksunut sinun matkustaneen koko kesän pitkin ja poikin, mutta ehkä tämä on sitten vain jatkumoa;-)

Anonyymi kirjoitti...

Iloista ja Ihanaa Lomamatkaa koko teidän perheelle ! Otathan PALJON kuvia, että saamme sitten matkata tarinoissa kanssasi syksymmällä ? t: Tiina

Tämä kuva on PARAS ! Kaikista PARAS ! Iloinen ja Ihana !

A kirjoitti...

Oikein hienoa lomaa teidän perheellenne, Mine!<3333

Todella iloinen hymy teidän kuopuksellanne;)))))

Tiina kirjoitti...

:DDD oijoi.... hyvänmielen kuva!

Mukavaa lomaa ja riemukkaita reissuja!

Anonyymi kirjoitti...

Älyttömän ihana kuva! :D
Hyvää ja rentouttavaa(ja vilpoisampaa) lomaa! Helist

Karoliina kirjoitti...

Hih, ihana kuva kuopuksesta! Nauttikaa lomastanne ja taalta terveisia koko loppuperheellekin :)

Mine kirjoitti...

Leena: Oikeasti olemme tehneet tänä kesänä sen matkan, josta bongasit Piranin. Sen jälkeen matkasin virtuaalisesti kevään 2011 matkamme mummolaan ja syksyn 2011 matkan mummolasta takaisin Istanbuliin. Ja nyt lähdemme sitten oikeasti matkaan Etelä-Turkkiin. Ei tässä kokoaikaa voi siis olla oikeasti matkan päällä. Pitää tehdä töitäkin välillä:).

Tiina: Jos vanhat merkit paikkansa pitävät, kuvia tulee riittämään:). Minustakin tämä on hyvänmielen kuva. Muistan miten aina nauratti, kun sai alkaa syöttämään....

Aili: Sitä tuli mieleen se, kun joku hymyilee, kun Hangon keksi.

Tiina; Kiitos. On kiva lähteä, etenkin kun pakkaaminen on melkein tehty. Nyt pitäisi vain siivota vielä talonvahdille. Saimme onneksi Helmille kaverin, joka kastelee myös kukat.

Helist: Ei taida viileämpää olla luvassa, mutta ei se mitään. Onhan meillä vieressä meri, johon pulahtaa. Tänään keräsin parvekkeelta helman täydeltä tomaatteja ja muistin sinua lämmöllä:). Joko loppusuora häämöttää?

Karoliina: Kiitos, välitän terveiset. Entiset kotikontusi odottaa nyt alkajaisiksi. Olemme jossakin Kemerin kupeessa ekat yöt. Viimehetken vinkkejä? Parhaita ruokapaikkoja?

anumorchy kirjoitti...

Ihanaa matkaa!

Veikea tuo kuva! Nakee etta ruokailu on hanen paivansa kokokohtia!

Anonyymi kirjoitti...

Muista myös itsekin uiskennella meressä eikä vaan ihailla sitä vierestä, vaikka mukavaa puuhaa sekin on :) Varsinkin jos on lämpöä vaikka muille jakaa(esim tänne meile).

Ovatko tomaatit yhtä makeita kuin kaupan? Toivottavasti vielä parempia. Näin tosiaan, että ovat punastuneet "satunnaisia asioita minusta" -postauksesta. Omani ovat vieläkin kukkaterttu-vaiheessa, ei vaan ole lämpöä tänä vuonna riittänyt :( Mukava kuulla, että tomaatinkasvatus on tuottanut tulosta, voisit kokeilla ensi kesänä muitakin vihanneksia. Onnistut takuulla. Sain munakoisopuskasta munakoison miniversioita, mutta nekin jäävät tällä erää vain raakileiksi :( Ensi vuonna uudestaan! En tiedä mistä tätä innostusta riittää, joku sisäinen maalaisihminen minussa ilmeisesti asuu.

Enää kaksi viikkoa! Jos vauva tulee yhtään sukuunsa, niin tulee tasan laskettuna päivänä maailmaan, saas nähä. (Uskotko muuten tuohon, että vauvan syntymisajankohta on geeneistä kiinni eli syntyivätkö omat lapsesi kuinka lähellä LA:ta?)

Huh, tulipas pitkä kommentti. Toivottavasti ehdit lukea muilta kiireiltäsi. Helist

Anonyymi kirjoitti...

Elämyksellisiä matkoja, minne tie sitten tällä kertaa viekin!
Kyllä me ehkä jaksamme mitenkuten odotella seuraavia tarinoita :)

Hurmaava kuva :D

Anonyymi kirjoitti...

Tajusin muuten äsken, että tarkoitit varmaan tomaatteja tuossa loppusuora-kysymyksessä...? Vastasin ihan muuta, onpas noloa. No, sait nyt enemmän vastauksia kuin ehkä toivoit. :D Anteeksi :P Helist

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Oikein ihanaa matkaa!

Tuo kuva on mainio!!!

Mine kirjoitti...

Anu: Meilä oli kaikki lapset hyviä syömään. Se oli kiva juttu. ja kiitos toivotuksista, päätimmekin lähteä jo huomenna ja puolittaa ajomatkan välillä Istanbul-Kemer. Pitää siis hieman nopeuttaa tätä lähtövalmistelua....

Helis: Ei, tarkoitin ihan justiinsa sitä mihin vastasit. Tomaattienkin loppusuora oli kiva kuulla:). Kyllä minä meinaan mereen pulahdella. Ainakin jos päästään yhtenä päivänä laivalla merelle. Nyt on hyvä, kun kaikki lapset osaa uida, ei ole enää sellaista hysteeristä vahtimista.

Pepi: Jaksattehan te. Kyllähän näitä tarinoita täällä piisaa muidenkin taholta:).

Irmastiina: Kiitos. Hän oli sellainen iloinen pieni pallopää.

Allu kirjoitti...

Söötti kuva, sopisi vaikka Hangon keksin mainokseen.

Päivi kirjoitti...

Ihanaa lomaa ja mukavaa matkaa teille.

Ikävä tulee näitä päivityksiä ja ihanan vaihtelevia matkoja, mutta sitä paremmalta tuntuu kun taas syksymmällä toivottavasti pääsee kyytiin.

Mine kirjoitti...

Allu: Söötti tai hassu. Miten vain. Takana ovat jo kaukana nuo päivät.

Päivi: Äkkiähän se pari viikkoa hurahtaa. On niin hidasta tuo kuvien lataaminen ja plärääminen, joten tämän matkan ajan pidän paussia.

Kirjailijatar kirjoitti...

Hyvää matkaa teille! Pitäkää hauskaa ja tosiaan, paussi on välillä paikallaan.

Lissu kirjoitti...

Oikein mukavaa matkaa koko sakille! Tuollaista hymy-tyttöä rutistelin tänään. Hänellällä vain oli kahdeksan hammasta, ja minua pussatessaan hän samalla puraisi kaikilla hampaillaan ja hymyili niin leveästi! Rakkaus tekee joskus kipeää!!!

Jael kirjoitti...

Antoisaa lomaa koko perheelle! Ja tuo kuopuksen ilme---tuota katsoessa hymyilyttää ;D

Mine kirjoitti...

Kirjailijatar: Kyllä pidetään. Mies tuolla juuri autoa pakkaa. Päätettiinkin lähteä jo huomenna, että ei tule niin pitkää ajoa yhdelle päivälle.

Lissu: Niin se välillä tekee:). Eikä vihainenkaan voi olla, sillä tuollainen hymy sulattaa kiukun, väsymyksen ja pahan mielen.

Yaelian: Kiitos. On taas kiva lähteä ja pakkaaminenkin meni jotenkin poikkeuksellisen helposti...

SaaraBee kirjoitti...

Mukavaa lomaa koko perheelle!

Sennie kirjoitti...

Siunattuja reissuja, jäämme odottelemaan kuvia ja kertomuksia<3

Mine kirjoitti...

Vihreatniityt: Kiitos. Koko porukka on ainakin hyvällä mielellä lähdössä. Olympia-keihäätkin ehdittiin pakkausten lomassa katsoa.

Sennie: Siunattu olet tullessasi ja siunattu olet lähtiessäsi. Sillaihan sitä on hyvä mennä ja tulla:).

Riitta kirjoitti...

Hihhih! Oikein hyvää lomaa ja reissua!

mimon mami kirjoitti...

Hauskaa lomaa!
Uusia seikkailuja odotellesa...

Saga kirjoitti...

Kiireen keskellä kommentoin muutaman päivän postauksia nyt vain kuvakehuilla: mahtavia!

Rennon letkeitä matkapäiviä teille!

M. Metrossa kirjoitti...

Mahtava ilme! Pitäisi itsekin muistaa aina ilahtua siitä, että saa eteensä ruokaa (oli sitten itse tehtyä tai ei).

Hyvää reissua!

Mine kirjoitti...

Riitta: Kiitos. Matkalla ollaan. Ja ruokapöytiinkin jo päästy:).

Mimon mami: Elämä on seikkailuista paras.

Saga: Kiitos. Aika letkeää ainakin nyt. Perhe puljaa altaissa, pysähdyimme tänne A:n ja B:n välille, jotta ei tule hullua ajomatkaa yhdelle päivälle. Voimia kiireisiisi.

M. Metrossa: Minä ilahdunkin, etenkin kun pääsen valmiisiin pöytiin ja saan hyvää ruokaa. Ehkä nyt ilme pysyy vähemmän ilmeisen tyytyväisenä, mutta kuitenkin. Kiitos!

Unknown kirjoitti...

Rentouttavaa ja Mukavaa lomaa! :) Aivan ihanan söpö kuva kuopuksestanne!! :)))

Mine kirjoitti...

Lilja: Meillä onkin ollut ihan tosi kivaa, etenkin tänään:). Maltan nyt kyllä mieleni ja kerron vasta myöhemmin...

Liivia kirjoitti...

Tuo on kyllä mainio kuva ja mainio vesseli!
Hyvää matkaa!

Satu kirjoitti...

Ihana kuva :)
Onnistunutta matkaa teille.

Mine kirjoitti...

Liivia ja Satu: Pienet on niin aitoja ja tosissaan. Ajan myötä unohtuu tai yrittää opetella käyttäytymään. Matka on edennyt hienosti ja loppusuora jo häämöttää...