"Istanbul on kymmenen miljoonan elämän sekamelska. Se on kymmenen miljoonan sotkuisen tarinan avoin kirja. Istanbul on heräämässä levottomasta unestaan, valmiina ruuhka-ajan kaaokseen. Tästä eteenpäin on liikaa rukouksia, joihin vastata, liikaa rienauksia, joita huomata, ja liikaa syntisiä, yhtä lailla kuin viattomiakin, joita pitää silmällä. Istanbulissa on jo aamu." Elif Shafak: Kirottu Istanbul.
Tervetuloa mukaan matkalle. Tämä blogi kulkee Turkissa ja sen lähialueilla, ajaa Suomeen ja takaisin sekä kurkistelee porttikongeihin ja uusille lenkkipoluille Istanbulissa. Unohtamatta arkea ja juhlaa.

perjantai 13. huhtikuuta 2012

196. tarina (Kiitos ja näkemiin)

Ei makeaa mahan täydeltä ja kaikella on aikansa. Aurinko vetäytyi varjoon ja me teimme viimeisen piknikin rannalle. Jätimme hyvästejä Hangolle. Sen kauniille huviloille, rannoille ja yhteisille hetkille. Olimme viihtyneet, mutta nyt oli aika jatkaa matkaa.

Illalla tihkutti vettä. Veimme lapset nostalgiamatkalle. Viimeisenä lapsettomana kesänä me nuorena parina purjehdimme Hankoon. Saavuimme vierasvenesatamaan ja palkitsimme itsemme muutaman venesapuska-päivän jälkeen makasiiniravintolan pizzalla. Se syöpyi mieleeni jonakin ihmeellisen ihanana. Johtuen varmaan siitäkin, että opiskelijoilla oli harvoin rahaa ulkona syömiseen:). Nyt me poljimme pitkin junaradan reunaa. Ohi kahvitalon makasiineille. Vietimme illan menneen ja nykyisen risteyskohdassa. Muistellen mennyttä ja iloiten nykyhetkestä. Tällaiset neljä aarretta oli elämä meille antanut. Kuljettanut pitkin poikin ja palauttanut takaisin sinne mistä joskus lähdettiin.  Ja josta taas jatkettaisiin eteenpäin.
Kiitos Hanko ja näkemiin!

23 kommenttia :

Anonyymi kirjoitti...

Melkein tekis mieli näiden juttujesi perusteella aloittaa kunnon kotimaanmatkailukierros!

Ihania kuvia!!

Anonyymi kirjoitti...

Ja kiitos sinulle tämän matkan jakamisesta lukijoillesi! Nyt olen ainakin teoriassa käynyt Hangossa! :D

-Helist

Miltsu kirjoitti...

Kiitos Hangosta! Niin kaunista, niin suomalaista...

Jael kirjoitti...

Ihania kuvia taas Hangosta!

Mine kirjoitti...

Pepi: Suosittelen tietenkin kotiseutumatkailua:). Suomen miinukset siinä asiassa ovat Turkkiin verrattuna yöpaikkojen hintavuus. Ollapa asuntoauto!

Helist: Teiltähän ei ole Hankoon pitkäkään matka, ehtii käydä päiväselti. Kannattaa käydä. Lähellä on muitakin kivoja paikkoja. Niistä sitten seuraavaksi.

Miltsu: Niin, Hanko on minusta oikea Suomi-idylli. Ainakin puitteitensa puolesta.

Yaelian: Kiitos. Oli kaunis kuvauskohde.

Kirjatoukka ja Herra Kamera kirjoitti...

Oih ja voih, niin ihana on ollut tämä Hanko-sarja! Minullakin tuli ihan ikävä Hankoon, ja minä sentään ASUN täällä! :) Kiitos Mine!

Anonyymi kirjoitti...

Kuulostaa kyllä hyvältä tuo päiväretki. Itse rakastan vain oleilua ja kävelyretkiä kauniissa maisemissa, mutta mietityttää tuo puoliso. Hänestä kun ei tunnu luontevalta ajaa jonnekkin "vain ihailemaan maisemia". Pitää olla jotain konkreettista tekemistä. Löytyisiköhän hyviä grillauspaikkoja yms, tosin yleiskäytössä olevat ovat kesällä varmasti hyvin varattuja. Jos menisi vaikka piiitkälle piknikille? Onko ehdotuksia pyöräilyn lisäksi? :)

Anonyymi kirjoitti...

-helist

Kulkukatti kirjoitti...

Olipas ihastuttava kuvamatka Hankoon! Ihan hävettää myöntää, mutta en ole koskaan käynyt siellä... Tiedän Hangon kyllä olevan mahdottoman kaunis paikka. Mutta silloin kun asui Suomessa, halusi lomillaan kauas, eksoottiseen ja lämpimään ja ulkomailla asuessa visiitit rajoittuvat Tampereen ja Helsingin puoleen.

Tykkäsin erityisesti tuosta lentävän lokin kuvasta ja siitä ihanasta lamppukuvasta, jossa varjostimen kuviot tekevät hämyisän kehyksen pöydälle.

Mine kirjoitti...

Anna: Onneksi olkoon, sinä asut keskellä idylliä. Ja vieläpä tiedät sen. Siksi puolestasi on ilo olla onnellinen. (Kts alla, kysyn apuasi)

Helist: Eväät matkaan ja koko paikka on pullollaan ihania piknik paikkoja. Sitä en kyllä katsellut, että olisiko siellä ollut grillejä jossakin. Annaaaa? Onko Hangossa yleiseen käyttöön tarkoitetuja grillejä, jonne voisi tulla grillailemaan ja pitämään piknikkiä?

Kulkukatti: Vielä sinä kerkeät Suomen Hankoon! Täytyy vielä sanoa, että Euroopan läpi ajaessa hengästyy. Italia on niin kaunis. Ranska on niin kaunis. Hollanti on niin kaunis jne. jne. Joskus miettii, että miksi me haluaisimmekaan asua Suomessa? SIKSI on tärkeä joskus katsella synnyinmaata turistin silmillä. Että ei uraudu aina siihen koti-Prisma välille vaan katselee mitä kaunista ympäriltä löytyy. Ja tässä kyllä auttaa se, kun lähtee hieman kotoa muualle, Suomessa siis. Siksi esittelen nyt vielä muutkin löytöni Suomesta viime kesältä ja palaan hetkeksi hehkuttamaan Kotkaakin. Suomi ON kaunis! Ei historiaa henkivän kaunis, mutta suomalaisen kaunis:). Omaan vähäeläiseen tyyliinsä.

Anonyymi kirjoitti...

Olipas mukavaa, että tekin saitte sentään sadetta aurinkoisiin lomapäiviinne, niin minunkin kesäkateus vähän helpotti ! AINA, kun minä olen lomalla, SATAA ja vielä paljon ! Ei ehkä ole ihan totta, mutta siltä tuntuu...t:Tiina

Ps.Kävin tänään lääkärissä; käski rentoutua ja kirjoitti uudet verenpainelääkkeen, jossa on nesteenpoisto-ominaisuus. Mitä ? En ole vielä vakuuttunut siitä, että vaihtaisin lääkitystä. Eikö ole omituista, että lisätään lääkitystä, kun pitäisi vähentää työnmäärää ? Ja miten se rentoutuminen tapahtuu ?

Mine kirjoitti...

Tiina: Voi kyllä mekin saamme sadetta, mutta minä pidän siitäkin:). Mikään ei ole ihanampaa kuin esim. nukkua sadeöinä, jolloin sade rummuttaa (mieluiten) peltikattoon. Päivällä lorvia jossakin nurkassa kirjansa kanssa. Säät ovat mielentila-kysymyksiä.

No voi. Miten saisit otettua päivässä hetkiä, jolloin voisit heittää kannat kattoon ja nautiskella? Suosittelen tarttumista elämän pieniin iloihin. Josko se verenpaine siitä lähtisi laskuun? Minulla on siis TOSI alhaiset paineet. Joskus niin alhaiset, että lääkäri ihmetteli miten pysyn tolpillani. Siksi kai pystyn ottamaan elämää lunkisti:). En aina, ettei mene valheen puolelle, mutta useimmiten kuitenkin.

Anonyymi kirjoitti...

Olen kyllä kateellinen tuosta taidostasi - ottaa lunkisti -- ! Minä saa lietsottua itseni hetkessä ja helposti kauheaan stressiin, kiireeseen ja muihin paineisiin. Lisäksi kasaan itselleni sata ja tuhat ylimääräistä työtä / juttua siksi, että en aina osaa sanoa ei; enkä ole edes ahkera ihminen !

Mutta, mutta näin EI voi enää jatkua ! Keksin jotakin; vihjeitä otetaan kiitollisena vastaan ! t:Tiina

Anonyymi kirjoitti...

Täydellinen Hankokiertue!! Kiitos! Vielä kun olisi ollut Hanko-valssi siinä soinut mukana niin olisi ollut "yli-täydellinen"

tykkää Sylvi mummo

Sateenkaari kirjoitti...

Kiitos, Mine, Hangon kierroksesta. Aivan ihana oli katsella kuvia paikoista, joissa itse on kayskennellyt.

Mine kirjoitti...

Tiina: En minäkään aina osaa. Mutta onhan tässä elämää edessä, jotta voi opetella.

Sylvi: Siihen ei tekniset taitoni yllä. Siis Hanko-valssin lisäämiseen. Täytyy kuitenkin käydä kuuntelemassa youtubesta, että miltä se olisi kuulostanut.

Sateenkaari: Ole hyvä vain, minustakin on mielenkiintoista katsoa mitä ihmiset kuvaavat Istanbulista. Itsekin näkee kaupungin uusin silmin, kun voi lainata välillä toisen silmät.

anumorchy kirjoitti...

Kiitos hienosta Hangon matkasta! Toi minullekin mukavat muistot mieleen.

Mine kirjoitti...

Anu: Ole hyvä vain. Hanko on hieno paikka, oli ilo saada viettää siellä aikaa.

Nurkkalintu kirjoitti...

Kiitos tästä kesä-Hangosta! Ihania postauksia.
Vietimme 70-luvun Hangossa kesäisen viikonlopun. Sieltä saakka olen Hanko-haaveita sydämessäni kantanut.

Hyvää viikonloppua! :)

Mine kirjoitti...

Nurkkalintu: Hauska ajatus: 70-luvun Hanko ei välttämättä eroa kovinkaan paljon tämän päivän Hangosta? Vanhat talot on hyviä kaupunkikuvan säilyttäjiä. Toivottavasti vielä pääset Hankoon.

Kirjailijatar kirjoitti...

Tämä Hanko-sarja oli niin kaunis. Pakko päästä taas pian tuonne takaisin. Mutta luulen, että pidän Hangosta eniten syksyllä ja talvella, kun ihmisiä on vähän. Hmm..mikäköhän erakko mä oikein olen. Nautin suurkaupungeista, mutta sitten on kohteita, joissa haluan tuntea olevani yksi harvoista matkailijoista.

Kirjatoukka ja Herra Kamera kirjoitti...

Mine: Vastauksesi kysymykseesi (tai siis lukijasi kysymykseen): Täältä löytyy kymmeniä ihania piknik-paikkoja! Me olemme grillailleet kallioilla pienellä retkikeittimellä, ja on tuolla niemen pohjoispuolella "laavukin" nuotiopuineen. Tekemistä löytyy vaikka mitä, frisbeegolfista pyöräilysuunnistukseen, täällä on huikean paljon aktiviteettivaihtoehtoja. Muistaakseni vain miekkailua ei voi täällä harrastaa :)

Kirjailijattarelle: Minä sanon aina, että kesä on kaikista vähiten mielenkiintoinen vuodenaika Hangossa. Kesähän on amatööreille :)

Mine kirjoitti...

Kirjailijatar: Hangossa oli ihmisiä vähän kesälläkin!!! Me olimme monessa paikassa ihan ypöyksin. Rannat, kalliot, pyörätiet. Ihan vain meitä varten. Uskon, että siellä olisi kaunista muulloinkin. Toinen mitä kaipaan hullunaan on Suomen alkusyksy. Ruska-aika. Sitä en ole kokenut siten syksyn 2000.

Anna: Kiitos tiedosta, toivottavasti Helisit käy lukemassa ja päätyy Hankoon grillailemaan. Niin, amatöörinä olo oli ihan mukavaa, kaikessa ei tarvitse olla taitaja:).