"Istanbul on kymmenen miljoonan elämän sekamelska. Se on kymmenen miljoonan sotkuisen tarinan avoin kirja. Istanbul on heräämässä levottomasta unestaan, valmiina ruuhka-ajan kaaokseen. Tästä eteenpäin on liikaa rukouksia, joihin vastata, liikaa rienauksia, joita huomata, ja liikaa syntisiä, yhtä lailla kuin viattomiakin, joita pitää silmällä. Istanbulissa on jo aamu." Elif Shafak: Kirottu Istanbul.
Tervetuloa mukaan matkalle. Tämä blogi kulkee Turkissa ja sen lähialueilla, ajaa Suomeen ja takaisin sekä kurkistelee porttikongeihin ja uusille lenkkipoluille Istanbulissa. Unohtamatta arkea ja juhlaa.

tiistai 2. elokuuta 2011

39. tarina (Lissabon -hyvästit)

Illalla tuli kierros täyteen.

Palasimme sinne ravintolaan mistä aloitimmekin. Jätimme jäähyväiset Alfamalle ja Lissabonille. "Oli kiva tutustua. Tuskin enää koskaan palaamme, mutta muistoissa kannamme sinua vielä kauan. Kiitos kaikesta."
Aamulla nousimme lentokoneeseen. Teimme matkaa koko päivän ja palasimme iltamyöhällä lapsiperheen arkeen. Levänneinä, tyytyväisinä ja kiitollisina.


2 kommenttia :

Kirjailijatar kirjoitti...

Kiitos tosi paljon tästä koko matkaraportista. On ollut nautinto lukea ja katsella ihania ihania kuvia. Tuli ikävä Lissanboniin.

Jäähyväisten jättäminen kaupungille on joskus kamalan vaikeaa. Ihan kuin siinä hyvästelisi jotain rakasta. Kun monesti on niin, että tietää, ettei ainakaan pitkään aikaan tapaa uudelleen. Mutta onneksi kaupungit eivät sentään yleensä häviä mihinkään, ne odottavat siellä, jos pääsisi uudestaan käymään. Kuten nyt Istanbulkin :)

Mine kirjoitti...

Kirjailijatar: Maailmassa olisi niin paljon nähtävää. Sen tähden koetamme etsiä aina uusia reittejä ja paikkoja. Eli emme kuulu niihin matkailijoihin, jotka palaavat aina uudestaan samaan paikkaan, vaan yritämme löytää uusia mielenkiintoisia kyliä ja kaupunkeja. Joitakin poikkeuksia olemme tämän "säännön" suhteen tehneet ja palanneet. Joskus on käynyt hyvin ja olemme löytäneet uutta ihmeteltävää. Usein on myös käynyt niin, että toinen käynti on syönyt ensi-ihastumista ja paluu on harmittanut.

Istanbul on tietysti eri asia. Se ei ole vain kaupunki, se on koti. Istanbul postaukset ovat työn alla. Mies varmuustallentaa kuvia jo toista päivää, eikä loppua ole näkyvissä... Palaan siis asiaan heti kun voin.