"Istanbul on kymmenen miljoonan elämän sekamelska. Se on kymmenen miljoonan sotkuisen tarinan avoin kirja. Istanbul on heräämässä levottomasta unestaan, valmiina ruuhka-ajan kaaokseen. Tästä eteenpäin on liikaa rukouksia, joihin vastata, liikaa rienauksia, joita huomata, ja liikaa syntisiä, yhtä lailla kuin viattomiakin, joita pitää silmällä. Istanbulissa on jo aamu." Elif Shafak: Kirottu Istanbul.
Tervetuloa mukaan matkalle. Tämä blogi kulkee Turkissa ja sen lähialueilla, ajaa Suomeen ja takaisin sekä kurkistelee porttikongeihin ja uusille lenkkipoluille Istanbulissa. Unohtamatta arkea ja juhlaa.

perjantai 21. lokakuuta 2011

77. tarina (Istanbul- tulppaanihullun Emirgan)

Joululahjavinkki: Jos pidät tulppaaneista, varaa matkasi Istanbuliin huhtikuun puolivälissä. Silloin pääset nauttimaan Tulppaani-festivaalin satoa, kun 20 miljoonaa kaupunkiin istutettua tulppaania ja muuta kevätkukkaa aukaisevat nuppunsa kaikessa väriloistossaan. Parhaiten kukkaloistoa saa ihailla Sarıyerin kaupunginosassa sijaitsevassa Emirganen puistossa.

Puiston kukkaistutukset ovat ihan omaa luokkaansa, mutta niiden loistonaika ei ole kovin pitkä. En ole koskaan käynyt puistossa muulloin, kun tuona tulppaaniaikana. Mysteeriksi on siis jäänyt se, mitä noissa tulppaani-istutusten paikoissa kasvaa muina kuukausina?

Emirgan oli menneinä vuosina ainut puisto, jossa Istanbulilaiset saivat ihailla tulppaaneja. Nykyään näitä kukkia löytyy kaupungin muistakin puistoista, palatsien pihoilta ja teiden varsilta. Huhtikuussa tulppaanit koristavat aivan varmasti myös tätä kotia. Nappaan kukkakimpun mukaan ohimennessäni ainakin Üsküdarin sataman romaaneilta. Lempivärit vaihtelevat mielialan mukaan sillä tulppaani on kaunis jokaisessa värissä.

Lempikukkani, ihan ehdottomasti. Mikähän on sinun?

5 kommenttia :

Jael kirjoitti...

Miten ihanaa,että teillä on kerran vuodessa tuollainen kukkaloisto ! Tulppaanit ovat ihania:Olen käynyt Amsterdamin lähellä olevassa Keukenhofin tulppaanipuistossa,ja näky on kyllä upea!

Sateenkaari kirjoitti...

Mina aina ihailen televisiosta noita İstanbulin tulppaani-istutuksia.Todella ovat kauniita.Ja kuvasi myös.

Mine kirjoitti...

Yaelian: Mekin kävimme Keukenhofissa tänä keväänä Bisquitsin vinkistä. Tosin vain kuikuillen ulkopuolelta. Ihania ovat, tulppaanit.

Sateenkaari: Yhden taksikuskin kanssa juttelimme tästä tulppaaniasiasta. Kertoi monen paikallisen olevan tosi äkeä, kun kaupunki laittaa suuret määrät rahaa näihin kukkiin. Ymmärtäähän sen, että nälkäisenä ei jaksa ihailla kukkaloistoja vaan mieluummin söisi sen rahan edestä. Itse olen iloinen, että kaupunki näkee vaivaa. Istanbul on kaunistunut silmissä vuosi vuodelta. Ja vielä tulppaanein, oih ja voih. Mikä lie olisi sitten oikeus ja kohtuus tässä asiassa?

Peurankello kirjoitti...

Hei!
Olipa tosiaan hauska "törmätä" tällä tavoin. En tiennytkään, että sinulla on blogi. Nyt pääsen useammin matkustamaan;) Iloa sinne työhön ja perheen keskelle!

Mine kirjoitti...

Peurankello: Olen itse asiassa bloggaillut elämästämme täällä jo vuodesta 2003, mutta salasanan takana ja vain lähipiirille. Nyt keväällä lomakuvien järjestämisenkin vuoksi päätin sitten aloittaa tällaisen matka- blogin.