"Istanbul on kymmenen miljoonan elämän sekamelska. Se on kymmenen miljoonan sotkuisen tarinan avoin kirja. Istanbul on heräämässä levottomasta unestaan, valmiina ruuhka-ajan kaaokseen. Tästä eteenpäin on liikaa rukouksia, joihin vastata, liikaa rienauksia, joita huomata, ja liikaa syntisiä, yhtä lailla kuin viattomiakin, joita pitää silmällä. Istanbulissa on jo aamu." Elif Shafak: Kirottu Istanbul.
Tervetuloa mukaan matkalle. Tämä blogi kulkee Turkissa ja sen lähialueilla, ajaa Suomeen ja takaisin sekä kurkistelee porttikongeihin ja uusille lenkkipoluille Istanbulissa. Unohtamatta arkea ja juhlaa.

torstai 10. marraskuuta 2011

93. tarina (Egean sini)

Ei tässä maassa tarvitse aina ajaa reilua 4000 kilometriä saadakseen nähdä ja kokea. Läheltä Istanbulia löytyy monta kivaa kohdetta, jonne voi ajaa viikonlopun viettoon, käydä vaikka iltauinnilla tai lomailla pidemmälläkin kaavalla.

Meren ystävälle, jollainen itse olen sieluni pohjia myöten, löytyy monta merta joista valita. Ottaisinko Marmara-meren, Mustanmeren vaiko Egean- meren? Välimerikin on tietysti tarjolla, mutta sinne on jo hieman enemmän matkaa ainakin iltauintia ajatellen. Eipä sen puoleen, ei me Egean merellekään asti iltauinnille lähdetä, mutta viikonlopun viettoon kylläkin.

Auto on siis pakattu, nyt lähdetään katsomaan millaisia tarinoita Egean-merellä on tarjota.


Ei kommentteja :