"Istanbul on kymmenen miljoonan elämän sekamelska. Se on kymmenen miljoonan sotkuisen tarinan avoin kirja. Istanbul on heräämässä levottomasta unestaan, valmiina ruuhka-ajan kaaokseen. Tästä eteenpäin on liikaa rukouksia, joihin vastata, liikaa rienauksia, joita huomata, ja liikaa syntisiä, yhtä lailla kuin viattomiakin, joita pitää silmällä. Istanbulissa on jo aamu." Elif Shafak: Kirottu Istanbul.
Tervetuloa mukaan matkalle. Tämä blogi kulkee Turkissa ja sen lähialueilla, ajaa Suomeen ja takaisin sekä kurkistelee porttikongeihin ja uusille lenkkipoluille Istanbulissa. Unohtamatta arkea ja juhlaa.

tiistai 17. tammikuuta 2012

134. tarina (Istanbul- kaupunki peittyi lumeen)

Aamulla kaupoilla. Neljältä koulussa opettajaa tapaamassa. Sitten aukesivat taivaan lumihanat. Suurina hiutaleina valkeus saapui. Asettui talojen katoille ja tarttui maahan. Sekoitti liikenteen, peitteli kaupungin ja villitsi neljä lasta.

Koko ilta pihalla. Parvekkeella. Pihalla. Molempiin paikkoihin tarvittiin yksi porkkana ja lapioita. Iloiset äänet ja tekemisen meininki, palkintona punaiset posket ja pari lumiukkoa. Toisaalla mies yritti päästä kotiin huomattavasti normaalia kauemmin. Toisen onnettomuus on usein toisen onni.

Aamulla auringonsäteet paljastivat meille koko kauneuden. Miten lumi kimalsi kauniisti auringonsäteiden kanssa yhtyessään. Kirkastaen kaupungin hohtavaksi satumaaksi. Ja tehden kadut luistiradoiksi.

Koululaiset kouluun toppavaatteissaan, hanskoissaan, pipoissaan ja talvikengissään. Koulubussi keräsi oven edestä lumiset lapset ja jätti jälkeensä kuopuksen kokoisen lumienkelin tien viereen. Mies metsästi taksia aamukahvia juodessaan. Viides kerta toden sanoi.

Päivä lumikaupungissa on alkanut.

ps. Nyt pakkaamaan, valmistamaan ruokaa koulusta ja työstä palaaville, kirjoittamaan "muistakaa" listoja. Illalla painan pääni tyynyyn Bulgariassa. Palaillen Istanbulin lumisille tai lumettomille kaduille viikonloppuna, Jos Luoja suo. Siihen asti, voikaa hyvin!

6 kommenttia :

A kirjoitti...

Lumenkaunista Istanbulia ja jäänliukkaita katuja.;)

Olkaahan varovaisia liikkuessanne.<3

Oikein hyvää viikon jatkoa sinulle ja perhellesi.<3

pikkujutut kirjoitti...

Mukavaa matkaa! Nautinnollisia lumisia hetkiä!

Jael kirjoitti...

Miten kauniin näköistä,olispa meilläkin täällä omilla nurkillani lunta! (edes päivän...,mutta turha toivo,Tel Avivissa oli viimeksi lunta joskus 50-luvulla...)
Ihanaa Bulgarian matkaa teille!

Kirjatoukka ja Herra Kamera kirjoitti...

Kaunista! Ja hieno valo! Hyvää matkaa, odotamme kuulumisia.

Kirjailijatar kirjoitti...

Voi miten kaunista! Olisin niin halunnut kokea tuon. Talot ovat karamelleja tuolla lumen keskellä. Hiljensikö lumi yhtään kaupunkia? Sataako siellä edes joka talvi lunta?

Toivottavasti Bulgarian matka on mennyt hyvin. Turvallista kotimatkaa.

Mine kirjoitti...

Aili: Kaunista todellakin. Viime yönä palatessani lumesta oli jäljellä vain muistot...

Pikkujutut:Kiitos. Oli oikein onnistunut reissu.

Yaelian: Jos kuitenkin oli 50-luvulla, niin eihän se sitten mahdotonta ole:). Bulgarian matka meni hyvin. Laitan kuvaterveisiä, kunhan mielikin saapuu matkasta.

Anna: Kuulumisia seuraa...

Kirjailijatar: Ilokseenhan sitä aina ne muutamat päivät katselee:). Lumi vain sekoittaa kaupungin. Hiljentää toki samalla katujakin. Sulkee kouluja jne. Onneksi lumivaihe on siis lyhyt. Joka vuosi tulee parista päivästä maksimissaan pariksi viikoksi.

Matka meni hyvin. Ainoastaan eilen illalla istuttiin tietokonevian vuoksi reilu kaksi tuntia rajalla jonossa. Ja oltiin kotona myöhään. Tämä aamu on mennyt toipuessa:).