"Istanbul on kymmenen miljoonan elämän sekamelska. Se on kymmenen miljoonan sotkuisen tarinan avoin kirja. Istanbul on heräämässä levottomasta unestaan, valmiina ruuhka-ajan kaaokseen. Tästä eteenpäin on liikaa rukouksia, joihin vastata, liikaa rienauksia, joita huomata, ja liikaa syntisiä, yhtä lailla kuin viattomiakin, joita pitää silmällä. Istanbulissa on jo aamu." Elif Shafak: Kirottu Istanbul.
Tervetuloa mukaan matkalle. Tämä blogi kulkee Turkissa ja sen lähialueilla, ajaa Suomeen ja takaisin sekä kurkistelee porttikongeihin ja uusille lenkkipoluille Istanbulissa. Unohtamatta arkea ja juhlaa.

maanantai 14. lokakuuta 2013

552. tarina (Huomenna Jerusalemissa)

Joskus haaveet toteutuvat. Olemme toteutumisen aatossa. 

Kun muutimme Istanbuliin, ajattelimme ilman muuta käyvämme täältä käsin Israelissa koko perheen voimin. Emme ole käyneet. Liian kallista. Liian vaivalloista. Liian mahdotonta. Toukokuussa mieheni täytti vuosia ja silloin ymmärsin, että matka Jerusalemiin on mahdollista edes meille kahdelle. Jos vain saamme apua. 

Nyt meillä on täällä mummo ja pappa, sekä heidän hoitoonsa mielihyvin jäävä lapsijoukkomme. Pakkaus on käynnissä, lentoliput ostettu ja hotellit varattu. Valehtelisin jos väittäisin jotakin muuta: Tuntuu ihanalle jo pelkkä ajatus; olla kahden miehen kanssa Jerusalemissa kolme päivää.

Perjantain bonuksena ilta kahden erityisen naisen kanssa jossakin heidän valitsemassaan paikassa. Kiitos jo etukäteen Jael ja Anu. Kohta nähdään!

Jää siis hetkeksi hyvästi, blogistania. Mine on menossa toteuttamaan haaveitansa. Ja te tulette totisesti kuulemaan, kuinka sitten kävikään....


18 kommenttia :

anumorchy kirjoitti...

Tervetuloa!! Voin vain kuvitella miten upeita kuvia sinulla on ensi viikolla Jerusalemista!

mimon mami kirjoitti...

Ihanaa lomaa! Odotan innolla matkakertomuksiasi sieltä. Olen siellä yhden piiitkän päivän viettänyt ja se oli todella vaikuttava.

Tiina Kovanen-Bergman kirjoitti...

ihanaa kun unelmat tulevat toteen. Hyvää matkaa!

Jael kirjoitti...

Tervetuloa ja hyvää matkaa! Perjantaina nähdään!

Pepi kirjoitti...

Hyvää matkaa! Ja käykäähän Betlehemissä myös, siinä kirkossa jonne hyvin nöyränä tärvitsee ovesta kumartua...eli Jeesuksen syntymäkirkossa :)

SatuSanna kirjoitti...

Antoisaa matkaa!

Allu kirjoitti...

Hyvää matkaa ja terkkuja Jaelille ja Anulle

neeakoo kirjoitti...

Oi hyvää matkaa! Nauttikaa! :)

SaaraBee kirjoitti...

Mukavaa matkaa ja aivan mahtavaa, että saat tavata Anun ja Jaelin!

Lady of The Mess kirjoitti...

Oikein hyvää ja turvallista matkaa! Jerusalem - niin moni on vuosituhansien saatossa huokaissut tai lähtötoivotuksen lausunut: huomenna Jerusalemissa - sinun kohdallasi se on nyt totta:)

aNNiKa kirjoitti...

Oikein hyvää matkaa, Jerusalemista on vaikea olla nauttimatta!

Matkatar kirjoitti...

Ihanaa kuulla, oikein mukavaa ja antoisaa matkaa!

Satu kirjoitti...

Ihanaa matkaa!

Hurmioitunut kirjoitti...

Ihanaa! Täällä ollaan iloisia teidän puolesta että saatte toteuttaa kahdenkeskisen matkan ja toisaalta ajatellaan itsekkäästi että kivaa nähdä tunnelmia myöhemmin ;P
Rentouttavaa ja inspiroivaa matkaa Jerusalemiin! :)

A kirjoitti...

Mine, ihanaa matkaa sinulle ja miehellesi:)

Kiva että toiveenne toteutuu!

♥♥♥

Riina kirjoitti...

Mahtavaa! Hyvää matkaa! :)

Petra kirjoitti...

Upeaa, oikein hyvaa matkaa sinulle ja miehellesi, terveiset Israelin bloggareille ja nauttikaa!

Mine kirjoitti...

Kiitos kaikille! Matka alkaa olla loppusuoralla. Odotamme lentokoneen lähtöä täällä Tel Avivin kentällä. On ollut kuvarikas reissu, joten kuulumisiin, kunhan matkan pölyt on pesty ja elämässä taas jonkunlainen järjestys.