"Istanbul on kymmenen miljoonan elämän sekamelska. Se on kymmenen miljoonan sotkuisen tarinan avoin kirja. Istanbul on heräämässä levottomasta unestaan, valmiina ruuhka-ajan kaaokseen. Tästä eteenpäin on liikaa rukouksia, joihin vastata, liikaa rienauksia, joita huomata, ja liikaa syntisiä, yhtä lailla kuin viattomiakin, joita pitää silmällä. Istanbulissa on jo aamu." Elif Shafak: Kirottu Istanbul.
Tervetuloa mukaan matkalle. Tämä blogi kulkee Turkissa ja sen lähialueilla, ajaa Suomeen ja takaisin sekä kurkistelee porttikongeihin ja uusille lenkkipoluille Istanbulissa. Unohtamatta arkea ja juhlaa.

sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Tällaista täällä

... niin kuin ehkä sielläkin? 
Meillä on menossa huokaisu ennen hulluja päiviä. Huomenna lapset palaavat kouluun ja perheen aikuisväestöllä on tiedossa yksi niitä vuoden kiireisimpiä viikkoja. Täytyy siis nostaa kädet pystyyn ja luovuttaa hetkeksi tämän bloggaamisen suhteen.

Mutta kun pullat on syöty, työt tehty ja vieraat palaneet kotimaisemiinsa, palaan ihan toisenlaisissa asioissa. Tiedättekö te nimittäin sen naistyypin, jonka on vaikeaa saada luovutettua saavutettuja kiloja? Vaikka kuinka haluaisi? Sellaisen, joka ihmettelee, että miksi kilot ei tipu, vaikka "en syönyt paljon mitään"? Ja joka viimisen päälle haluaisi uskoa, että liikkumisella ei ole mitään tekemistä tämän asian kanssa?

No, se naistyyppi olen minä. Mutta jatketaan siitä sitten reilun viikon päästä! Siihen asti meinaan herkutella nyt ainakin vielä kolme laskiaispullaa. Runsaalla hillolla ja tuplakermalla!

Liukasta ja pullarikasta laskiaista!

19 kommenttia :

Liivia kirjoitti...

Jaa, tänään taitaa siis olla laskiainen. En olekaan tullut huomanneeksi.
Jäi siis pullat puuttumaan, mutta ne onkin puuttuneet kaikilta muilta laskiaisilta paitsi yhdeltä, silloin mies meni ja haki pullat kun ei tämä äite sellaisia ajattele...
Mutta tehtiinpä justiin skonsseja, sekin jotain:)
Meidän lomaan 2 viikkoa...

Pepi kirjoitti...

Mä olen koko päivän lötkehtinyt kotosalla villasukissa ja pitkissä helmoissa, touhunnut kaikkea pientä, laistanut ulkoilun ja kaupassa(kin) käynnin ensin ihan lumisateeseen vedoten, sitten silkkaan saamattomuuteen ja mukavuudenhaluun....mutta nyt sitten joka tuutista tulee laskiaispullia!!
Kauppa on auki puoli tuntia, leipä on loppu ja pakko lähteä kauppaan - TOIVOTTAVASTI siellä ei ole enää laskiaispullia jäljellä, sillä nyt mä sortuisin heti!!

Anonyymi kirjoitti...

Äsken meillä soi ovikello; mitä ihmettä ?! Naapurin Rouva seisoi ovella ja kädessä oli tarjottimella LASKIAISPULLIA -- Nam ja Nam ! Joten täälläkin on laihdutuskuuri TAAS pilalla...

Hyvää viikkoa teidän perheen aikuisille ja lapsille mukavia koulupäiviä ! t: Tiina, joka painaa ainakin viisi kiloa liikaa

Kikka N kirjoitti...

Täällä on kans sellainen laihduttaja joka ei käsitä että miksi ei laihdu.. :)

Saga kirjoitti...

Laskiaispullat on tehty ja syöty. Helmikuussa onkin näitä "virallisia" herkkupäiviä vähän liikaa. Mutta mukava on silti pitää perinteitä yllä.

Hyvin tunnistettava on tuo kuvailemasi naistyyppi :)

Mukavaa viikkoa sinne!

Satu kirjoitti...

Ai onko tänään laskiainen. :-O

Muuten olo on kyllä kuin laskiaispullalla, vaikka kohta pitäis mahtua taas niihin kesävaatteisiin. On se kummaa tämä naisen elämä, kun aina pitää taistella tämän painon kanssa. :-(

Tarmokasta viikkoa!

Jael kirjoitti...

Onpa herkullisen näköiset pullat! Ja en olisi muistanut että on laskiainen ilman blogistania;D
Minulla on ihan sama ongelma;jatkuvaa taistelua;D

Mine kirjoitti...

Liivia: Pullat ovat heikkouteni, siksi niitä myös leivotaan tässä talossa. Tosin ei pitäisi ainakaan kovin tiheästi, sillä kaikkea muuta pystyn vastustamaan, mutta en tuoretta pullaa. Enkä ainakaan tuoretta laskiaispullaa....

Pepi: Laskiaisena pitääkin sortua!!!

Tiina: Onko olemassa naisia, jotka ei paina viittä kiloa liikaa???

Kikka: On se niin väärin. Koko maailmankaikkeus lakeineen meitä laihduttavia naisia vastaan?

Saga: Ruunebergin tortut yms. skippaan suosiolla. Mutta voi pulla miten se onkin hyvää.

Hippu: Jep. Pulla se on minullakin vyötäröllä. Mietin jotakin häpeärangasitusta tms. itselleni ja piinaan katsomalla niitä kaikkein epäedullisimpia kuvia itsestäni. Jos jostakin tulisi se hullun raivo, joka laittaisi minut liikkeelle?

Yaelian: Oi niitä aikoja, jolloin sai syödä vaikka sata pullaa, eikä tuntunut missään....

Anonyymi kirjoitti...

Niin herkullisia pullia vaikkei olisi hilloa eikä tuplakermojakaan! Ja blogit ovat olleet kyllä yhtä herkkua kaiken aikaa...
Se joka nyt unohti että tänään on Laskiaissunnuntai, niin ei hätää...myös tuleva tiistai on liukas ja pullarikas kuten Mine toivottelee = Laskiaistiistai.
Lumisin terveisin Arja

Mine kirjoitti...

Arja: Totta. Söin siis neljä pullaa tänään ja katsotaan kuinka monta sitten tiistaina? Laskiainen kun on laskettu, paaston on sitten syytäkin alkaa..

Leena Lumi kirjoitti...

Mine, kävin jo aikaisemmin täällä ihailemassa sun pullias, mutta sitten siinä taisi tulla joku tekninen...

Siis liikunta ei vaikuta paljoakaan. Sen sanoi mun lääkärikin ja mullahan tulee 16 000 askelta päivässä vähintäin askelmittarin mukaan. Siis jos puhutaan painosta. Muuten liikunta auttaa kaikkeen.

Äitini siskot ovat vyötäröltään kuin teinit ja kulkevat korkokengissä. Ei mitään liikuntaa. Mutta syövät kuin linnut. Siinä se on ja siihen minä en pysty, sillä rakastan hyvää ruokaa.

Nyt oli lehdessä, jossain mitä luin viikonloppuna, juttu että pieni pyöreys voi jopa pelastaa ihmisen hengen. Äidilleni kävi näin. Hän sai vaikean syövän ja hoidot olivat niin rankat, että hän ei voinut syödä kertakaikkiaan mitään. Onneksi oli vararavintoa, mistä kroppa veti ja paino putosi 35 kiloon, mutta hän selvisi. Nyt ovat säärien muodotkin palautuneet, sillä hän sai kehoituksen herkutella koko loppuelämän ja hän kävelee todella paljon ja pitää puutarhaa, vaikka on 85 vee.

Mikään ei ole niin kova tarttumaan kiinni kuin läski.M.O.T.

anumorchy kirjoitti...

Eikos se laskiainen ollut ennen vanhaan tiistaina?

Mine kirjoitti...

Leena: Tuollaisen lääkärin minäkin haluan:D. Täällä kotona asuu joku, joka on sanonut niin monta kertaa, että "Se liikunta...."

Jos ei painonkaan pudottamiseksi, niin tiedostan, että tässä iässä pitäisi lähteä liikkeelle ihan vain terveydellisistä syistä. Himoliikkujaa minusta ei tule, mutta jos edes pakkoliikkuja.

Anu: Sekä että. On laskiaissunnuntai ja sitten huomenna laskiaistiistai, joka aloittaa 40 päivän mittaisen paaston. Se taas loppuu pääsiäiseen.

A kirjoitti...

Mine, kiitos hienoista kuvista, ihan tuli vesi kielelle!<3333

Kirjailijatar kirjoitti...

Oli meilläkin pullat eilen, toivottavasti ei enää huomenna, muuten tämä menee ihan mahdottomaksi tämä elämä. Pullapäivä toisen perään. Miten tähän kohtaan osuukin kaksi mun suosikkipullapäivää ihan peräjälkeen. Tosin tykkään vielä enemmän Runebergin tortuista kuin näistä laskiaispullista.

Mukavaa viikkoa, yritä pysyä vauhdissa mukana!

Matkatar kirjoitti...

Herkullisen näköisiä pullia! Niin se on herkkujen vähentämiset meidänkin taloudessa otettu jo esiin. Mukavaa loppuviikkoa!

Mine kirjoitti...

Aili: Toivottavasti sinäkin sait pullia, että ei tarvinnut pelkkä vesi kielellä istua:).

Kirjailijatar: Kehtaako tätä sanoa, että tein tämänkin päivän vieraille pullia. Ja itsekin söin... Huomenna EI enää pullia minulle, eihän?

Kiitos, yritetään pysyä.

Matkatar: Keskiviikosta alkaa paasto. Alan valmistautua henkisestikin... Kiitos, sitä samaa...

Petra kirjoitti...

Jaahas, mulla meni ihan ohi koko laskiainen vaikka seinalla on kodin kuvalehden kalenteri jossa komeilee helmikuun kohdalla laskiaispullan kuvakin....herkullisilta naytti teidan pullat!

Mine kirjoitti...

Petra: Vielä kerkiää. Tänään on laskiaistiistai. Mutta meillä se on niitä päiviä, jolloin ei ehdi pullaa leipomaan. Toivottavasti ei myöskään syömään:).