"Istanbul on kymmenen miljoonan elämän sekamelska. Se on kymmenen miljoonan sotkuisen tarinan avoin kirja. Istanbul on heräämässä levottomasta unestaan, valmiina ruuhka-ajan kaaokseen. Tästä eteenpäin on liikaa rukouksia, joihin vastata, liikaa rienauksia, joita huomata, ja liikaa syntisiä, yhtä lailla kuin viattomiakin, joita pitää silmällä. Istanbulissa on jo aamu." Elif Shafak: Kirottu Istanbul.
Tervetuloa mukaan matkalle. Tämä blogi kulkee Turkissa ja sen lähialueilla, ajaa Suomeen ja takaisin sekä kurkistelee porttikongeihin ja uusille lenkkipoluille Istanbulissa. Unohtamatta arkea ja juhlaa.

perjantai 17. toukokuuta 2013

Pieni Peshtera Puoti

Pienessä Peshtera Puodissa tärkeintä ei ole myytävät tuotteet, vaan ne ihmiset, jotka nämä korut ovat tehneet. Tuotteet eivät läpäise oikeastaan mitään standardeja tai kriteerejä, mutta ne on valmistettu innolla, suurella sydämellä ja toiveikkaalla mielellä. Jos siis johonkin koruun on sattunut virhe, sille ei voi mitään. Peshtaralaisen viisauden mukaan vain Jumala on täydellinen, elämä on epätäydellistä. 

Jo neljättä vuotta tehtävänäni on järjestää 3000 € Eldiverenin kylän vaikeimmassa tilanteessa oleville perheille; leskille ja heidän lapsilleen, sairaille tai jostakin muusta syystä vaikeassa tilanteessa oleville kyläläisille. Näillä rahoilla kyläläisille taataan lämmityspuut, lääkkeet ja ruoka vaikeimmiksi talvikuukausiksi. Periaatteena on, että kunhan selviäisivät taas ensi kevääseen.

Tarvikkeetkin valitettavasti maksavat, niistä tulee laskuun lisäksi vielä yksi tonni. Kerättävä summa on siis vuosittain 4000€. Jos saan kaikki tuotteet myytyä sovitulla hinnalla, on tämäkin vuosi taas selvitetty. Tervetuloa siis ostoksille, joilla voi oikeasti auttaa. Tämä on puoti, jossa raha menee ihan suorinta tietä, ilman minkäänlaisia välistä vetoja, Peshteran diakoniatyöstä vastaaville. He hoitavat ruoat, lääkkeet ja lämmikkeet perheille, jotka sitä eniten tarvitsevat. Mine ei siis hyödy tästä kun tekemisen ilon ja vaivan. Tämä ei siis ole kauppa vaan myyjäiset.Tänä vuonna tarjolla on puisia rannerenkaita vihreänä, oranssina ja turkoosina versiona. Hinta 8€/kpl.


Vaaleanpunainen lasihelmistä tehty kaulakoru. Hinta 20€


Mustavalkoinen avain- tai korttikoru, lasihelmistä, kaksi eri pituutta. Pidempi 22€, lyhyempi 20€


Puuhelmistä tehty avain- tai korttikoru, kaksi eri pituutta. Pidempi 16€, lyhyempi 14€


Puiset servettirenkaat 6 kpl, beessiruskeat tai punaruskeat. Hinta 10€/settiPuodin pitäjä toimittaa tuotteet sitä mukaan kun keksii miten ne saadaan parhaiten ja edullisimmin postiin. Ja siihen asti, kun tuotteita riittää. Hinta sisältää postimaksun. Tilauksia, kysymyksiä ja osoitetietoja voi laittaa osoitteeseen tuhatjayksitarinaa@gmail.com

Kiitos, kun välität!

Ps. Puodin pitäjä pakkaa kassejaan ja lähtee viikonlopuksi kaupungin ulkopuolelle. Tarkistan kyllä sähköpostini viikonlopun aikana, mutta varmuudella vakuudella lupaan palata asiaan ensi viikolla. Levollista viikonloppua!

13 kommenttia :

Pepi kirjoitti...

Mä pistän sulle meiliä ihan just kohta :)

Petra kirjoitti...

Hei, olisiko siella kylassa kayttöa yhdella lapsella kaytössa olleille vaatteille? Kokoa 56-80 cm löytyy muutama muovikassillinen, joitakin tytön vaatteita olen saanut lahjoitettua mutta osa on viela kaapissa, mulla on myös kahdet taysin kayttamattömat kestovaipat, niille voisi olla kayttöa kun ovat katevia ja kierratettavia? Voisin postittaa sinulle tai jos joku on tulossa/menossa Ankarasta Istanbuliin niin laitta heidan mukana?

Satu kirjoitti...

Ihana idea. Hyvä, Mine. <3

Mine kirjoitti...

Pepi: Kiitos tilauksestasi:).

Petra: Kyllä on. Viemme täältä Istanbulista omien lasten vanhoja aina mennessämme. Eli, jos saat jonkun mukana tulemaan tänne päin, niin voin täällä päässä käydä jostakin hakemassa. Seuraavan kerran itse olen menossa heinäkuun puolivälillä, kun ajamme Suomeen. Syksynkin mittaan on menijöitä, joten sen puoleen tämä ei ole kiireellinen asia.

Satu: Katsotaan kuinka kauppa käy:).

sannabanana kirjoitti...

Kauniita. Laitan huomenna paremmalla ajalla tilauksen :-)
Meiltäkin liikenisi lastenvaatteita, monia kokoja. Olemme heinäkuun ja elokuun alun Suomessa. Laitan siitäkin meiliä, ehkä voidaan järjestää jotain.

Jael kirjoitti...

Tosi nättejä koruja ja onnea kaupalle:) Ovatko nuo puisten rannerenkaiden kaikki kerrokset kiinni toisissaan?

pikkujutut kirjoitti...

Kauniita, kauniita koruja, hyvin suunniteltu.KYllä näillä tuotteilla kaupan pitäisi käydä :). Onnea kaupan pitoon!

Vastaan Minen puolesta Jaelille: helmet on memory wiressa, kiertää siis ympyrää.

anumorchy kirjoitti...

Voisikohan saada tarkempaa tietoa mika tuo "memory wire" on?

Mine kirjoitti...

Sannabanana: Sehän olisi hyvä syy nähdä, jos asut jossakin matkamme varrella. Ainakin ajamme väliä Kotka-Sastamala kolmesti esikoisen rippileirin vuoksi;).

Jael ja Anu: Suomeksi sitä sanotaan muistivaijeriksi. Se on siis vaijeria, joka on pakotettu pyöreään muotoon. Vaikka sitä venyttelee, se muistaa muotonsa ja palaa samaan asentoon. Tosi kätevää. Saa eri kokoisena. Servettirenkaat on tehty pienemmästä ja rannerenkaat isommasta muistivaijerista. Vaijeri myös joustaa, joten se mahtuu eri paksuisiin käsiin. Jos tarkemmin kiinnostaa nähdä, niin löytyy esim. tästä osoitteesta: http://shop.figulus.fi/Vaijerit-langat-nyoerit/Memory-wire

Pikkujutut: Kiitos. Minä olen ihan amatööri. Mutta tekiessä oppii, ainakin virheistään:).

Ja KIITOS kaikille tähän mennessä tilanneille:).

Nina kirjoitti...

Kiitos itsellesi kun tälläista jaksat vetää.. On ihanaa auttaa ja vielä ihanampaa kuin se auttaminen on olla "iholla" ,elikkä auttaa jonkun jonka tiedät/tunnet vetävän tälläistä projektia. Kiitos sinulle Mine, on mukava auttaa:)

Lissu kirjoitti...

Pienet ´virheet´kuuluvat käsitöihin ja todistavat sen, etteivät ne ole tehdastuotteita! Laitan sinulle tilauksen spostitse ihan lähipäivinä. Hyvä sinä!

Mine kirjoitti...

Nina: Minäkin yritän sitä jälkikasvulle vakuuttaa: On autuampaa antaa kuin ottaa.

Lissu: Näin se on. Kiitos jo etukäteen:).

Hänskätär kirjoitti...

Korut ovat aina ihania.