"Istanbul on kymmenen miljoonan elämän sekamelska. Se on kymmenen miljoonan sotkuisen tarinan avoin kirja. Istanbul on heräämässä levottomasta unestaan, valmiina ruuhka-ajan kaaokseen. Tästä eteenpäin on liikaa rukouksia, joihin vastata, liikaa rienauksia, joita huomata, ja liikaa syntisiä, yhtä lailla kuin viattomiakin, joita pitää silmällä. Istanbulissa on jo aamu." Elif Shafak: Kirottu Istanbul.
Tervetuloa mukaan matkalle. Tämä blogi kulkee Turkissa ja sen lähialueilla, ajaa Suomeen ja takaisin sekä kurkistelee porttikongeihin ja uusille lenkkipoluille Istanbulissa. Unohtamatta arkea ja juhlaa.

torstai 26. heinäkuuta 2012

275. tarina (Disneyland- taktikointia)

Aamulla seisoimme porteilla odottamassa muiden hotellivieraiden kanssa. Taktiikka oli tämä: mies ja kakkonen juoksevat alueen perälle siihen yhteen laitteeseen, joissa jonot olivat ihan kamalat. Me muut kiiruhdamme merirosvoristeilylle ja tapaamme sen edessä. Kierrämme sitten viimeisen käymättä jääneen alueen Fast-passien avulla.

Porttien avautuessa hymyilytti. Lähes kaikki lähtivät juoksemaan. Taktikointia oli harrastettu ja harrastettiin siis muissakin perheissä.
Puolilta päivin siirryimme Disneylandista Disney-studioille. Sielläkin oli laitteita, mutta myös elokuvateollisuuteen liittyviä kohteita ja teatteri-esityksiä. Heti alkuun törmäsimme myös Disney- paraatiin, jossa olikin lasten iloksi kaikki tutut hahmot edustettuna.
Studioiden puolella kävimme joissakin laitteissa jonottamassa. Yksi näistä oli juna, joka kuljetti läpi elokuvakulissien. Muutoin kierros oli hieman tylsäkin, mutta eräässä kohdassa junalla pääsi keskelle tapahtumia. Kaivoksella räjähti ja vesimassat lähtivät vyörymään kohti junaa. Olihan se aika seikkailu:).Lähdimme hyvissä ajoissa ennen iltaa. Hotellin puolesta meillä olisi ollut vielä yksi päivä Disneylandissa, mutta ajan puolesta oli aika jatkaa matkaa. Meillähän oli vielä koko Pariisi näkemättä. Jätimme siis huvipuistot taaksemme ja lähdimme etsimään hotellia seuraavaksi kahdeksi yöksi väliltä Disneyland- Versailles. Se ei ollutkaan mikään helppo rasti.


Lopulta paikka kuitenkin löytyi ja pääsimme kallistamaan päämme Seinen rannalle. Oli pitkäperjantai. 

5 kommenttia :

Anonyymi kirjoitti...

Taitaa olla kaikkien lasten ja lapsenmielisten paikka :)
Ja vieressä kuulemma Asterixin maailma...minäkin voisin noissa vierailla...

Aili-mummo kirjoitti...

Varmasti lapset ja miksei aikuisetkin, pitivät Disney-landistä kovasti. Jännältä näytti minustakin, hyvä ettei pelottanut!!

Kiitos tästä postauksesta, ja hyvää matkaa edelleen.<33333

Lilja Liliace kirjoitti...

Hurmaava paikka! :)) Tuonne täytyy kyllä suunnata seuraavalla Pariisin reissulla!-siis tietysti kesäaikaan ;) Pariisi on muuten kaunis ja näkemisen arvoinen myös joulun alla. Oltiin siellä viime itsenäisyyspäivänä mieheni kanssa..;)

Kiitos kauniista kierroksesta Disneylandissa!

mummeli kirjoitti...

Kiitos kierroksesta mukananne. olet ihana kun jaksat laittaa näitä, niin monessa uudessa kohteessa saanut kanssanne matkata.

Mine kirjoitti...

Pepi: Kyllä sitä voi heittäytyä satuun aina silloin tällöin.

Aili: Minua kyllä pelottikin yhdessä härvelissä. 5-vuotias ei ollut millänsäkään. Huh.

Lilja: Varmaan olisi kaunis Pariisin joulukin. Kesällä voi olla kuuma? Jos on mahdollista, menkää keväällä. On helpompi jonotella:).

Mummeli: Kiitos, kun jaksat mukana matkustaa. Disneylandit ja kaikki.