"Istanbul on kymmenen miljoonan elämän sekamelska. Se on kymmenen miljoonan sotkuisen tarinan avoin kirja. Istanbul on heräämässä levottomasta unestaan, valmiina ruuhka-ajan kaaokseen. Tästä eteenpäin on liikaa rukouksia, joihin vastata, liikaa rienauksia, joita huomata, ja liikaa syntisiä, yhtä lailla kuin viattomiakin, joita pitää silmällä. Istanbulissa on jo aamu." Elif Shafak: Kirottu Istanbul.
Tervetuloa mukaan matkalle. Tämä blogi kulkee Turkissa ja sen lähialueilla, ajaa Suomeen ja takaisin sekä kurkistelee porttikongeihin ja uusille lenkkipoluille Istanbulissa. Unohtamatta arkea ja juhlaa.

sunnuntai 25. syyskuuta 2011

61. tarina (Tunis- sinivalkoinen Sidi Bou Said)

Sinivalkoisesta mieleeni tulee välittömästi Suomi. Suomen lippu ja "Kotimaa kun taakse jäi". Sinisilmäinen ja valkotukkainen suomen kansa. Järvien sini ja lumihankien valkoisuus. Suomen lippu on onnistunut värivalinnoissaan ja kuvastaa minusta hyvin Suomea.

Tunisin värit olivat minusta päävoittoisesti beessi, ruskea, vihreä, oranssi ja turkoosi. Paitsi Sidi bou Saidissa, joka oli sinivalkoisuuden iloittelua alusta loppuun. Kylää kutsutaan yhdeksi Tunisian kauneimmista ja se oli helppoa uskoa siisteillä viimeistellyillä kujilla kävellessä. (Sinivalkoisiin puettuna näköjään:)). Sidi bou Said oli ilo silmälle, mutta silti minusta tuntui, että "oikea Tunis" löytyi sieltä Medinan kujilta toisenlaisessa värimaailmassa.Sidi bou Saidiin oli lyhyt matka Karthagon raunioilta. Se oli mukavaa vaihtelua raunioiden katseluun, sekä hyvä valinta loman kohokohtaan, eli syömiseen tai kahvitteluun. Usein valitsemme ravintolat ihan silmämääräisesti, mutta tällä kertaa luotimme Lonely Planetin vinkkeihin. Tunisialainen ruoka oli meistä hyvää. Niin sinivalkoisessa Sidi bou Saidissa, kun vanhan kaupungin kujilta löydetyssä hyvin toisenlaisessa ravintolassa.


Kylän kiertämiseen ei tarvitse varata kovin pitkää aikaa, joten nämä molemmat kohteet sai käytyä ihan kiireettä yhdessä päivässä. Jos jalat kestää kävelyä tai malttaa käyttää tiheästi hyvin toimivia paikallisjunia. Tai etsiä taksikuskeja, jotka käyttävät sitä taksamittaria:).

ps. Hintatiedoista kiinnostuneille: kevättalvella 2010 junamatka välillä Karthago Sidi bou Said (ehkä 3km) maksoi 15 senttiä/hlö ja sama matka taksilla 2,5 euroa.

5 kommenttia :

Jael kirjoitti...

Niin kaunista noissa kuvissa:) Turkoosinsinisen ja valkoisen yhdistelmä taloissa on kyllä tosi upea:)

Sateenkaari kirjoitti...

İhanat kuvat kauniista paikoista.Todella kaunista.
Mina ihailen aina noita taidokkaita ikkunaristikoita ja ovia.

Mine kirjoitti...

Yaelian ja Sateenkaari: Tunis oli kaunis! Niin vanhakaupunki, kuin Sidi bou Said. Ensimmäinen elämänmakuisempi, todellisempi. Jälkimmäinen hieman kiilloteltu, mutta hyvinhoidettuna niin kaunis. Maailmassa on niin paljon kaunista katsella, onneksi.

Kirjailijatar kirjoitti...

Oi mitä kuvia, upeita. Nuo värit...totisesti sininen kaupunki. Jotenkin häkellyttävää tässä pimeässä illassa.

Minä haluaisin Tunisiaan tai Marokkoon, jotenkin ne on minun mielessäni yksi ja sama. Muutenkin on hirmuinen matkakuume :)

Mine kirjoitti...

Kirjailijatar: Niin teillä on syksy ja pimeä. Täällä kesä jatkuu ja jatkuu. Eikä lopu, vaikka kuinka käskee. Tunisia oli meille hieman extemprore ja lisäksi edullinen matkakohde täältä. Olimme todella positiivisesti yllättyneitä, ihan joka tasolla. En jaksa turistikulisseja, Tunis ei ole sellainen. Hinnat olivat edulliset, ruoka ja hotellien taso korkea. Paljon näkemistä ja sopivan erilaista, sekä turvallista(?). Tosin en tiedä mikä siellä on tilanne nyt vallankumouksen jälkeen?

Minä olen niin iloinen kotona, että en kaipaa nyt mihinkään. Matkailen siis vaan täällä blogissa. Mutta, jos vanhat merkit paikkansa pitää, niin joulun jälkeen viimeistään alkaa kesäreissun suunnittelu. Kohde on tietysti mielessä jo nyt:).