"Istanbul on kymmenen miljoonan elämän sekamelska. Se on kymmenen miljoonan sotkuisen tarinan avoin kirja. Istanbul on heräämässä levottomasta unestaan, valmiina ruuhka-ajan kaaokseen. Tästä eteenpäin on liikaa rukouksia, joihin vastata, liikaa rienauksia, joita huomata, ja liikaa syntisiä, yhtä lailla kuin viattomiakin, joita pitää silmällä. Istanbulissa on jo aamu." Elif Shafak: Kirottu Istanbul.
Tervetuloa mukaan matkalle. Tämä blogi kulkee Turkissa ja sen lähialueilla, ajaa Suomeen ja takaisin sekä kurkistelee porttikongeihin ja uusille lenkkipoluille Istanbulissa. Unohtamatta arkea ja juhlaa.

maanantai 21. toukokuuta 2012

225. tarina (Lähdetään iltauinnille)

Pitkän kuuman päivän jälkeen istuimme odottamassa työläistä kotiin. Iltapalat oli pakattu koriin ja kassissa oli uima-vaatteet ja kellukkeet. Kotiäidin kiintiö oli tullut täyteen ja kaipasin kipeästi miestäni auttamaan pikkuihmisten hoidossa. Meillä oli tapana ajaa silloin tällöin miehen työpäivän päätteeksi rannalle iltauinnille. Matkalla takapenkki nukahti auton ilmastoinnin huristessa ja tilaan laskeutui ihana hiljaisuus ja rauha. Auton viileydessä vietetty hetki tuntui silkalta levolta helteen ja hälinän päälle. Reilun puolentunnin ajo suuntaansa tuntui pienelle jutulle siitä saadun hyödyn rinnalla.
Meistä lähin rantapaikka mustanmeren äärellä on Riva. Se on pieni kylä, jossa on kaksi hiekkarantaa ja pieni linnoitus. Päiväsaikaan rannat ovat maksullisia, mutta meidän saapuessamme paikalle oli muut ihmiset aina lopettelemassa. Rantavahti tuli muistuttamaan, että ei ole paikalla. Lupasimme pitää itsestämme ja toisistamme huolen. Tyhjä ranta lähes yksityiskäytössä ei harmittanut yhtään. Uikkarit päälle ja mereen. Tai kahvikuppi käteen ja varpaat hiekkaan. Luonto tarjosi supernäytöksen nimeltä auringonlasku.

Nykyisessä kodissamme on kesäisin käytössä oleva uima-allas. Se on oikea helteisten päivien pelastus. Auringon porottaessa ei ole oikeastaan muita ulkoilumahdollisuuksia. Lapset raahautuvat altaalle, sisään ja altaalle. Heistä on kehkeytynyt hyviä uimareita. Vasta auringon laskiessa täyttyvät pihan leikkipuistot ja pallokentät. Kaupungin puistot ja kadut. Uima-allas sulkeutuu, mutta ainahan voi ajaa iltauinnille Rivaan. 
Tiesittekö; se on ihan kohta taas täällä. Kesä.

14 kommenttia :

mimon mami kirjoitti...

Luksusta saada ranta omaan käyttöön ja nauttia hieman leppoisammasta säästä ja kauniista auringonlaskusta.
Täälläkin ilmat kesää lupailee. Mutta hienoisella varauksella siihen suhtaudun. Joko sittenkin?

pikkujutut kirjoitti...

Iltauinnit ovat parhautta, varsinkin syyskuussa.Vesi on lämmintä ja niissä on oma latauksensa. Kunhan tämä kesä nyt ensin tästä niin sitten nautitaan niistä.

Ja se, että ranta on vain itsellä, sitä rakastan :).

Meillä viileni jälleen, onneksi vain vähän.On tämä nyt perin outoa.Onneksi se kes on tulossa, jos ei muuten niin ainakin kalenterissa.

Anonyymi kirjoitti...

Se on jo täällä. Kesä.
Tänään oli sen ensimmäinen päivä :D

Sen tietää siitä, että Lillan pihalla kivilaatat olivat lämpimiä paljaan jalan alla. Ja ruoho tuntui hyvältä.

Mine kirjoitti...

Mimon mami: Täällä, missä ei tarvitse olla yksin, arvostaa välillä sitä, kun SAA olla ihan itsekseen. Kyllä se kesä tulee, sinne ja tänne.

Pikkujutut: Täällä on myös ollut viileämpi jakso. Päivällä kyllä aurinko paistoi, mutta ilta tuntuu kolealle. Ei tee vielä mieli mennä parvekkeelle iltaa istumaan. Muutaman viikon päästä on jo toinen ääni kellossa, ehkä.

Täytyy muuten paljastaa, että minä olen huono uimari. Pihan altaaseen minua ei saa, koska siellä täytyy käyttää uimahattua. Mereen menen sitten vasta, kun se on TOSI lämmin.

Pepi: Se on onnea se. Meidän yläparvekkeen parhautta on juuri se, kun kesäiltana hipsit sinne paljain varpain ja jalan alla tuntuu lämmin kivilaatta ja ympärillä pimeän kesäyön lämpö.

anumorchy kirjoitti...

Missapain kaupungista tuo Riva on?
Kaunis ranta!

Minakin menen yleensa uimaan vasta elokuulla kun vesi on taalla 30 astetta! Alkukesalla on myos paljon meduusoja, ja se ei ole kivaa.

Kesa saisi olla kylla vhan lyhyempi. Jos Suomessa asuessani joku olisi minulle kertonut, etta viela joskus sanoisin nain, en olisi takuulla uskonut.

A kirjoitti...

Kyllä se kesä jo on ihan lähellä, pääskyjäkin on nähty, ja lämpötila päivällä on yli 20 astetta Celsiusta.<333

Oikein hyvää kesää sinne Turkkiin;DDD

Mine kirjoitti...

Anu: Se on ensimmäisiä kyliä mutanmeren rannalla täällä Aasian puolella. Seuraava on sitte Sile, joka on jo aika lailla isompi sekä kylänä, että rantana. Esittelen senkin. Minäkin uin yleensä loppukesästä, jos ollenkaan. Olen myös samaa mieltä kesän pituudesta. Elokuussa odotan jo kärsimättömästi viileämpiä päiviä.

Aili:Hyvää kesää sitten sinne Suomen kesään! Kyllä ne pääskyset tietää milloin on tarpeeksi lämmintä elää pohjolassa.

Lissu kirjoitti...

Tulin vastavierailulle ja ihastuin! Mitkà kuvat!! laitanpa blogisi omaan sivustooni, ettà voin seurata elàmàànne.

Mine kirjoitti...

Lissu: Kiva kun tulit ja vielä kivempi, kun ihastuit:). Minäkin ihastun ja ilostun aina uusia bloglöytöjä tehdessäni. Seurataan siis toisiamme:D.

Anonyymi kirjoitti...

Olin eilen niin kipeä, että en pystynyt koneella istumaan, joten vasta tänään ehdin kanssanne iltauinnille. Ihana ranta ja vielä ihanampi aurungonlasku ! Voi teitä onnellisia uimareita ! t:Tiina

Mekin voimme käydä iltauinnilla; ranta on lyhyen pyörämatkan päässä, mutta iltasin siellä on jotakin, mitä vihaan: HYTTYSIÄ !

Mine kirjoitti...

Tiina: Niin, siitä hyvästä Turkki voittaa miellyttävämpi ilta palkinnon 6-0. Hyttyset on TOSI rasittavia, ei niiden kanssa jaksa kauaa olla samassa paikassa. Täällä niitä on tosi vähän jos ollenkaan.

Sennie kirjoitti...

Upeita ilta-aurinkokuvia!!

Mine kirjoitti...

Sennie: Kiitos. Ilta-auringossa kaikki näyttää niin mukavan pehmeälle.

anumorchy kirjoitti...

OK. Silessa olen kaynytkin.