"Istanbul on kymmenen miljoonan elämän sekamelska. Se on kymmenen miljoonan sotkuisen tarinan avoin kirja. Istanbul on heräämässä levottomasta unestaan, valmiina ruuhka-ajan kaaokseen. Tästä eteenpäin on liikaa rukouksia, joihin vastata, liikaa rienauksia, joita huomata, ja liikaa syntisiä, yhtä lailla kuin viattomiakin, joita pitää silmällä. Istanbulissa on jo aamu." Elif Shafak: Kirottu Istanbul.
Tervetuloa mukaan matkalle. Tämä blogi kulkee Turkissa ja sen lähialueilla, ajaa Suomeen ja takaisin sekä kurkistelee porttikongeihin ja uusille lenkkipoluille Istanbulissa. Unohtamatta arkea ja juhlaa.

tiistai 26. kesäkuuta 2012

249. (Split- Kroatia)

Ajauduimme taas Adrianmeren rantaan. Muutaman kilometrin päähän Splitistä, leirintäalueelle mökkeilemään. Pienten silmät loistavat. Mitä muuta elämään voi tarvita, kun mökin, jossa ranta on heti oven takana, pihalla puita kaarnaveneiden rakentamista varten ja marketti herkkuhetkiä takaamaan?

Kävimme me katsomassa Diocletiaan palatsin ja vanhan kaupungin ihmeet. Syömässä järjettömän hyvät pizzat. Kiipeämässä taas kattojen ylle. Ne olivat lasten mielestä mitättömiä asioita leirintäalueen rinnalla. "Eikö me voitaisi mennä mökeille?" Helle vie meistä kaikista mehut. Koetamme saada niitä takaisin kaupan mehujen avulla. Kannan juomista marketista selkä vääränä. Yksi kuukahti jo alkuillasta ilmastoinnin alle. Ja hän on meistä se, joka normaalisti valvoo viimeisenä. Muistutan itselleni, että joskus on parasta pistää varpaat hiekkaan ja olla. Hengittää syvään laventelin tuoksua ja nukahtaa ilmastoinnin alle.


7 kommenttia :

A kirjoitti...

On niion paljon kaunista nähtävää näissä kuvissasi, Mine, kiitos.<3333

Oikein hyvä, että nukuttaa silloin kun aika on;)))

Oikein hyvää matkaa teille kaikille.<333

anumorchy kirjoitti...

Splitista tykkasimme! Olihan siellakin turisteja paljon, mutta kaupunki oli elavan tuntuinen. Ihana sekameksta antiikkia ja nykyaikaa.

Anonyymi kirjoitti...

Voih ! Nuuh ! Melkein tunsin nenässäni tuon laventelin tuoksun... t:Tiina

Jael kirjoitti...

Kroatiassa kauniin näköistä,ihailin jo aikoinani Anun blogissa.Helle vie tosiaankin kaiket mehut;milloinkahan nukuin viimeksi oikein kunnolla ja vettä kuluu kamalasti...

Mine kirjoitti...

Aili: Helle väsyttää. Ilmastointi on aarre, jonka avulla nukuttaa helteessä väsähtänyttä.

Anu: Niin. Turisteja riittää. Se on ollut pettymys. Emme tykkää turistikulisseista. Kroatian kannalta turistivirrat ovat hyvät, meidän kannalta ei. Jäämme miettimään millainen tämä maa oikeasti olisi? Tänään oli hyvä päivä. Plitvicessäkin porukkaa riitti, mutta maisema oli oikea, alkuperäinen, kaunis ja hyvä. Sitä turismi ei voi pilata.

Tiina: Hvarin saari olisi ollut Laventeli- saari. Se piti nyt skipata, mutta sainpahan haistiaiset leirintäalueella:).

Yaelian: Täällä on kaunista. Kroatian sielu on silti meiltä kateissa. Ehkä sen vielä löydämme?

Kirjailijatar kirjoitti...

Siellä on siis tosi kuuma. No, olemme kyllä sen huomanneetkin netistä. Huhuh, me Pohjolan asukkaat varmaan näännymme sinne.

Ai sielu on kateissa...saa nähdä, löydämmekö mekään sitä tuolta ihmismassojen seasta.

Mine kirjoitti...

Kirjailijatar: Reilusti juomista ja suolaa säännöllisin väliajoin. Jos pystyy käymään hotellilla välillä huilaamassa, niin aina parempi. Niillä eväillä selviää. Auto on myös hyvä. Pahimpien porotusten aikana voi huristella paikasta toiseen. Hotellin ilmastointi kannattaa tarkastaa ensimmäiseksi. Takaa hyvin levätyt yöt, jotka auttaa jaksamaan.