"Istanbul on kymmenen miljoonan elämän sekamelska. Se on kymmenen miljoonan sotkuisen tarinan avoin kirja. Istanbul on heräämässä levottomasta unestaan, valmiina ruuhka-ajan kaaokseen. Tästä eteenpäin on liikaa rukouksia, joihin vastata, liikaa rienauksia, joita huomata, ja liikaa syntisiä, yhtä lailla kuin viattomiakin, joita pitää silmällä. Istanbulissa on jo aamu." Elif Shafak: Kirottu Istanbul.
Tervetuloa mukaan matkalle. Tämä blogi kulkee Turkissa ja sen lähialueilla, ajaa Suomeen ja takaisin sekä kurkistelee porttikongeihin ja uusille lenkkipoluille Istanbulissa. Unohtamatta arkea ja juhlaa.

lauantai 23. kesäkuuta 2012

245. (Kotor- Montenegro)

Albanian aamussa takkuaa hermot. Albanian rajalla tiet. Montenegron mutkissa olemme rauhalliset kun veden tyyni pinta. Päätimme, että matka ei mene pilalle vääristä housuista ja poninhännistä. 

Viimeiset kilometrit ennen Kotoria on jotakin käsittämätöntä kaunista. Adrianmeri tekee Kotorin edessä lahden. Vedessä kiinni kulkee pikkuruinen tie, jota mahtuu ajamaan vain yksi auto. Vastaantulevien väistäminen on joka kerta yhtä jännittävää. Maisemat salpaavat hengen. Veden kimallus ja taivaisiin nousevat vuoret joka puolella ympärillä. Suloiset talot ikkunaluukkuineen.

Me juoksemme yli pikkuruisen tien. Mereen ja huoneistoon. Edestakaisin. Illalla koko perhe killuu pimeässä meressä. Yllä tähtitaivas. Ympärillä kaupunkien ja kylien valot. Ei hassumpi juhannus.

Ps. Olen käynyt lukemassa kuulumisianne, mutta en malta viipyä koneen ääressä kuin ihan ihan minimisti. Hyvää Juhannusta teille kaikille!

7 kommenttia :

Jael kirjoitti...

Kiitos taas virtuaalimatkasta!
Ja oikein hyvää juhannusta!

A kirjoitti...

Saatte viettää siellä taatusti toisenlaisen juhannuksen kuin me täällä koti-Suomessa:DDD

Oikein turvallista ja onnistunutta matkaa kaikille teille toivottelen, ja ihastuttavia elämyksiä.<3333

Saga kirjoitti...

Meri on kyllä vastustamaton elementti. Se vielä yhdistettynä noihin ympäröiviin vuoriin ja taloihin. Mukavan näköistä on.

Nyt vasta huomasin, että tuo edellisen postauksen puutarhatonttu puhuu kansainvälistä kieltä.

Anonyymi kirjoitti...

Tuo meressä uiminen tähtitaivaan alla kuulosti niin upealta, että hetken ajan tunsin kateuden piston, mutta nyt taas iloitsen puolestanne. Ensi viikko on niin työn täyteinen ja Ylioppilas aloittaa kesätyönsä; Iltatähti viedään tänään viikoksi Mummin hoiviin, niin ei hänen ei tarvitse olla päivisin yksin kotona. Nuket on pakattu, mutta ehkä joitakin vaatteitakin täytyy vielä pakata... t: Tiina

Anonyymi kirjoitti...

Voih, kumpa olisi korjauslakkaa... Vähempikin EI olisi riittänyt. t: Tiina

Sateenkaari kirjoitti...

Mukavaa juhannuksen jatkoa sinne matkallenne.
Pimeassa meressa uiminen tahtitaivaan alla on suuri nautinto.
Kiitos taas kauniista maisemista ja kuvista, seka varikkaasta kerronnasta.

Mine kirjoitti...

Yaelian: Ole hyvä. Virtuaalimatkoissakin on puolensa. Iloitsen kuitenkin, kun saan olla täällä.

Aili: Kokemuksia ja elämyksiä karttuu. Lomalla huonoistakin elämyksistä muuttuu lopulta hauskoja muistoja...

Saga: Meri on minun elementtini. Meren äärellä hengittää ja mieli lepää, eri tavalla kun muualla.

Oli tosiaan tuhma tonttu.

Tiina: Ei kun vaan meren äärelle. Tosin Suomessa ei taida nyt juuri pimeä saavuttaa eikä tähtiä näkyä? Voimia siis työviikkoon.

Sateenkaari: Maisemat ei voi mennä vikaan, kun yhdistetään vuoret ja meri.