"Istanbul on kymmenen miljoonan elämän sekamelska. Se on kymmenen miljoonan sotkuisen tarinan avoin kirja. Istanbul on heräämässä levottomasta unestaan, valmiina ruuhka-ajan kaaokseen. Tästä eteenpäin on liikaa rukouksia, joihin vastata, liikaa rienauksia, joita huomata, ja liikaa syntisiä, yhtä lailla kuin viattomiakin, joita pitää silmällä. Istanbulissa on jo aamu." Elif Shafak: Kirottu Istanbul.
Tervetuloa mukaan matkalle. Tämä blogi kulkee Turkissa ja sen lähialueilla, ajaa Suomeen ja takaisin sekä kurkistelee porttikongeihin ja uusille lenkkipoluille Istanbulissa. Unohtamatta arkea ja juhlaa.

sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

239. tarina (Yalova kutsuu)

Viimeinen viikko on aluillaan. Viimeinen viikko ennen lomaa. Lepopäivä ei ole tällä hetkellä kuvaava sana tämän päivän osalle. Kasa pyykkiä odottaa silitystä. Kuuden ihmisen vaatteet pakkaamista. Kauppaan pitäisi vielä joutaa. Hoitaa viimeisiä asioita.

Ensi viikon lapsemme viettävät ystäväperheellä hoidossa. Minä mieheni kanssa lähdemme Yalovaan viemään ryhmää leirille. Kaikenmaailman kokouksia ja konferensseja, opaskierroksia yms. on tullut tehtyä, mutta tällainen leiri on ihan ensimmäinen laatuaan. Toivoa sopii, että kaikki menee hyvin.

Yalova on kaupunki Marmarameren toisella puolella. Kaupunkina siinä ei ole mitään nähtävää. Monille Yalova onkin vain satama matkalla jonnekin muualle. 12 kilometrin päässä Yalovan keskustassa sijaitsee kuitenkin Termal-alue. Se on ehdottomasti visiitin arvoinen pieni vehreä keidas. Keskellä aluetta on Hamam ja kuumat lähteet. Isompi allas on pihalla Hamamin vieressä ja sisällä on vielä kaksi pienempää allasta. Kylmä sekä kuuma. Vesi on todella kuumaa, joten kovin pitkiä aikoja siellä ei voi pulikoida kesäisin. Talvella sen sijaan en keksi eksoottisempaa ajanvietettä, kun pulahtaa lumisessa ja hyisessä ilmassa juuri sopivan lämpimään veteen. Kokeilimme tätä viime talvena mieheni siskon perheen kanssa ja se oli ihanaa.
Allasalueen ympärillä on muutamia hotelleja sekä ihana vehreä metsäinen puisto. Tänne kuljetin ryhmän keväällä. Pidimme piknikkiä puron varressa ja kävimme sen perään uimassa. Valitettavasti uima-allasalueelta ei saa ottaa kuvia, joten teidän täytyy vain kuvitella näiden vihjailevien kuvien perusteella. Lopuksi päädyttiin vielä syömään alueen ulkopuolella olevaan grillaus-ravintolaan ukkosen säestyksellä.Talvi ja kevät-reissun kuvat ovat nyt peräkkäin tässä tarinassa. Huomisesta lähtien olemme siis kesäisesti tuolla ja palaamme Istanbuliin viikonlopuksi majoittamaan vieraita viikonlopun yli. Oikein hyvää viikkoa teille kaikille. 

12 kommenttia :

Lissu kirjoitti...

Elämyksellistä matkaa! Toistan varmaan itseäni, mutta olet mahtava kuvaaja. Oletko ammattilainen?

Saga kirjoitti...

Mukavaa leiriviikkoa! Talvella kuumaan lähteeseen pulahtaminen on varmasti ihanaa, haluaisin itsekin kokeilla.

Anonyymi kirjoitti...

Iloista ja Ihanaa lomaa Sinulle sekä perheellesi ! Minä olen uinut Islannissa kuumassa altaassa / lähteessä kevättalvella niin, että lunta satoi -- se oli upeaa ! t:Tiina

A kirjoitti...

Oikein ihanaa lomaa sinulle ja perheellesi, Mine.<333

Kuvat ja tarina ovat mahtavia!!!

Kikka N kirjoitti...

Hienoja kuvia..mitähän ihania lamppuja tuossa viimeisessä on noin iso rykelmä? Tiffanilamppuja?
Hengästyttävää! :)

Jael kirjoitti...

Miten kaunis paikka taas! Mukavaa reissua Yalovaan,ja toivottavasti sieltä tulee lisää kuvia!

Leena Lumi kirjoitti...

Miten ihanaa olisikaan uida lämpimässä vedessä ulkona talvella ja lunta ympärillä. Suomessa siitä on tullut nyt oikein villitys ja kaikilla tuntuu olevan niitä kylpypaljuja pihalla. Myös siellä on, jossa käyn nyt kuvaamassa, mutta ne ovat vain kastautumiseen tai sitten siellä kökötetään ja ihaillaan tähtitaivasta.

Hauskaa reissua!

Mine kirjoitti...

Lissu: Voi kiitos. En todellakaan ole ammattilainen, vaan innokas harrastelija:).

Saga: Islannissahan niitä olisi riittänyt, mutta ei ollut talvea nyt tarjolla.

Tiina: Loma tulee kyllä tarpeeseen. On ollut melkoista menoa. Eikä taida vielä hetkeen helpottaakaan. Viikko vielä ja sitten...

Aili: Kiitos Aili, oikein mukavaa viikkoa sinne kauniisen Pohjois-Karjalaan.

Kikka: Minä en tiedä niiden nimeä. Täällä on paljon noita lamppuja eri väreissä ja hieman eri muodoissakin. Niihin voi laittaa joko lampun tai kynttilän.

Yaelian: Kyllä kamera mukana kulkee ja tulee varmasti kuvattuakin. Emme mene ihan tuohon Termal-alueelle vaan muutaman kilometrin päähän.

Leena: Minäkin hankkisin varmaan Suomessa paljun. Olisi ihana pulahtaa lämpimään veteen puljuamaan. Etenkin kun talvi muuten olisi pitkä ja pimeä...

Käyn vielä laittamassa postauksen ennen varsinaiselle matkalle lähtöä. Todennäköisesti lähdemme matkaan viikon päästä tiistaina tai keskiviikkona. Riippuen siitä kuinka nopeasti saamme purattua tämän viikon tavarat ja pakattua matkakassit. Autokin ratisee. Toivottavasti se ei hajoa tässä vaiheessa!!!

Kirjailijatar kirjoitti...

Ihanaa matkaa teille näin jälkijunassa! Uusi on aina vähän jännitävää, mutta varmasti mieleenpainuvaa.

Nyt tiedän sitten, mitä siellä pitää tehdä talvipakkasilla. Viime talvena palelimme silloin yhtenä päivänä kamalasti, mutta silloin pujahdimme vain hamamiin kaupungissa.

Mine kirjoitti...

Kirjailijatar: Kiitos. Meillä on ollut työntäyteiset, mutta erittäin hauskat päivät! Hellettä piisaa, joten kuumista lähteistä ei todellakaan tarvitse haaveilla. Talvella kyllä kannattaa käydä, vaikka se vaatiikin vähän vaivaa...

Anonyymi kirjoitti...

Tämä pitkä tauko on aivan kamala! Miten tulen kestämään lomanne ajan, kun silloin ei tule tarinan tarinaa! :)Helist

Mine kirjoitti...

Helist: Kyllä minä varmaan jotakin viestiä laitan, älä huoli:). Kohta tulee Yalovan kuulumiset, kunhan kuvat suostuu latautumaan...