"Istanbul on kymmenen miljoonan elämän sekamelska. Se on kymmenen miljoonan sotkuisen tarinan avoin kirja. Istanbul on heräämässä levottomasta unestaan, valmiina ruuhka-ajan kaaokseen. Tästä eteenpäin on liikaa rukouksia, joihin vastata, liikaa rienauksia, joita huomata, ja liikaa syntisiä, yhtä lailla kuin viattomiakin, joita pitää silmällä. Istanbulissa on jo aamu." Elif Shafak: Kirottu Istanbul.
Tervetuloa mukaan matkalle. Tämä blogi kulkee Turkissa ja sen lähialueilla, ajaa Suomeen ja takaisin sekä kurkistelee porttikongeihin ja uusille lenkkipoluille Istanbulissa. Unohtamatta arkea ja juhlaa.

sunnuntai 24. kesäkuuta 2012

246. (Dubrovnik- Kroatia)

Adrianmeren helmi sijaitsee vain puolentoista tunnin päässä Kotorista. Saavutamme sen pian. Ihailemme sitä vuorenpäältä kaukaa. Lähempi tutkiskelu paljastaa, että tämä helmi ei ole mitenkään kätketty. Kaikki tietävät sen kauneuden ja haluavat tulla sitä ihailemaan. Kaupunki on ääriään myöten täynnä.


"Olemme täynnä". "Ei ole". "Valitettavasti". Ajatus Dubrovnikiin tulosta ei enää tunnu kovinkaan hyvälle ajatukselle. Aika juoksee, nälkä kasvaa. Pizzerian luona ongelmat ratkeaa. Vieressä seisoo Villa More, joka ottaa meidät suojiinsa suuriin ilmastoituihin huoneisiinsa. Me lepäämme pois kaikki etsimisen vaivat. Ehtiihän kaupunkiin vielä huomennakin.

Sunnuntai- lapsi on hyvä ja kaunis aina. Tänään sunnuntaina esikoisemme täyttää 14-vuotta. Meillä on aihetta juhlaan.

9 kommenttia :

Leena Lumi kirjoitti...

Aivan hurmaavan näköinen hotelli! Vanha, mutta ilmastoidut huoneet: Wau!

anumorchy kirjoitti...

Me emme oikein tykanneet Dubrovnikista. Liikaa turisteja, liian paljon kivea ja liian vahan vihreaa. Muutama tunti riitti. Cavtat-kyla vahan Dubrovnikin etelapuolella oli paljon enemman meidan makuumme.

A kirjoitti...

Dubrovnik on ollut kova nimi matkailukaupunkina jo monta vuosikymmentä, ainakin jo 1960-luvulta saakka muistan sinne ihmisten matkustaneen..;)))

Toivottavasti vanha kaupunki ei sodassa pahasti vahingoittunut, tai se on jo korjattu---.

Kiitos näistä kauniista kuvista, ja turvallista ja hyvää matkaa teille kaikille.<3333

Matkatar kirjoitti...

Hienoja kuvia, olisi kiva käydä itsekin tuolla!

Jael kirjoitti...

Te aina onnistutte löytämään ihania paikkoja! Mukavaa alkavaa viikkoa!

Anonyymi kirjoitti...

Iloista ja Ihanaa Syntymäpäivää Teidän Esikoiselle ! 14 vuotta on oivallinen ikä; jo vähän iso, mutta toisaalta vielä suloisen pieni ! ONNEA Kauniille Neidolle ! t: Tiina

Mine kirjoitti...

Leena: Tämä on oikea unelma. Kuka lie se onnellinen joka talon aikanaan itselleen rakensi? Toimiva ilmastointi on näissä helteissä iso ilo. Imen juomista kun pesusieni. Uni maistuu joka välissä. Mikä sen ihanampaa kun kaatua viileään petiin nokosille.

Anu: Me asustelemme täällä rannan tuntumassa Lapadissa, jossa on vehreää. Nyt vietimme illan vanhassa kaupungissa. Ensi alkuun en syttynyt, mutta muurikävely oli kyllä hieno kokemus. Tykkäsin kovasti. Huomenna matka kuitenkin jatkuu muihin maisemiin.

Aili: Vanhassa kaupungissa ei näy tuhon jäkiä. Se on viimeisen päälle siloiteltu ja kaunis. Ehkä liiankin, jos minulta kystään?

Matkatar: Kroatia on selvästi nouseva matkailumaa. Minun makuuni turismi alkaa jo pilaamaan Dubrovnikin tunnelmaa. En tykkää tunteesta, että olen turistikulississa. Mielenkiintoista nähdä millaista on muualla maassa.

Yaelian: Niin, on itsellekin ilo, kun huomaa valinneensa hyvin:).

Tiina: Kiitos onnitteluista. Teini-vuodet ovat täällä. Hyvä niin. Ilman niitä ei ole kasvua kohti aikuisuutta.

Kirjailijatar kirjoitti...

Huh, onneksi meillä on jo majoitus varattuna, sillä miehellä menisi tuolla kyllä varmaan hermot :)

Myöhästyneet onnittelut teidän nuorelle kaunottarelle!

Mine kirjoitti...

Kirjailijatar: Onni todellakin. Lähdimme kesäkuussa, koska silloin ei vielä pitänyt olla ryysistä. Kattia kanssa. Porukkaa oli kun pipoa.