"Istanbul on kymmenen miljoonan elämän sekamelska. Se on kymmenen miljoonan sotkuisen tarinan avoin kirja. Istanbul on heräämässä levottomasta unestaan, valmiina ruuhka-ajan kaaokseen. Tästä eteenpäin on liikaa rukouksia, joihin vastata, liikaa rienauksia, joita huomata, ja liikaa syntisiä, yhtä lailla kuin viattomiakin, joita pitää silmällä. Istanbulissa on jo aamu." Elif Shafak: Kirottu Istanbul.
Tervetuloa mukaan matkalle. Tämä blogi kulkee Turkissa ja sen lähialueilla, ajaa Suomeen ja takaisin sekä kurkistelee porttikongeihin ja uusille lenkkipoluille Istanbulissa. Unohtamatta arkea ja juhlaa.

perjantai 22. maaliskuuta 2013

417. tarina (Tintti lähti kouluun)

Lasten koulussa on menossa kirjallisuusviikko. Viikon aikana on koululla ollut kirjakauppa, josta on voinut ostaa kirjoja. Luokkien ovet on koristeltu jollakin kirjaan liittyvillä teemoilla. Tänään valitaan hienoin ovi. Opettajilta tuli myös pyyntö, että pitäisi tulla kouluun pukeutuneena johonkin kirjan hahmoon. Kuten aina, meillä näitä asioita käydään miettimään edellisenä iltana nukkumaanmeno aikaan.

Minusta kolmonen olisi voinut pukeutua Eemeliksi. Hän ei olisi tarvinut kun mössykkänsä ja pössykkänsä, sillä villava vaalea tukka, siniset silmät ja Eemelille tarvittavat luonteenpiirteet on olemassa synnynnäisesti. "En tahdo." Isi ehdotti roolihahmoksi Kapteeni kalsaria, mutta sekään ei käynyt. 

Niin sitten illalla leikkasin isin sinistä neuletta pienemmäksi ja ompelin sen käsin kokoon. Eihän meillä ole ompelukonetta. Aamulla Tintti oli valmis lähtemään kouluun.
Pikku Pocahontas taas oli blondannut tukkansa ja pukeutunut hieman säähän sopivammin. Eihän sitä nyt sovi tulla sairaaksi juuri ennen pikkulomalle lähtöä. Istanbulilainen Pocahontas pukeutuu myös tennareihin, sillä mokkasiinit ei nyt sattuneet silmään.Tintin ja Pocahontaksen äiti naputtaa täällä rästitöitä. Pyörittää pesukoneita ja pinoaa vaatteita sitä mukaan kun kerkeää. Illalla saapuu pupuvahti ja perheemme irrottautuu huomisaamulla muutamaksi päiväksi Istanbulin ihmeistä. Toivon teille ja meille kaikille oikein rentoa viikonloppua! Palailen asiaan lomaterveisin, kunhan olemme palanneet.

18 kommenttia :

Pepi kirjoitti...

Näin sitä oppii uutta....en ennen tiennytkään että Tintti ja Pocahontas ovat sukua :D
Ihanat lähtijät!!

Mukavaa lomailua!

Jael kirjoitti...

Ihana teema koulussa ja sinulla on mainio Tintti ja Pocahontas:)

Mukavaa matkaa!

Vilijonkka kirjoitti...

Juuri tuollaista kirjallisuuden elävöittämistä, helposti lähestyttävyyttä, luoksetuloa tännekin kaipaisin. Pekingissäkin oli koulussa kirjamarkkinat useamman kerran vuodessa ja lapset olivat aivan innoissaan. Ja lukupäiväkirjaa lapsien piti pitää päivittäin! Niin, vasta kuusi kuukautta olemme Suomessa olleet ja jo nyt valitan tuosta koulusta... Hienot asut muuten! Ja hyvää lomaa.

Matkatar kirjoitti...

Söpöjä satuhahmoja teillä asuukin! Kivoja teemoja koulussa! Mukavaa lomaa :)

Mine kirjoitti...

Pepi: Tarinoissa kaikki on mahdollista. Onneksi.

Jael: Ihana, kun vielä haluavat. Voi kun niillä olisi vähän viitseliäämpi äiti.

Vilijonkka: Suomessa on kirjastot, joten ehkä siellä koetaan, että ei tarvitse kirjoja liiemmin tyrkyttää? Täkäläiset eivät ole lukijoita, joten lukutaitokin tuntuu välillä olevan vain yläluokan harrastus.

Vai et ole tyytyväinen kouluun ja minä kun elän siinä illuusiossa, että suomalainen koulu on paratiisin portti. Postaapa kuule siitä aiheesta!

Matkatar: Eikö asukin? Kiitos, on kivaa lähteä, vaikka sataa hulluna. Otetaan sitten paljon pelejä matkaan, jos joudutaan lomailemaan hotellihuoneessa.

Leena Lumi kirjoitti...

Aivan mahtavia molemmat;-)

Hurmioitunut kirjoitti...

Varsin suloisia hahmoja molemmat.
Mukavaa viikonvaihdetta! :)

Allu kirjoitti...

♥♥♥ niin söpö Tintin ja Pocachontas!
Hyvää lomaa!

Mine kirjoitti...

Leena: Kolmonen halusi vielä kovasti pukeutua, mutta pelko siitä, että joku menee asun suhteen pieleen on myös jo olemassa. Otti siis varmuuden vuoksi tavallisetkin vaatteet mukaan.

Hetzu: Kiitos, Hyvää viikonvaihdetta myös sinne. Täällä sataa, sataa, sataa:(.

Allu: Kiitos, minustakin ne ovat. Mutta se on tietysti puolueellista.

Satu kirjoitti...

Kapteeni kalsari. :-D

Ihanat hahmot. <3 Mukavaa viikonloppua ja matkaa!

Anonyymi kirjoitti...

Täällä meillä päin lapset lainaavat koulun pihaan tulevasta kirjastoautosta pulpettikirjat, joita luetaan tuntien alussa itsenäisesti. Neljäs luokkalaiselta vielä tarkistin ennen tänne kirjoittamista. Selitti vielä auliisti kaksi syytäkin: 1.) lukutaito vahvistuu ja 2.) pojat pysyvät rauhallisempina. Alakoulussa opettajat myös lukevat lapsille ääneen. Iltatähden luokassa on nyt menossa Harry Potter + Viisasten kivi. Neiti vielä kommentoi, että "...opella on sivistyksessä aukko, kun ei ole pottereita kotonaan lukenut...". Hän on lukenut itse kaikki ja vielä kahteen kertaan.

Omilta kouluvuosilta Savon sydämestä on jäänyt mieleen, että kuvaamataidon tunneilla luettiin viihdykkeeksi vuorotellen ääneen "Pekka Lipposia ja Kalle-Kustaa Korkkia".

Hyvää viikonloppua ja matkaa ! Oivalliset olivat nuo sarjakuvasankarit ! Tintti on mm. sarjakuvasuosikkini (myös leffana). t: Tiina

anumorchy kirjoitti...

Hyvaa lomaa!!

Mine kirjoitti...

Hippu: Kapteeni Kalsari on kolmosen lempikirja englanninkielisten joukossa:).

Tiina: Hyvä idea! Minullakin on sivistyksessä aukko, sillä meilläkään ei ole luettu Pottereita.

Anu: Kiitos, Anu. Kunhan pakkausahdistuksesta selvitään, niin yleensä se iloksi muuttuu...

Kirjailijatar kirjoitti...

Mahtavat Tintti ja Pocahontas sanon minä! Mutta Eemeli olisi kyllä ollut luontava myös. Onko Lindgreniä muuten käännetty turkiksi eli luetaanko häntä siellä lapsille?

Mine kirjoitti...

Kirjailijatar: En ole ainakaan huomannut, että olisi turkiksi, mutta englanniksi ilmeisesti kuitenkin? Lindgren kuuluu omiin lemppareihini ja siksi meillä taitaa olla koko hänen tuotantonsa edustettuna ja luettuna. Eemeli ja Peppi on hahmoina loistavat. Tarinoina on eniten taidettu kuitenkin kuunnella Ronja Ryövärintytärtä. Parasta aikaa menee kuopuksen kanssa Marikki.

A kirjoitti...

Ihana postaus, sai hyvälle mielelle..:))))

Kiitos Mine, ja oikein antoisaa viikonloppua sinulle ja teille kaikille.<33333

Kirjailijatar kirjoitti...

Harmi, ettei Lindgreniä ole käännetty...voisivat turkkilaisetkin lapset tykätä :)

Mine kirjoitti...

Aili: Antoisa viikonloppu on takana ja palattu kotiin likapyykkien ja matkapölyjen kera. Matkailu on avartanut Canakkalen taistelujen ja Gökceadan luonnon ja kylien verran.

KIrjailijatar: Luulisi, että tykkäisivätkin. Pitäisköhän kääntää:D?