"Istanbul on kymmenen miljoonan elämän sekamelska. Se on kymmenen miljoonan sotkuisen tarinan avoin kirja. Istanbul on heräämässä levottomasta unestaan, valmiina ruuhka-ajan kaaokseen. Tästä eteenpäin on liikaa rukouksia, joihin vastata, liikaa rienauksia, joita huomata, ja liikaa syntisiä, yhtä lailla kuin viattomiakin, joita pitää silmällä. Istanbulissa on jo aamu." Elif Shafak: Kirottu Istanbul.
Tervetuloa mukaan matkalle. Tämä blogi kulkee Turkissa ja sen lähialueilla, ajaa Suomeen ja takaisin sekä kurkistelee porttikongeihin ja uusille lenkkipoluille Istanbulissa. Unohtamatta arkea ja juhlaa.

maanantai 11. maaliskuuta 2013

Viisi tunnustusta

Sain Leenalta haasteen kertoa itsestäni viisi seuraavaa asiaa:

Viisi asiaa joita tarvitsen päivittäin: vedenkeitin, tietokone, pesukoneet, sänky hyvällä patjalla ja kahvia mielellään kauniista kupista


Viisi kirjaa joita suosittelen muille: Sattuneista syistä täällä tämä lukeminen on hieman sattumanvaraista. Joskus on pitkiä aikoja, jolloin ei ole yhtään kirjaa ja ainakin kaikki uudet kirjat saapuvat käsiini myöhässä. Laitan siis tähän viisi kirjaa, jotka ovat jääneet erityisellä tavalla tai poikkeuksellisen pitkäksi aikaa mieleeni. Ne ovat  Ulla-Lena Lundbergin Jää, Bo Giertzin Kalliopohja,  Paulo Coelhon  Pyhiinvaellus, Khaled Hosseinin Leijapoika ja kirjojen kirja eli Raamattu. 

Viisi materiaalista (joulu)lahjatoivetta: Kadiköyn antiikkikaupassa minua toivottavasti odottava vanha kaappi, Tukkilainen käsin tehty vihertävän sävyinen matto, Pitkä ja tukeva ruokapöytä, uusi auto ja valkokultainen kuviollinen sormus vihkisormuksen viereen. Kuten huomaatte, minulla on kaikkea mitä minulla on ollut varaa ostaa, nämä toiveet ovat rikasta haltiatarkummia varten:D.


Viisi paikkaa, joihin haluaisin matkustaa: Israeliin ja siellä erityisesti Jerusalemiin, Jordanian Petraan, Intiaan istumaan Taj Mahalin rapuille, Meksikoon tutustumaan inkakulttuuriin sekä Afrikkaan safarille.

Viisi adjektiivia, jotka kuvaavat minua: positiivinen, reipas, toimelias, itsepäinen ja sellainen, jolle pitää tapahtua nyt eikä viidestoista päivä.

Viisi lempiruokaani: Hyvä pizza (ei mikään turkkilainen paksupohjaversio eikä kaupan pakastepizza), lihapullat ja perunamuussi, täytetyt kesäkurpitsat, kunnon pihvi kunnon kastikkeella ja grilliherkut.


Viisi elämänohjetta, jotka haluan jakaa kanssasi: "Ennen muuta varjele sitä, mikä on sydämessäsi - siellä on koko elämäsi lähde.", "Kunnon vaimo on miehensä kruunu, kunnoton kun hivuttava tauti", "Mikä helposti tulee, se helposti menee, vähin erin kooten omaisuus karttuu.", "Sävyisä vastaus taltuttaa kiukun, loukkaava sana nostaa vihan.","Joka toisia ruokkii, syö itse kyllin, joka tarjoaa vettä, saa itse juoda." 

Haasteen laitan tällä kertaa eteenpäin seuraaville uusille tuttavuuksilleni: Terhille Koreaan, Akaasian alle Keniaan, Kirsikalle Ruotsiin, Istanbulin matkaa odottavalle Kuukille ja Helmi-Maarialle, jonka blogia olen vasta käynyt vilkuilemassa, mutta jonne olen aikeissa palata ajan kanssa.


ps. Nyt saa toivoa. Jaksatteko vielä lenkkipostauksia vai siirrynkö välillä arkeen? On tässä matkakin onneksi tiedossa, mutta vasta parin viikon päästä. . .

15 kommenttia :

mimon mami kirjoitti...

Kaikki kiinnostaa. Hyvää alkanutta viikkoa.

Pere kirjoitti...

Jee, haaste! Pitääkin paneutua asiaan huolellisesti. Olipa sinulla muuten hienoja elämänohjeita.
Ja että matka tulossa? Vau, minne ootte menossa??!

A kirjoitti...

Minä tykkään kaikesta, mitä postaat...:)))

Oikein ihanaa viikon alkua, Mine.<3333

Helmi-Maaria Pisara kirjoitti...

Kiitän vielä täälläkin haasteesta :) Hauskoja ja lempeitä sanontoja - tai siis elämänohjeita!

Pepi kirjoitti...

Anna palaa vaan just miten itsestä parhaalta tuntuu :)
Kaikki tulee luettua!

Matkatar kirjoitti...

Kaikki käy minullekin. Blogisi on Blogistanian parhaita. Laita vaan lenkkijuttujakin, kiinnostaa miten edistyt ja mitä uutta löydät sieltä. Minun ei oikein tule lähdettyä kuin puistoon tai rannalle juoksemaan, kaduilla ei ole kiva puikkelehtia :)

Leena Lumi kirjoitti...

Mine, kiitos, että ehdit vastata ja vielä näin kiinnostavasti!

'Kunnon vaimo' sai minut hymyilemään. Afrikan safarin olisin kyllä minäkin voinut laittaa matkatoiveisiin...

Kivat kuvat.

Mukavaa viikon jatkoa sinulle!

Mine kirjoitti...

Mimon mami: hyvää viikkoa myös sinne. Täällä on tänään vedetty vähän henkeä ja silitetty paaaaaljon lakanapyykkiä. Olispa mankeli. Sen olisi voinut lisätä tuohon listaan....

Terhi: Kotiseutumatka tuonne muutaman sadan kilometrin päähän. Meren äärelle.

Aili: Sinä oletkin ystävällinen sielu:).

Helmi-Maaria: Eikö olekin, sieltä löytyy ohje joka tilanteeseen.

Pepi: Täällä on elämä hieman hektistä jostakin syystä, joten pitää mennä postauksissa vähän sieltä mistä aita on matalin. Lenkkipostaukset syntyy nyt helpoiten...

Matkatar: Kiitos sinä kiltti! Minä viihdyn kaduilla, mäkien päällä ja Bisborin rannassa. Torstaina on sovittua menoa saareen, joten vaihtelevia lenkkipolkuja on onneksi tiedossa...

Leena: Ole hyvä, minä tykkään näistä haasteista. Kuvitus on vähän vaikeampi rasti, mutta nyt sattui silmään nämä lasten tähitisädetikku-kuvat, joten pistin ne. Tahtoisin olla kunnon vaimo, ja uskon senkin, että kunnoton vaimo on kuin hivuttava tauti. Toivottavasti en ole sellainen...

Kirjailijatar kirjoitti...

Noissa viidessä paikassa oli aika monta sellaista, jotka minäkin olisin maininnut. NÄitä oli tosi hauska lukea.

Onko täytetyt kesäkurpitsat turkkilainen ruoka? Muuten sinun suosikkiruokasi olivat aika suomipainotteisia, paitsi tietty se pizza, joka olisi minunkin listallani.

Anonyymi kirjoitti...

Hei!!
Kauniita sanoja ja ajatuksia.....
Minnekäs aiot matkustaa?
Me odotetaan jo kovasti Turkin matkaa 19.toukokuuta alkaen:))
Pakkasterkuin Ulla

Jael kirjoitti...

Mukava oli lukea näitä haastevastauksia.Minäkin tarvitsen noita ensimmäisen kohdan asioita;ainakin vedenkeittimen,patjan ja tietokoneen;D Toivottavasti pääset joskus tänne ja Jerusalemiin.
Ja minne on matka tällä kertaa suunnattu?

Kuukki kirjoitti...

Oi kiitos, vastailen huomenna kysymyksiin.

Hyviä vastauksia, mutta erityisesti tykkään noista elämänohjeista, niistä voi itsekin ottaa oppia.

Kaikki postaukset käyvät, kunhan niissä on paljon Istanbul-kuvia ;-D

Mine kirjoitti...

Kirjailijatar: Keksisin helposti aika monta paikkaa lisääkin. Maailmassa on niin paljon nähtävää. Täytetyt kesäkurpitsat on turkkilainen ja Turkissa myös paljon grillataan, joten senkin voi melkein laskea täkäläiseksi.

Ulla: Me mennään Canakkaleen katsomaan Gallipolin taistelukentät ja käydään yhden yön reissulla Gökceadalla hengittämässä saaristoilmaa.

Jael: Yllä näkyy tämän kerran matka ja haaveissa siintää Jerusalemin ja Petran yhdistäminen ensi syksynä miehen kanssa. Toteutumiseen tarvitaan rahaa ja halukkaita lapsen ja pupun vahteja:).

Kuukki: Sitä vartenhan ne elämänohjeet on. Jotta voisi ottaa opikseen:). Istanbul kuvia onneksi riittää ja sattuneesta syystä niitä tulee nyt koko ajan lisääkin...

Jaana Mioch kirjoitti...

Voi Mine - suuren suuri kiitos tunnarista;) Otan ilolla vastaan, ja vakavaan harkintaan;) Terkut!

Mine kirjoitti...

Live at N-town: Ole hyvä vain, jään odottelemaan ainakin sitä, että mihin haluaisit matkustaa...