"Istanbul on kymmenen miljoonan elämän sekamelska. Se on kymmenen miljoonan sotkuisen tarinan avoin kirja. Istanbul on heräämässä levottomasta unestaan, valmiina ruuhka-ajan kaaokseen. Tästä eteenpäin on liikaa rukouksia, joihin vastata, liikaa rienauksia, joita huomata, ja liikaa syntisiä, yhtä lailla kuin viattomiakin, joita pitää silmällä. Istanbulissa on jo aamu." Elif Shafak: Kirottu Istanbul.
Tervetuloa mukaan matkalle. Tämä blogi kulkee Turkissa ja sen lähialueilla, ajaa Suomeen ja takaisin sekä kurkistelee porttikongeihin ja uusille lenkkipoluille Istanbulissa. Unohtamatta arkea ja juhlaa.

torstai 11. heinäkuuta 2013

488. tarina (Oho mikä Edirne)

Päätettiin käydä Edirnessä syömässä. Ruoassa ei ollut kehumista, mutta kaupunki oli oho. Oho mikä Edirne! Olipa hyvä, että tuli käytyä. Tästä(kin) tulette kuulemaan.

Hienojen moskeijoiden lisäksi on ihailtu tienvarren auringonkukkapeltoja. Voiko auringonkukkaviljelijä olla vihainen tai surullinen? Saisipa asua meri etupihalla ja auringonkukkapelto takapihalla.

Ensimmäinen etappi on siis saavutettu. Hyvää yötä!

10 kommenttia :

A kirjoitti...

Kiitos, Mine, hienosta postauksesta, jaksoit tehdä sen yöllä!

Hyvää ja turvallista matkaa sinulle ja teille kaikille.♥

Hurmioitunut kirjoitti...

Ihania katukiveyksiä! Ja auringonkukat ovat kyllä kauniita, kasvatin joskus niitä parvekkeellakin.

Unknown kirjoitti...

Kauniita kuvia jälleen :) Nyt on todellakin auringonkukkien aika!Keltaisena kuultavat pellot erottaa jo kaukaa ja niitä katsellessa tulee hyvälle mielelle :)) Turvallista matkaa!

Anonyymi kirjoitti...

Turvallista ja Hyvää Matkaa ! Reittinne vaikutti mielenkiintoiselta; toisin kuin meidän kesäloma-matkailu, johon kuuluu tai on jo kuulunut kylpylää Laukassa, Ikeaa Kuopiossa, Mummolaa Varkaudessa + Parikkalassa, ale-myyntejä JKL:ssä, Turku-Tukholma-risteilyä ja piipahdus Viipurissa sekä ehkä myös Tallinnassa...

Kuulostaa aika tylsältä, mutta jännitystäkin saatiin eilen, kun tuossa 7km päässä Vihtavuoressa ruuti- ja ammustehdas järjesti vähän säpinää; mm. koko kylän evakuoinnin... t: Tiina

Anonyymi kirjoitti...

Ps. En tiedä, oliko teidän kengät tuossa hyllykössä, mutta viihdytin (?) itseäni arvaamalla, mitkä kengistä kuuluivat teille...

Ps. Näin monipuolista on siis ollut lomailu täbään... t. Tiina

Anonyymi kirjoitti...

...tänään...

Kirjailijatar kirjoitti...

Onpa kaunis katto. Hyvää ja turvallista matkaa teille!

Mine kirjoitti...

Aili: Kiitos, tänään on saatu huilata, huomenna matka jatkuu...

Hietzu: Yksi ja kaksikin on kaunista. Mutta että kokonainen pelto.

Lilja: Tien vieret ovat loistaneet keltaista niin Turkissa kun Bulgariassakin. Ihania ja kauniita ovat. Ja hyvän makuisiakin vielä:).

Tiina: No onhan teillä ollut sitten aksonia ihan omasta takaa:). Meidän kengät kulki kädessä, mutta voit miettiä, että millainen hahmo sopisi kullekin kenkäparille:). Niin, ja teidän lomakin kuulostaa ihan tavoittelemisen arvoiselle. Ajammehan 3000 km edestakaisin jotta saamme kokea jotakin sinun lomasi kaltaista:).

Kirjailijatar: Ihania kattoJA. Niitä oli vaikka kuinka ja jokainen erilainen ja erivärinenkin. Upeita. Kiitos, tänään on oltu paikoillaan, huomenna taas edetään...

Sateenkaari kirjoitti...

Ja miten ihanat katukiveykset!

Mine kirjoitti...

Sateenkaari: Ne oli kauniit. Mutta kauneimmat olivat moskeijoiden kaarten maalaukset. Aivan uskomattoman hienot!