"Istanbul on kymmenen miljoonan elämän sekamelska. Se on kymmenen miljoonan sotkuisen tarinan avoin kirja. Istanbul on heräämässä levottomasta unestaan, valmiina ruuhka-ajan kaaokseen. Tästä eteenpäin on liikaa rukouksia, joihin vastata, liikaa rienauksia, joita huomata, ja liikaa syntisiä, yhtä lailla kuin viattomiakin, joita pitää silmällä. Istanbulissa on jo aamu." Elif Shafak: Kirottu Istanbul.
Tervetuloa mukaan matkalle. Tämä blogi kulkee Turkissa ja sen lähialueilla, ajaa Suomeen ja takaisin sekä kurkistelee porttikongeihin ja uusille lenkkipoluille Istanbulissa. Unohtamatta arkea ja juhlaa.

tiistai 24. joulukuuta 2013

599. tarina (Joulupizzat ja aaton valot )

Olimme jo etukäteen sopineet, että aattoa siirretään päivällä. Aattoillan hartauteen meno kun tulisi suurkaupungin iltaruuhkissa viemään koko illan, emmekä halunneet sen vuoksi pitää kiirettä ruokailun ja lahjojen kanssa. Lauantaina meinasi pienoinen joulustressikin lykätä päälle, joten senkin puoleen yksi lisäpäivä tuli ihan tarpeeseen. Ajattelin, että voisimme heräillä rauhassa. Syödä joulupuurot. Leipoa pipareita ja karjalanpiirakoita. Tehdä hyvät ruoat ja nauttia ne pitkällä kaavalla. Sen jälkeen jakaa yhdet lahjat, noin niin kuin esimakua antamaan. Lähteä sitten kirkolle hyvillä mielin ja tietoisena siitä, että koko joulu on vielä ikään kuin edessä.


Ajattelin syödä joulupuurot….….leipoa piparit ja piirakat….…koristella...…ja avata yhdet lahjat...


Arvaattekin ehkä, että joku mutkahan se tuli matkaan? No, me söimme ne joulupuurot. Leivoimme ne piparit. Teimme ne karjalanpiirakat. Toisen pellin ollessa uunissa, katkesi sähköt. Tästä masentumatta me koristelimme piparit. Valmistelimme possun, perunat ja porkkanalaatikot uunivalmiiksi, sitten kun sähköt palaisivat. Paketoimme odotellessa lahjat. Aukaisimme yhdet. Kolmen tunnin jälkeen alkoi jo huoli nostaa päätään. "Jos ne sähköt palaisi nyt, niin ehkä jotenkin vielä ehtisimme…." 

Kuulkaa, nyt se on todistettu. Joulu tulee siihenkin perheeseen, jossa syötiin joulupizzat ja juotiin päälle limsat. Sekä syötiin jälkiruoaksi paketillinen Juhlapöydän konvehteja.


Tässä vaiheessa kello löi jo kuusi. Perheemme livahti kirkkomatkalle. Kävellen ensin bussipysäkille. Notkuen puolisen tuntia bussissa. Astuen satamasta laivaan ja seilaten Aasiasta Eurooppaan. Jouluvaloiksi saattoi lukea ne  miljoonien talojen ikkunoista loistavat hehkulamput. Ja sen jälkeen ne lukuisat kauppojen valaistut näyteikkunat ja katujen varsille ripustetut valot, joiden ohitse kipusimme kävellessämme Karaköystä Istiklalille.

Kirkko täyttyi tutuista ja tuntemattomista. Kuultiin, että Betlehemissä oli sattunut jotakin merkillistä. Onneksi Beetlehemin sanomien tähtitoimittaja  oli ollut paikalla ja teki siitä uutisen, jotta tekin, jotka ette olleet paikalla saatte kuulla mitä siellä tapahtui.

KIRKAS VALOILMIÖ

Viime yönä Beetlehemin niityllä tapahtui valoihme! Paimenet sanoivat, että heitä pelotti paljon ja, että he olivat nähneet monta enkeliä. "Ne näytti ihan kirkkailta ja yksi enkeleistä sanoi ;"Minulla on teille ilo sanoma. Tänään teille on syntynyt Vapahtaja", yksi paimenista sanoi. Enkeli oli kertonut paimenille mistä vastasyntyneen vauvan voisi löytää. Paimenet lähtivät katsomaan uutta Vapahtajaa. Paimenet saivat selville, että Vapahtajan nimi oli Jeesus. "Olemme ihan hämillään", yksi paimenista kertoi. 

Jos uskotte tai ette niin lähettäkää viestiä tähän osoitteeseen: www.uskotkovaiet.com


Toimittaja: Kolmonen (10V)

Tätä uutista me nyt jäämme hämmästelemään ja toivotamme teille kaikille: 


Jouluhalauksin, Mine ja perhe

23 kommenttia :

Lissu kirjoitti...

Hyvaa iltaa Teksasista ja Merry Christmas! Taalla sita ollaan klo kahdeksan maissa illalla. Tultiin juuri asken joulukirkosta. Oli tunnelmaa ja kynttiloita niin kuin teillakin... samaa ilosanomaa mekin saatiin kuulla.
On hienoa olla kristitty joulukuussa.

Kauniita kuvia olet taas napsinut. Istanbul nayttaa kiehtovalta iltaisin.
Kiva lapsipotretti. Sinun totinen pikkulikkakin on saanut ison ja kauniin hymyn huulille!

Anonyymi kirjoitti...

Hei!

Toivottavasti pian saatte syödä ne jouluherkut....

Ihanaa Joulunaikaa Teille ja onpa mukava kuva lapsista:))
Täällä on pimeää ja märkää, huomenna suuntaamme Pohjanmaalle joulunjatkoille.

Terveiset lähettää Ulla

Lisay kirjoitti...

Onneksi joulu ei ole kiinni ulkoisista seikoista!
Vaikka soisitte tasta lahtien aina "joulupizzaa"!!!
Hyvaa joulua teille!!!

Allu kirjoitti...

Ehdin jo eilen ihmetellä, miten sulla voi olla aikaa leipoa pipareita jouluaattona. Hyvää joulua!

Pepi kirjoitti...

Pääasia että on tunnelmat kohdallaan :)

Sähköistä joulun jatkoa maasta jossa kissa karkoitettiin pois joulukirkosta....

Tiina kirjoitti...

Suloista Joulua koko teidän porukalle!
Ihana kuva jälkikasvusta :)

Mine kirjoitti...

Lissu: Istanbul on kiehtova aina:D. Paitsi sadepäivänä syksyllä, jolloin kaikki on harmaata…. Hyvää Joulua sinne ison veden taakse!

Ulla: Ruoka on uunissa ja tuoksu lupaa hyvää. Kohta syödään. Eipä tarvinnut tänään uurastaa, joten oli onni onnettomuudessa.

Lisay: Hyvältä maistui pizza, eikä pöydässä ollut turhaa pönöttämistä:D. Hyvää Joulua!

Allu: Kaikkihan on kiinni siitä, mitä näkee oleelliseksi. Täällä ehtii enemmän, kun ei ole joulusaunaa, hautausmaakäyntejä, sukuloimista jne.

Pepi: Jaa, vai että kissa karkotettiin joulukirkosta? Meillä ei täällä ole tapana kissoja viedä kirkkoon ollenkaan:O. Hyvää JOulua!

Tiina: Jälkikasvu on ihana, joten kuvansa mukaiset! Oikein hyvää joulua!

A kirjoitti...

Teillä asuu kovahermoista väkeä:)
Juuri noin ne vaikeudet on kohdattava!

Oikein hyvää joulua ja erinomaista uutta vuotta 2014 sinulle ja perheellesi, Mine.♥♥♥

Rva Pioni kirjoitti...

Kiitos kun sain tämän lukea ja nähdä nuo kauniit kuvat sieltä. Joulu tulee monella tapaa. Mutta uskotko, että meidän koulumme juhlassa uutisoitiin tuosta samasta valoimiöstä, ja jo juhlaa ennen olin lyönyt oppilaani ällikällä kertoessani syyn, miksi miltei kaikkien joulukuusien latvassa loistaa tähti.
Jouluvaloa koko perheellesi. Kiva, kun he kaikki ovat mukana myös blogissasi.

Eeviregina kirjoitti...

joinakin jouluina täällä meilläkin meni sähköt, kun kaikilla oli joulukinkku uunissa samaan aikaan! No eipä se katkos tuntikausia kestänyt, eikä tullut paniikkia.
Afrikan jouluista muistan, kun aattoyönä meni sähköt ja oli pakko seuraavana päivänä syödä kinkkua ja kalkkunaa napa täyteen, ennenkuin heitettiin ruokaa pois!
Oikein tunnelmallista ja onnellista Joulunaikaa teille!

Mine kirjoitti...

Aili: Täällä asuu emäntä, joka aina välistä kokoaa itsensä ja pääsee sellaiselle hällä väliä tasolle. Valitettavasti se ei ole koko totuus tästä emännästä….

Rva Pioni: No sehän on mukavaa, että kouluissa vielä uskalletaan kertoa kristillisiä totuuksia. Kolmosen opettajakin onneksi vielä kertoo näitä totuuksia ja siksi tämäkin uutinen oli koulussa päästy uutisoimaan:). Jouluiloa!

Eeviregina: Täkäläinen sähkökatkos ei takuulla johtunut joulukinkuista:D. Hahhah. Tänään on kuitenkin kinkkua paistettu ja syöty mahat pinkeiksi. Kohta alkaa jouluohjelma, mutta ohjelman valmistajat ovat vielä harjoitteluvaiheessa….

Hyvää Joulua myös sinulle!

Jaana Mioch kirjoitti...

Ihana postaus. Suloista joulua sinne koko teidän poppoolle!

Matkatar kirjoitti...

Ihanaa että mukava joulu tuli sähkökatkosta huomimatta, ehtiihän ne herkut tässä joulupyhinäkin syödä! On sinulla kauniit lapset muuten! :)

Jael kirjoitti...

Ah karjalanpiirakoita! Ihana jouluaattohan teillä oli,pizzoineen,,,
Jouluinen lapsikuva on niin ihana!
Oikein hyvää joulun jatkoa teille kaikille!

Anonyymi kirjoitti...

Rauhaisaa ja Hyvää Joulun Ajan Jatkoa Koko Teidän Perheelle ! t: Tiina

Mine kirjoitti...

Jaana: Suloistahan tämä on, kun antaa mennä ja keskityy siihen mikä on tärkeintä. Näihin ihmisiin ja lasten iloon, kun paketista ilmestyy jotakin osuvaa:).

Matkatar: Tänään on otettu vahinko takaisin ja syöty syömästä päästyämme. Nyt on pieni huili ja sitten joululeffa tortuilla. Ehkä tunnissa vatsa sen verran vajuaa? Jokaisella äidillä on maailman kauniimmat lapset. Niin minullakin:D.

Jael: Tajusin juuri, että karjalanpiirakat unohtu jouluruoalta. Eikä kukaan muuten kaivannut….

Tiina: Sitä samaa sinulle!!!!Anonyymi kirjoitti...

Niin se vaan on, että joulu tulee taloon kuin taloon, olkoonpa puitteet sitten mitä tahansa, kun sen vaan on valmis vastaan ottamaan. Joulun sanoma ja rauha sinulle ja perheellesi. Anisi

sannabanana kirjoitti...

Voi kuinka kaunis tuo teidän joulukorttikuva! Oikein ihanaa joulunaikaa teille kaikille ja upeaa uutta vuotta!

Mine kirjoitti...

Anisi: Niin siinä taisi käydä silloin ensimmäisenäkin jouluna:). Meillä on ollut super rento joulu ja tänään tarkoitus lähteä Tapaninpäiväelokuviin.

Sannabanana: Hyvää joulua myös sinne meren aaltojen hyväilemille!

Marjatta Mentula kirjoitti...

Näin tuli todistetuksi, että jouluna(kin) ihmiset on se tärkein asia, ei puitteet eikä perinteet!

Hyviä joulun jälkeisiä päiviä!

Mine kirjoitti...

Marjatta: Kyllähän se näin on, mutta iloitsimme kyllä joulupäivän oikeasta jouluateriastakin:). Eli, emme ole aikeissa ottaa joulupizzaa perinteeksi. Tänään on jo oltu liikenteessä kodin ulkopuolella ja käyty elokuvissa.

Kirjailijatar kirjoitti...

Jostain kumman syystä joulupizza kuulostaa ihan hyvältä, elämä on yllätyksiä täynnä. Jännä ajatella, että olimme tuolla kaksi vuotta sitten. Ihanaa uuden vuoden odotusta!

Mine kirjoitti...

Kirjailijatar: Ei se yhtään harmittanutkaan. Johtui kai siitä tiedosta, että varsinaista joulua olikin tarkoitus juhlia vasta seuraavana päivänä. Teillä onkin reissujouluja. Minä olen ollut sellainen kotijouluilija, mutta nyt olen huomannut muutamaan otteeseen ajatuksiini nousseen toisenkinlaisia ajatuksia siitä asiasta. Eihän sitä koskaan tiedä mitä elämä eteen tuo.