"Istanbul on kymmenen miljoonan elämän sekamelska. Se on kymmenen miljoonan sotkuisen tarinan avoin kirja. Istanbul on heräämässä levottomasta unestaan, valmiina ruuhka-ajan kaaokseen. Tästä eteenpäin on liikaa rukouksia, joihin vastata, liikaa rienauksia, joita huomata, ja liikaa syntisiä, yhtä lailla kuin viattomiakin, joita pitää silmällä. Istanbulissa on jo aamu." Elif Shafak: Kirottu Istanbul.
Tervetuloa mukaan matkalle. Tämä blogi kulkee Turkissa ja sen lähialueilla, ajaa Suomeen ja takaisin sekä kurkistelee porttikongeihin ja uusille lenkkipoluille Istanbulissa. Unohtamatta arkea ja juhlaa.

perjantai 6. joulukuuta 2013

587. tarina (Onnea Suomelleni)

Yksi reissussa rähjääntynyt on palannut kotiin. Täytyi näet ehtiä kotiin siiheksi kun Suomeni juhlii. Valkoinen liina oli silitetty jo ennen matkaa. Tänään on vain viritetty lippunauhoja, katettu sinivalkoisesti ja etsitty kaapista päivän väreihin sopiva asu. Kello kahdeksalta alkaa juhlapäivällinen. Keittiömme tarjoaa karjalanpaistia ja perunoita sekä salaattia ja ruisleipää. Pullat korvataan donitseilla, sillä kokki on aamupäivän kärvistellyt migreenissä.Päivällisen aikana muistellaan heitä, jotka mahdollistivat meille itsenäisen maan. Antoivat yhteiskunnan, jossa kaikilla on yhtäläinen lupa yrittää. Loivat maineen, joka mahdollistaa matkustamisen lähes jokaiseen maailmankolkkaan. Siitä taas saatiin kokemus Bulgarian ja Turkin rajalla. Vilkaisu Suomen passiin ja ylimääräinen syynääminen loppui siihen. On helppoa olla suomalainen.Onnea siis Suomelleni täältä Istanbulin taivaan alta. Ulkosuomalainen kiittää. Ja hyvää itsenäisyyspäivää etenkin kaikille kohtalotovereilleni, jotka näinä tällaisina päivinä muistavat haikeansuloisesti sitä pientä pohjoista maata, jota synnyinmaaksi kutsutaan. 

7 kommenttia :

Jael kirjoitti...

Hyvää itsenäisyyspäiväviettoa! Suomen passilla onkin helppo matkustaa minne tahansa,onneksi:)
Minullakin palaa 2 kynttilää,sininessä ja värittömässä tuikkuastiassa,joista värittömän sain juuri sopivasti suurlähettilään itsenäisyyspäivävastaanotolla.

Pepi kirjoitti...

Hyvää itsenäisyyspäivää myös sinne Istanbulin taivaan alle!

Allu kirjoitti...

Suomen passilla on tosiaan helppo matkustaa, sen olen itsekin kokenut. Ihana tuo viimeinen kuva. Toivottavasti migreeni on häipynyt. Minä käskin butlerini avaamaan skumppapullon illan kunniaksi.

Tiina kirjoitti...

Hyvää itsenäisyyspäivää.
Meillä juhlien vuoksi kaupunki täynnä poliiseja ja teksti-tv:n mukaan huligaanit jo yrittäneet Tampere-talolle pörräilemään, kaupungilla rikkoneet ikkunoita ja sitä rataa. Surullista.
Meillä on melkein aitiopaikka tämän vuotisiin juhliin, yksi talo kun olisi edestä pois, niin näkyisi juhlavalaistu talo :)

Cheri kirjoitti...

Hyvää itsenäisyyspäivän iltaa täältä Kotosuomesta!

Satu kirjoitti...

Minusta tämä on hyvä esimerkki siitä, että juhlia voi, vaikka olisi kotimaasta kuinka kaukana tahansa. Vaatii vain hieman rekvisiittaa ja juhlamieltä..

Mine kirjoitti...

Jael: Siitä olikin vasta lehdessä, että Suomen passi avaa eniten ovia maailmalla viisumittomaan matkusteluun.

Pepi: Kiitos, mukavasti meni juhliessa täälläkin.

Allu: Migreeni meni, se on normi tuliainen aktiivisen matkan jälkeen. Aivot ylikuumenee:).

Tiina: Seurasin mellakkaa, mutta sen syy jäi nyt ihan piiloon. Mitä varten siellä mellakoitiin??? Tänään en vielä ole uutisia lukenut, joten ehkä se sieltä selviää?

Cheri: Kiitos!

Satu: Koettu on, että kaiken muun voi juhlia, kun vähän panostaa, mutta ei juhannusta. Juhannus on juhannus vain Suomessa.