"Istanbul on kymmenen miljoonan elämän sekamelska. Se on kymmenen miljoonan sotkuisen tarinan avoin kirja. Istanbul on heräämässä levottomasta unestaan, valmiina ruuhka-ajan kaaokseen. Tästä eteenpäin on liikaa rukouksia, joihin vastata, liikaa rienauksia, joita huomata, ja liikaa syntisiä, yhtä lailla kuin viattomiakin, joita pitää silmällä. Istanbulissa on jo aamu." Elif Shafak: Kirottu Istanbul.
Tervetuloa mukaan matkalle. Tämä blogi kulkee Turkissa ja sen lähialueilla, ajaa Suomeen ja takaisin sekä kurkistelee porttikongeihin ja uusille lenkkipoluille Istanbulissa. Unohtamatta arkea ja juhlaa.

lauantai 21. joulukuuta 2013

Roskapostia

Jostakin syystä blogiini on viime aikoina alkanut ilmestyä roskapostia. Siis sitä englanninkielistä ylistystä, jossa pyydetään myös käymään kirjoittajan "omassa blogissa". Pitkään tämä kohdistui kahteen blogikirjoitukseeni, mutta viime yönä oli saapunut oikea roskapostin pilvi moniin eri teksteihin. Harmittaa. En nyt keksi muuta suojautumiskeinoa, kun pistää kommentointiin taas sanavahvistuksen. Tiedän, että se on ärsyttävä ja itsekin kiukuttelen niissä blogeissa, jossa se on käytössä. Toivotaan siis, että tästä tulee vain tilapäistä ja roskaajat jättävät minut pian rauhaan. Ja te maltatte edelleen jättää minulle mukavia kommentteja:).

Siis, sitten kun minä maltan taas istahtaa tähän jotakin kirjoittamaan….

Onkos teillä muuten kokemusta näistä roskaposti-asioista. Miksi niitä tulee ja miten ne voi välttää?

7 kommenttia :

Hurmioitunut kirjoitti...

Minullekin tulee aika ajoin,mutta onneksi ei vielä kovin häiritsevästi tai runsaasti. En kyllä osaa sanoa miten sitä voisi välttää... :/

Unknown kirjoitti...

Mulla ne on nyt viimeisen puolen vuoden aikana lisääntyneet räjähdysmäisesti, meiliin kolahtaa ilmoitus kommentista jotakuinkin parikymmentä kertaa päivässä (siis juuri näitä englannin- ja kiinankielisiä) mutta onneksi Bloggeri osaa ne suodattaa niin, että eivät tule sinne blogiin näkyviin, ainoastaan niistä tulee se ilmoitus meiliin.

Mine kirjoitti...

Hietzu: Tähän päivään asti tännekin tuli tipoitellen, mutta viime yö oli joku roskapostiryntäys.

Karoliina: Niinhän ne suodattuu, mutta en haluaisi, että laskuriinkaan tulisi turhat roskapostikäynnit, sillä haluaisin oikeasti tietää kuinka paljon täällä käydään. Se ei taida olla mahdollista. Luulin, että roskaposti loppuu, kun ei vaan klikkaile niiden linkkejä, mutta se oli selvästi turha luulo.

Carita kirjoitti...

Mulle tunkee myös. siksi otin sitten sen kommenttien tarkistuksen takaisin..menee nuo enkunkieliset postit suoraan sinne roskapostikansioon ja tulee muuten todella harvakseltaan kun on se kyttäys päällä :)

anumorchy kirjoitti...

Vaikea niita kai on valttaa. Blogin kautta minulle tulee suht vahan, muutama viikossa. Tavallista roskapostia sitten tuleekin parikymmenta paivassa, yleensa seksiaiheisia. Ne onkin aika helppo suodattaa suoraan roskiin.

Cheri kirjoitti...

Olen huomannut saman ilmiön, roskapostia tulee paljon, mutta se ohjautuu suoraan roskapostiin, mistä se on helppo poistaa. Nyt tuntuu, että on hieman vähenemään päin.

Mine kirjoitti...

Mehtänemäntä: Eli, hyväksytät itselläsi kaikki kommentit, niinkö? Sitäkin voisi sitten kai kokeilla, kunhan testaan nyt muutaman päivän päästä hillitsikö tämä sanavahvistus niitä.

Anu: Onneksi sähköpostiohjelmani suodattaa kaikki säshköpostiroskapostit. En kaipaa peniksenlaajentimia enkä viagraa. Mietin kyllä, että kaipaako muka joku muu, eli saavatko oikeasti jonkun tilaamaan roskapostiviestien avulla???

Cheri: Teitkö jotakin, kun rupesi vähenemään, vai kyllästyivätkö vain roskaamaan?