"Istanbul on kymmenen miljoonan elämän sekamelska. Se on kymmenen miljoonan sotkuisen tarinan avoin kirja. Istanbul on heräämässä levottomasta unestaan, valmiina ruuhka-ajan kaaokseen. Tästä eteenpäin on liikaa rukouksia, joihin vastata, liikaa rienauksia, joita huomata, ja liikaa syntisiä, yhtä lailla kuin viattomiakin, joita pitää silmällä. Istanbulissa on jo aamu." Elif Shafak: Kirottu Istanbul.
Tervetuloa mukaan matkalle. Tämä blogi kulkee Turkissa ja sen lähialueilla, ajaa Suomeen ja takaisin sekä kurkistelee porttikongeihin ja uusille lenkkipoluille Istanbulissa. Unohtamatta arkea ja juhlaa.

maanantai 12. maaliskuuta 2012

Nyt tykkäämään, jos tykkäätte!

Tänään Turkissa alkoi kilpailu, joka lupaa "amatööreille ammattimaista tukea". Ideana on, että harrastelija-muusikot pääsivät äänittämään kappaleensa paikalliselle televisio-yhtiölle. Tämän kuukauden 22. päivään asti saa käydä äänestämässä suosikkiaan kilpailun sivuilla. 48 parasta pääsee jatkoon toiselle kierrokselle, sitten kolmannelle jne. Kesäkuussa taitaa olla finaalin vuoro. Kilpailu on tässä hieman elänyt, joten piti tulla välillä korjailemaan sanomisiaan:).

Ystävämme Erdinç otti osaa kilpailuun omalla kappaleellaan Bazen. Vasta osallistumisensa jälkeen hän huomasi, että kilpailussa tarvitaan vähintään kaksi osallistujaa. Näin ollen mieheni lähti pelastamaan kaverin pulasta eli soittaa kilpailussa Erdinçin kaverina. Koska kilpailussa etsittiin nuoria lahjakkuuksia, tuli tästä jo oma vitsimme. Mieheni soitti Erdinçille tuon lauseen nähtyään ja totesi, että "Hyvinhän meillä menee, kun porukassa on nuori ja lahjakkuus".

Haluaisittekohan tekin olla äänestämässä Erdinçiä ja miestäni? Se vaatisi hieman vaivaa etenkin turkin kieltä taitamattomilta, mutta autan mielelläni, jos haluatte tämän vaivan nähdä. Kilpailun sivuille pitäisi käydä tekemässä oma tili (Kayıt olun). Tilin teon jälkeen sähköpostiin tulee vahvistus onnistuneesta suorituksesta. Sen jälkeen pääsee kirjautumaan sivulle (Üye girişi) ja äänestämään. Autan kääntämisessä, jos tarvetta ilmenee:). Huomaattehan, että jokaisella on vain yksi ääni.

Video on nähtävillä täällä. Eli nyt katsomaan, kuuntelemaan ja tykkäämään, jos tykkäsitte! Katsojiakin lasketaan, joten senkin verran voi olla avuksi. Turkin kielen taitoiset osaa tietenkin rekisteröityä helposti äänestämään, joten lasken toivoni teidän varaanne Turkin naiset:).

İYİ ŞANSLAR ERDİNÇ ve KARİ!

13 kommenttia :

Heli kirjoitti...

hieno kappale! aanestetty on :) Bol şans!

Tiina kirjoitti...

En nyt taida äänestää :) mutta täytyy sanoa, että olen iloinen, että löysin tieni tänne blogiin. Jonkin verran olen jo kahlannut juttusi läpi ja sitä aion tässä pikku hiljaa jatkaa. Tarinointisi on mukavaa luettavaa ja kuvat kivaa katseltavaa. Välillä tulee tuttuja paikkoja vastaan, ja välillä mahdollisesti hyviä matkavinkkejä :) Mukavaa tällainen virtuaalimatkailu!

Yaelian kirjoitti...

Tykkäsin! Hienoa soittoa ja kaunis kappale,vaikken mitään ymmärtänytkään;D

Yaelian kirjoitti...

Siis en käynyt tekemässä sinne sivuille tiliä mutta muuten tykkäsin...

Mine kirjoitti...

Heli: KIITOS Heli! Minustakin se on oikeasti hieno kappale, joten kelpaa sitä tässä mainostaa.

Tiina: Minäkin olen iloinen, että löysit tiesi ja halusit tulla toistekin. Oletko reissannut paljon Turkissa? Kävin sinunkin tontillasi kurkkimassa:).

Yaelian: Kiitos Yaelian. Olen ylpeä molemmista miehistä:). Mieheni opetti Erdincille kitaransoiton alkeet vajaa vuosi sitten. Oli melkoisen motivoitunut harjoittelija ja oppi äärettömän nopeasti:). Näppäilemistä oli opeteltu autossa edellisenä päivänä ennen esitystä ja siihen nähdenhän se meni tosi hienosti. Jokainen ryhmä sai siis soittaa kappaleen vain kerran ja se meni suoraan nauhalle. Ei siis mitään mahdollsuuksia ottaa mitään uudelleen:).

Tiina kirjoitti...

Itse asiassa Turkissa olen käynyt vain kerran, noin 15 vuotta sitten Alanyassa. Ei ollut minun juttuni, johtuen ehkä siitä, että en oikein ole rantalomailija (enkä muuten olekaan sen jälkeen käynyt rantalomalla). Kaupungit viehättää enemmän - tai kaupunkihan se Alanyakin on :)
Istanbul olisi kyllä kiehtova paikka! Kenties jonain päivänä...

Yaelian kirjoitti...

Miehesi on sitten oikein motivoiva opettaja,kun Erdinc oppi lyhyessä ajassa soittamaan noin hyvin:)Minulla on tässä huoneen nurkassa vanha kitarani,ja olen kokonaan unohtanut soittamisen...

Mine kirjoitti...

Tiina: Turkin etelä on kaunis, mutta turistirysät liian turistrirysiä minulle. Tosin sielläkin on aika turistisesongin ulkopuolella, jolloin kaupungeista pääsee näkemään varsin toisenlaisen puolen. Sitten täällä tosiaan on tällainen mielenkiintoinen ja hieno kaupunki kuten Istanbul:).

Yaelian: En epäile mieheni opettajan lahjoja, enkä motivoivaa opetustyyliäkään, mutta tässä tapauksessa voi kyllä antaa suurimmat kiitokset motivoituneelle harjoittelijalle. Erdinc palaa musiikille, hänen takiaan toivon menestystä tässä kisassa. Miehenihän saa palavan ihailuni päivästä päivään täällä kotona joka tapauksessa:).

Tiina kirjoitti...

Varmasti juuri näin!

Anonyymi kirjoitti...

Voi sentään ! Olisi ollut kiva kuunnella / nähdä tuo esitys, mutta ATK-tekniset taitoni eivät riittäneet ! t: Tiina

Mine kirjoitti...

Tiina: Ei siinä tarvita mitään taitoja. Klikkaat vaan lauseen "Video on nähtävillä täällä" sanaa täällä. Sitten video aukeaa eteesi. Latautuminen kestää hetken (harmaa viiva kuvan alla). Sitten painat vain play-kolmiota kuvan oikeassa laidassa ja video alkaa.

Anonyymi kirjoitti...

Jestas sentään ! Painoin tuota TÄÄLLÄ sanaa ja WAU ! Edessäni oli kaksi tyylikästä herrasmiestä ja kaunis kappale, josta en tajunnut tietenkään yhtään mitään... Kiitos silti ! Oli mukava piristys kesken työpäivän. En oikeasti roiku täällä blogeissa pitkin päivää, mutta nyt tuli yllättävä tauko, jonka käytin kerrankin pitämällä tauon, enkä alkanut hössöttämään mitään. Olen eilen työterveystarkastuksessa (vuosihuolto) ja sain vähän "palautetta"...Verenpaineet olivat lääkityksestä huólimatta lähes tähtitieteelliset, joten täytyy ruveta ottamaan näitä taukoja, että ei katkea suoni päästä. t:Tiina

Miehelle ja hänen kaverilleen terveisiä ja KIITOS !

Mine kirjoitti...

Tiina: Mukavaa kun onnistui. Ja hienoa, jos kappaleella oli verenpainetta alentavia vaikutuksia:). Koitahan ottaa taukoja sitten, että saat paineet kohdalleen. Minua vaivaa ennemminkin paineet toisesta syystä. Ovat niin matalia, että luulisi huippaavan sen johdosta:).