"Istanbul on kymmenen miljoonan elämän sekamelska. Se on kymmenen miljoonan sotkuisen tarinan avoin kirja. Istanbul on heräämässä levottomasta unestaan, valmiina ruuhka-ajan kaaokseen. Tästä eteenpäin on liikaa rukouksia, joihin vastata, liikaa rienauksia, joita huomata, ja liikaa syntisiä, yhtä lailla kuin viattomiakin, joita pitää silmällä. Istanbulissa on jo aamu." Elif Shafak: Kirottu Istanbul.
Tervetuloa mukaan matkalle. Tämä blogi kulkee Turkissa ja sen lähialueilla, ajaa Suomeen ja takaisin sekä kurkistelee porttikongeihin ja uusille lenkkipoluille Istanbulissa. Unohtamatta arkea ja juhlaa.

maanantai 3. joulukuuta 2012

354. tarina (Joulupupu)

Oman perheen pikkujouluun tein kuopuksen kanssa arvoituksia. Hän mietti jouluun liittyviä asioita ja tarkasti sitten minulta, että oliko ne oikeasti jouluisia. "Onko käpy jouluista, tai lintu ja pupu?" Tarkkakorvainen oli ymmärtänyt, että asiasta kuin asiasta voi tulla jouluasia, kun siihen liitetään vain etuliite joulu-. Joulukuusi, joulupuuro, joulukirkko tai vaikka jouluporsas ja jouluporo. "Miksi siis ei voi olla  joulukäpyä, joululintua tai joulupupua?" - Niinpä.

Muutenkin tämä pupuasia on ollut pinnalla, kun Helmi täytyy jättää kotiin joulun viettoon. Ei nyt onneksi yksin kuitenkaan, sillä eräs tuttu on luvannut muuttaa meille pupuvahdiksi joulun ajaksi. Lapsia kuitenkin surettaa, että jos Helmille tulee ikävä joulu. Jos ei se saa lahjoja, herkkuja tai ainakin jos se ei saa viilettää jouluna vapaana. Eikö se voisi lähteä meidän mukana Suomeen?

Tänään olen laitellut joulua kotiin. Pupu on seurannut puuhiani erityisen tarkkaavaisesti. Testannut joulusohvan ja maistanut pikkujoulukuusta. Ajattelin, että olkoon sitten joulupupu. Kuka sitä estäisi?Suomeen lähtöön kahdeksan yötä. 21 yötä jouluun.

20 kommenttia :

Pepi kirjoitti...

Voi herran tähden että on suloinen tuo teidän "joulu"pupu ♥♥♥♥

Nina kirjoitti...

Miten suloinen pikku karvaturri:)
Saatte nauttia vielä vähän aikaa tästä suloisuudesta ja Suomen jälkeen on varmasti ihana jälleenkohtaaminen..

Taika kirjoitti...

Voi, tuli oma pilven päällä istuskeleva tyttöpupu mieleen :) Ihana karvakuontalo <3

Riina kirjoitti...

Oi mikä muhevailmeinen joulupupu! :D

M. Metrossa kirjoitti...

Kyllä voi ihan hyvin olla joulupupu. Eiköhän siellä seimenkin äärellä ollut lampaiden ja härkien lisäksi myös muutama pitkäkorva ;)

Mine kirjoitti...

Pepi: Niin se on. Varsinainen hurmuri.

Nina: Niin, onneksi löytyi hoitaja. Sehän se on se lemmikin omistajan riesa, että kuka hoitaa? Helmi on niin seurallinen tyyppi, että tarvitsimme pelkän hoivaajan lisäksi seuraneitiä:).

Taika: En vielä ajattele, että tulee Helmin jälkeinen aika. Siitä on tullut meille tärkeä perheen jäsen.

Riina: Hymyä ei nyt irronnut, vaikka mitä tein:).

M. Metrossa: Eiköhän, sen tähden voi olla myös jouluaaseja, jouluhärkiä, joululampaita ja joulupupu.

Lissu kirjoitti...

Viehkeà joulupupu! 11 yòtà Keuruun sànkyyn!

Jael kirjoitti...

Muistan kun laitoit ensimmäiset kuvat Helmistä;on hän vaan suloinen joulupupu:)
Ja onneksi hän saa jäädä kotiin hyvän hoitajan kanssa:)

pikkujutut kirjoitti...

Syötävän söpö on väärä sana tässä yhteydessä, mutta pakko niin on sanoa. Sinulla/teillä on ehkäpä parhain joulukalenteri countdown menossa.

Ps:vieläkin naurattaa tuo edellisen postauksen halleluja ja hoosianna...

Mine kirjoitti...

Lissu: Itseasiassa meillä on täällä kotona niin ihana uusi patja, että on vaikea luopua siitä. Muuten on kyllä mukava mennä Suomeen.

Yaelian: Helmi on tosi persoona. Se pomppii täällä päivät vapaana. Eikä tee onneksi tuhojaan. Paitsi himoitsee minun ruokapöydän tuoleja. Ja jättää joskus jälkeensä papanavanan. "Ehkä se leikkiin koulubussikuskia ja jättää lapsia minne sattuu" tuumasi kuopus kerran, kun eteisessä oli siellä täällä papanoita. Näkemyshän se oli sekin.

Pikkujutut: Minulle jää joskus ihan kiusallisuuteen asti nauru päälle. Jostakin ihan hölmöstä. Tuo Halleluja ja Hoosianna olisi ollut ihan potentiaalinen kohde. Erityisen kiusallista se on illalla, jos päähäni pälkähtää jotakin pöljää ja sitten hihitän sitä aina ja aina vain...

Syötävän söpö. Hui. Ainakin Helmissä olisi ensin paljon karvaa kynittäväksi...

sannabanana kirjoitti...

Voi miten suloinen joulupupu, tulipas hyvä mieli noin kivoista kuvista :-)

Anonyymi kirjoitti...

Tuosta "syötävän söpöstä" tuli mieleen muisto vuodelta 1972, kun olin ensimmäisellä luokalla Tehtaan koulussa; luokallamme oli monta Timo ja Tiinaa. Yhdellä näistä Tiinoista oli oma pupu syksyllä, kun koulu alkoi; talvella hänellä oli uudet karvaiset rukkaset ja pupu oli pataan pistetty...Se oli ällöttävää jo silloin, mutta nyt jouluisen pupunne myötä vielä inhottavampaa...Hui ja Yöäk !

Täällä on kireä tunnelma, eikä se johdu pakkasesta (tai se kiristää lisää). Talo jäähtyy huimaa vauhtia, kun lämmitys EI toimi jostakin syystä ! Jotakin hajosi eilen...Mies lähti silti töihin kokoukseen Helsinkiin ja käski minun lämmittää takkaa töiden jälkeen; olisi jäänyt kotiin miesten töihin ! Hitsi, kun suututtaa ! t: Tiina

Eilen oli opintojen ensimmäinen tentti; kyllä oli vaikea, vaikka olin lukenutkin. Johtamisenteoriat eivät oikein päähäni jääneet...

Satu kirjoitti...

Ihana pupu!! <3 Näen oikein silmissäni tuon karvanassun testaamassa sohvaa ja järsimässä joulukuusta. :-)

A kirjoitti...

Suloinen tuo lemmikkinne 'joulupupu':))

HYvä että olette saaneet hänelle kotiinne hoitajan!<3333

Oikein leppoisaa joulun odotusta ja matkaa kotimaahan!<3333

Kirjailijatar kirjoitti...

Ja onkin maailman suloisen joulupupu. Minusta tuo teidän pupuliini on sellainen hieno kaunotar.

Niin, mitäs kaikkea sitä voisi ollakaan: joulupyyhe, joulumuki, joulupuukko, joulusakset...nämä löytyi tästä pöydältä just nyt. Miten pöydille voi kerääntyä ihan ihme tavaraa? Tällä pöydällä on myös kaksi kameraa ja kannettavaa, haaremihousut, sateenvarjo, peltipurkki, pari lehteä, tarroja, piirustus...uskomatonta mutta totta.

Petra kirjoitti...

Ihana joulupupu! Minua niin naurattaa kun teilla on meidan koiran kaima pupuna :) Helmi on hyva nimi, turkkilaisten suussa se vaantyy usein Hilmiksi, talla vkolla kuultiin myös Helmut.

Mine kirjoitti...

Sannabanana: Helmi on hauska persoona. En ollut tiennytkään, että pupuistakin sellainen löytyy.

Tiina: No voi apua, saitko siellä talon lämpimäksi?

Ja yök tosiaan noille pupurukkasille:(. Meidän Helmissä olisi kyllä hyvät karvat, mutta siitä EI tule rukkasia, eikä kanipaistiakaan.

Hippu: Eniten se järsii minun tuolejani:(. Vaikka kuinka annamme sille kurinpalautusta.

Aili: Hyvä todellakin, olisi muuten ollut aika hankalaa tuo lähteminen.

Kirjailijatar: Minulla on pöydällä joululäppäri, joulukivennäisvesi, joulurasvaa, joulumappeja, joulukyniä, joulukori ja jouluorkidea:).

Petra: Pitää varoa, että Helmit eivät tapaa toisiaan, muuten Helmi voisi syödä Helmin. Meidän turkkilaisille tutuille Helmi esitellään Incinä

Kikka N kirjoitti...

Voi miten hurmaava pupu!

Sateenkaari kirjoitti...

İhastuttava tu Helmi - pupunne.

Mine kirjoitti...

Kikka: Hän on sellainen sulopuppeli. Ihanaa, että tuli ostettua.

Sateenkaari: Eikö olekin. Rusetit ei kuitenkaan ollut Helmin juttu, ne lähtivät nopeasti kuvan ottamisen jälkeen.