"Istanbul on kymmenen miljoonan elämän sekamelska. Se on kymmenen miljoonan sotkuisen tarinan avoin kirja. Istanbul on heräämässä levottomasta unestaan, valmiina ruuhka-ajan kaaokseen. Tästä eteenpäin on liikaa rukouksia, joihin vastata, liikaa rienauksia, joita huomata, ja liikaa syntisiä, yhtä lailla kuin viattomiakin, joita pitää silmällä. Istanbulissa on jo aamu." Elif Shafak: Kirottu Istanbul.
Tervetuloa mukaan matkalle. Tämä blogi kulkee Turkissa ja sen lähialueilla, ajaa Suomeen ja takaisin sekä kurkistelee porttikongeihin ja uusille lenkkipoluille Istanbulissa. Unohtamatta arkea ja juhlaa.

sunnuntai 30. joulukuuta 2012

366. tarina (Hän on täällä taas)

Meillä on takana ihanat päivät Suomessa. Saimme matkalta kaiken mitä toivoimmekin. Oli lunta, lunta ja lunta. Valkea joulu ja joulunaluspäivät. Luistelua, hiihtoa, pakkaslumen narina kengän alla, kirjastoa, toripossoja, saunaa ja läheisten läsnäoloa. Minusta tuntuu, että lepäsin ja nautiskelin. SÖIN. En stressannut eikä ollut ylenmäärin menojakaan. 

Istanbuliin paluu tuntui jotenkin todella vaikealta. Olisi tehnyt mieli vielä jäädä sinne Suomen hämärän hyssyyn. Ja kuitenkin ilo läikähti sisällä, kun alla näkyivät Istanbulin valot. Kaupunki otti meidät vastaan lämpimästi syleillen. Kello oli lähemmäs yksitoista illalla ja silti vielä 15 astetta lämmintä. Melkein tyhjät tiet perille asti. Sekä tietenkin sokerina pohjalla oma koti ja oma sänky.

Levollisen loman jälkeen on kummallista olla näin väsynyt. On täytynyt pinnistellä, että jaksaisi tyhjentää kassit tai mennä kauppaan. Mieli vetäisi peiton alle torkuille tai kirjaa lukemaan. Nuokuttaa ja väsyttää. Mutta mihinkäs tässä on ollut kiire valmiissa maailmassa?

Tänään pääsin kuitenkin liikkeelle. Oli paljon rakkaita saman katon alla ja muistin taas; Tännekin minä kuulun. Olen täällä taas ja se on ihanaa se. 
Huomenna vaihdetaan meillä vuotta hyvässä seurassa. Toivottavasti teillä on yhtä hyvää tiedossa! Tavataanhan tulevanakin vuonna!

28 kommenttia :

Pepi kirjoitti...

Ajattele kuinka aika kulkeekin joskus joutuisasti!
Vasta siellä pakkasitte ja nyt jo taas kotona. Mutta ihana kun saitte kunnon talvikelin koko täällä olon ajaksi -toivotaan että meitä sinne tulijoitakin keli keväällä suosii samalla lailla :)

Oikein hyvää vuodenvaihdetta!
YENI ILINIZ KULTU OLSUN!

Jael kirjoitti...

Nopeasti meni se teidän lomanne ja niin erilaiset maisemat nyt.Oli mukavaa seurata teidän Suomen matkaanne ja talviset kuvat olivat ihanat !Oikein hyvää Uutta Vuotta koko perheelle!

Pepi kirjoitti...

....ja "pikakirjoitusvirheen" kera näköjään :D

Matkatar kirjoitti...

Kiitos kivasta blogista ja hyvistä kuvista, on ilo lukea jatkossakin tarinoitasi! Mukavaa uutta vuotta!

Leena Lumi kirjoitti...

Mine, lumoa olivat talviset, lumiset kuvasi Suomesta. Minä en niitä kaupunkien ruuhkaan vaihtaisi. Minussa läikähtää kun näen meren, lumen ja paljon tilaa, mutta kieltämättä omaa sänkyä ei voita mikään. Taidankin suunnistaa sinne nyt kirjan kanssa...

Lumoavaa vuoden vaihdetta sinulle♥

Saga kirjoitti...

Ihanat yli kattojen näkymät, mikäs siellä ollessa. Oma koti kullan kallis.

Tavataan täällä teillä ja meillä ensi vuonnakin :)

A kirjoitti...

Hienoa että matka kotimaahan onnistui, ja pääsitte onnellisesti takaisin Istanbuliin!:)

Varmaan sinulla on matkaväsymystä, kun on huolehdittava kaikesta!

Kiitos tästä kuluneesta vuodesta, ja paljon onnea ja siunausta sinulle & perheellenne; ensi vuonna tavataan!<3333

Mari Jalava kirjoitti...

Tavataan varmasti. Sinun tekstejäsi on todella mukava lukea, vaikkei niin tule juuri kommentoituakaan. Mukavaa uutta vuotta noihin maisemiin!

Rva Pioni kirjoitti...

Kauniit himmeät kuvat kotikaupungistasi.
Tavataan toki ensi vuonnakin.

Sude kirjoitti...

Tokihan haikeana seuraan elämääsi Turkissa ensi vuonnakin.
Oikein Hyvää Uutta Vuotta Perheellesi !

sannabanana kirjoitti...

Minullekin tuli haikea mieli, kun luin tämän postauksen. Sellaista se on: jääminen, palaaminen, lähteminen. Mutta on ihanaa kun on monta oikeaa Kotia.

Oikein iloista Uutta Vuotta!

Anonyymi kirjoitti...

Hei!!
Ihania joulukuvia Suomesta....kiva,että saitte nauttia valkoisesta joulusta ja rakkaiden seurasta:))
Me olimme joulun Pohjanmaalla ja nyt taas kotona.
Lomasta nautin pojan kanssa vielä vkon verran,isi menee töihin aiemmin.
Toivotan teille koko perheelle IHANAA UUTTA ALKAVAA VUOTTA 2013 ja SIU!!!!
Terveisin Ulla

Mine kirjoitti...

Pepi: Oikein Hyvää Uutta Vuotta. Ajatella, että se on se vuosi, kun oikeasti tavataan:). Sitä odotellessa!

Yaelian: Kyllä, maisemiin on todella tullut vaihdosta:). Hyvää Uutta Vuotta ja Rauhaa Israeliin!

Matkatar: Samoin. On hauska kun sinullakin maisemat vaihtuu. Se olisi kai materialistinen unelmani. Talo Suomessa ja pesä Istanbulissa. Rahaa sukkuloida näiden kahden välillä Hyvää Uutta Vuotta!

Leena: Täälläkin näkyy meri ja ihana bosbori. Ja tilaa, kun kiipeää korkealle ja katselee kattojen yli:D. Istanbul on ihana, ei sille mitään voi. Ja sänky on kyllä pakko saada mukaan Suomeen. Oikein Hyvää Uutta Vuotta!

Saga: Eikö ole kummallista, että sielunmaisema voi olla Istanbulin katot ja Bosbori tai sitten kallioranta tai talo metsänreunassa. Samalla kertaa. Tuokoon tuleva vuosi sinulle onnea, onnea, onnea.

Aili: Oikeasti olin kyllä aika Hulda Huoleton. Nythän se taas alkaa tämä arjen pyörittäminen. Mutta sitä ennen juhlitaan ja otetaan Uusi Vuosi vastaan. Hyvää Uutta Vuotta!

Mari: Kiitos, kun käyt ja luet. Oikein hyvää Uutta Vuotta sinunkin maisemiin.

Rva Pioni: Himmeältä Istanbul saattaa talvella näyttääkin. Tämä on kyllä otettu ikkunanläpi, mutta muuten saattaa olla ilmassa jos minkälaista himmennintä. Hyvää Uutta Vuotta!

Sude: Ehkä voitat lotossa ja pääset itse Istanbulin kaduille kävelemään. Tartun sitten sinua käsikynkään! Hyvää Uutta Vuotta!

Sannabanana: Jos ei jostakin luovu, ei voi saada toista tilalle. Hyvin käy, kun luovuttuaan huomaa omistavansa jollakin tavalla molemmat. Ja kylkiäisenä saapuu kaipaus sinne missä ei ole.

Ulla: Täällä kolme neljästä palaa koulutielle heti Uuden vuoden alussa, esikoinen saa lomailla vielä viikon. Minun pitäisi kiireesti tehdä korumalleja, sillä puolivälissä kuuta ajan Bulgariaan..

HYVÄÄ UUTTA VUOTTA!

Lissu kirjoitti...

Saitte lomallanne talvesta parhaat palat, sillä nyt sataa RÄNTÄÄ ja etelässä VETTÄ! Oma sänky on aina oma sänky! Oikein rentoa vuoden vaihtumista. Jään odottelemaan tuulumisianne ensi vuodeltakin.

Kirsikka... kirjoitti...


Koti on siellä, missä sydän on !!
Hyvää uutta vuotta!

Unknown kirjoitti...

Hienoa, että olette päässeet turvallisesti kotiin :))

"Uuden vuoden taian tein,
sen sylissäni ulos vein.
Tuulen mukana sinulle heitin,
pehmeillä toiveilla hellästi peitin.
Ettei särkyisi taika,
vaan tulisi onnen aika"
Ihanaa Uutta Vuotta 2013 ja tavataan ensi vuonna! :)

pikkujutut kirjoitti...

Oikein hyvää uutta vuotta sinulle ja perheellesi!

Anonyymi kirjoitti...

Hyvää uutta vuotta teille Istanbuliin! Olen käynyt lukemassa ihastuttavaa blogiasi useinkin.
Sinulla on paljon mielenkiintoista kerrottavaa ja hyviä matkavinkkejä. Voisit ihan kirjoittaa oman kirjankin Turkin ihmeistä.
Ja sinun kertomuksista iskee matkakärpänen...

Mine kirjoitti...

Lissu: Joskus meillä on erittäin hyvä tuuri:). Ja vuosikin vaihtui oikein rennosti.

Kirsikka: ihan totta. Ja koti on siellä missä perheen on.

Lilja: Onni on aina tervetullut. Ja tosiaan, tavataan, tavataan.

Pikkujutut: Kiitos samoin. Uusi vuosi on alkanut ja aikalailla samalla lailla, kun aina vanhakin. Kahvia keittämällä.

Anonyymi: Mukavaa, kun jätit viestin käynnistäsi:). Ja matkakärpänen on aina parempi kuin baarikärpänen:D. Eikö vain?

Satu kirjoitti...

Onnellista uutta vuotta koko teidän perheelle!

Mine kirjoitti...

Hippu: Kiitos, samoin sinulle. Onnelliseltahan tämä vaikuttaa, kun on ystävät kylässä ja vatsa täynnä. Nyt taidan vielä kaivaa suklaarasian esille ja pistää suun makeaksi.

Allu kirjoitti...

Hyvää uutta vuotta, Mine!

pikkupikkuriikki kirjoitti...

onnea tähän uuteen vuoteen teille kaikille. Ihania kuvia oli talvisesta Suomesta ja Langinkosken maisemat niiiin tuttuja ja muistorikkaita. Terkkuja teille kaikille! <3

Mine kirjoitti...

Allu: Kiitos ja sitä samaa! Aurinkoiselta näyttää tammikuun 2.

Pikkuriikki: Kaunistahan siellä oli ja nyt kuulema sataa ja lumet sulaa. Sattui siis kovin hyvä tuuri. Paluu arkeen on tässä tekeytyvillä, mutta jotenkin se sujuu vähän nihkeästi...

Maria kirjoitti...

Onnellista Uutta Vuotta!

Anonyymi kirjoitti...

Piipahdin katsomassa, joko matkasi tai arkesi jatkuu - ei vielä, joten tuskin enää maltan odottaa...

Kaikkea Hyvää ja Onnea Uuteen Vuoteesi 2013 ! t: Tiina

Meidän vuosi on aina ennen vaihtunut Itä-Suomesta tulleiden ystävien seurassa, mutta tänä vuonna oli poikkeus monestakin yhteensattumasta johtuen, joista vähäisimmät eivät olleet Kummipojan armeija ja Miehen keuhkokuume (alkava + hyvin lääkitty tosin).

Olen huomannut, että kun Mies sairastuu, niin maailma pysähtyy ja hänestä tulee kuningas omassa kodissaan ja töissään korvaamaton. Mies lepää huoneessa, jota kutsutaan kirjastoksi ja katsoo tv:tä tai nukkuu; tuolin saa mukavasti lepoasentoon (myös jalat). Vaimo kantaa kuumaa juomaa, ruokaa, peittoja, lääkkeitä ja muuta tarvittavaa. Muistuttaa antibioteista ja kyselee vointia.

Kun Vaimo sairastuu, niin maailma jatkaa entiseen malliin. Jos kuumetta on vähän, hän lähtee töihin ja hoitaa muita sairaita; ei kuitenkaan kättele ketään, että pöpöt eivät leviä. Jos kuumetta on vähän vielä enemmän, hän jää kotiin, mutta vastaa sängystä työ-sähköposteihin, pesee 2 koneellista pyykkiä, tekee ruuan, käy kaupassa ja ottaa pulkan + Iltatähden mukaan, kun ei jaksa kantaa kasseja. Lisäksi hän kävelee kolme kilometriä koululle Iltatähden arviointikeskusteluun (todistukset saadaan vasta keväällä), mutta ei kättele opettajaa ja yrittää yskiä ilman pisaroiden leviämistä. Illalla, kun Mies tulee töistä kotiin, syö ja menee kirjastoonsa tuoliinsa makoilemaan, vaimo kiukkuisena kiskoo vielä kerran toppahousut jalkaan ja vie koiran lenkille.

Illalla kaikki ihmettelevät, että miksi Vaimo on niin huonolla tuulella...Esikoinen vielä erikseen kyseli, että miksi ihmeessä Äitinsä ei ollut töissä ja antoi palautetta sotkuisesta olohuoneesta. Hän itse oli ollut kavereiden luona yökyläilemässä ja viettämässä tyttöjen pyjamabileitä.

Voisiko muuttaa kuuhun ?

Mine kirjoitti...

Tiina: Hieman nyt hoppua pitää tämä Uusi Vuosi. Mutta ehkä se elämä tästä hieman rauhoittuu.

:D. Vai sellaista sairastamista. Minulle ei oikein koskaan nouse kuume, mutta jos nousee, silloin minusta ei ole mihinkään. Ja kerran olen sairastanut keuhkokuumeen ja se oli hurjaa se. Silloin makasin makaamasta päästyäni ja yskin niin, että ajattelin tekeväni kuolemaa. Ja mies passasi ja hoisi, kodin, vaimon ja lapset, joista pienin oli vajaan vuoden. Joten sen jälkeen hän on minun puolestani saanut olla sairaana sairas:).

Mine kirjoitti...

Maria: Hyvää UUtta Vuotta myös sinulle.