"Istanbul on kymmenen miljoonan elämän sekamelska. Se on kymmenen miljoonan sotkuisen tarinan avoin kirja. Istanbul on heräämässä levottomasta unestaan, valmiina ruuhka-ajan kaaokseen. Tästä eteenpäin on liikaa rukouksia, joihin vastata, liikaa rienauksia, joita huomata, ja liikaa syntisiä, yhtä lailla kuin viattomiakin, joita pitää silmällä. Istanbulissa on jo aamu." Elif Shafak: Kirottu Istanbul.
Tervetuloa mukaan matkalle. Tämä blogi kulkee Turkissa ja sen lähialueilla, ajaa Suomeen ja takaisin sekä kurkistelee porttikongeihin ja uusille lenkkipoluille Istanbulissa. Unohtamatta arkea ja juhlaa.

keskiviikko 19. joulukuuta 2012

362. tarina (Tekemisen meininki)

Eilen keittiössä oli kunnon sutina. Mummon kanssa pidettiin piparinpaistajaiset serkuksille. Siinä sai kaulia, siirtää piparia pellille, paistaa ja aloittaa taas alusta. Kuvat ehkä kertovat enemmän kuin tuhat sanaa?
Täällä eletään nyt täydellä teholla. On tekemisen meininki yhdellä ja toisella saralla. Tunnustellaan miltä tuntuu, kun pakkanen puree poskia. Miltä maistuu konvehdilla koristeltu pipari. Miten ihana on iltapalaksi paistaa takassa makkaraa. Kuinka syvä on monen tunnin ulkoilun jälkeen saapuva uni.

Tulevina päivinä on edessä vieraiden kulkue. Mummoa jo mietityttää, että kuinka tässä keretään saamaan joulu tupaan. Minä en huoli, sillä päivät ovat näyttäneet, että vuorokaudessa kerkiää vaikka mitä.

Ja jouluun on vielä VIISI yötä!

16 kommenttia :

Unknown kirjoitti...

Kylläpäs olette leiponeet herkullisen näköisiä pipareita! :)) Nautinnollista ja rentouttavaa yhdessäoloa sekä iloista joulun aikaa Teille kaikille. :)

anumorchy kirjoitti...

Olisi kiva tulla maistiaisille!

Satu kirjoitti...

Siinä on vilinää ja vilskettä! Nuo konvehtipiparit olisi ihan mun juttu, paitsi että se pipari saisi olla mieluusti raaka. :-D

Mine kirjoitti...

Lilja: Kiitos ja lämpimät Jouluterveiset myös teille!

Anu: Tervetuloa, vaikka taitaa välimatka tulla esteeksi.

Hippu: Kyllä sitä taikinaa taisi sujahdella aika lailla suihin ennen paistamista. Ja konvehtejakin ennen koristeeksi pääsyä:).

pikkujutut kirjoitti...

Näyttää todella touhukkaalta. Ja rento meininki- joulustressitä ei tietoakaan :)

A kirjoitti...

Onpa siinä pipari poikineen..;)))
Kauniisti koristeltuja kaiken lisäksi!

Kyllä tuolla porukalla ehtii vaikka mitä!:DD

Oikein lämmintä ja hauskaa joulun odotusta sinulle ja suvullesi, Mine!<33333

Anonyymi kirjoitti...

Kuuluuko Kotkassa kiljuntaa ? Jos kuuluu, niin olkaa rauhassa; se olen minä ja kiljahdukset ovat puhdasta RIEMUA ! JIHUU ja WAU ! En voi lopettaa tätä hymyilyä... Kävin juuri opintoihini liittyen katsomassa arviointijärjestelmästä ja sähköpostista syksyn opintojaksojen tuloksia; tentit ovat menneet loistavasti ja kurssiarvosanat ovat kaikki 5 ! JEE ! Todella JEE ! Ja minä olin monta viikkoa murheen murtama, kun pelkäsin, että en saa tenttejä edes läpi...

Ja nyt yritän rauhoittua tänne pipareiden äärelle; hauskat ja touhukkaat kuvat ! Tuliko kenenkään maha kipeäksi taikinan syömisestä ? Suklaalla koristeltu pipari sulaa varmaan suussa ? NAM !

Mukavia vierailuja; aika riittää varmasti kaikkeen, mikä on tarpeen ! Ja mihin ei riitä, niin se ei sitten tarpeen ollutkaan, vai mitä ? t: Tiina

Mine kirjoitti...

Pikkujutut: Jep. Se on kumma, että kun pääsee pois omasta kodista, loppuu suorittaminen ja pingottaminen. Ymmärtää, että on oleellisempiakin asioita kun suorassa olevat maton hapsut.

Aili: Kyllä, lapsityövoimaa on ja emme epäröi käyttää sitä:).

Tiina: Voi miten hienoa!!! Onnea onnea onnea. Ja kolmenkertainen HURRAA-huuto päälle.

Ei ole mahakipuisia. Piparit on huvenneet hyvää vauhtia ja mummo mietti, että pitäisköhän tekaista jo uusi taikina...

Saga kirjoitti...

Mukavaa tekemisen meininkiä, tuollaiset piparitalkoot isolla porukalla jää lasten mieleenkin. Minä "pakotin" miehen osallistumaan pipareiden tekoon ja kivaahan se olikin :)

Lissu kirjoitti...

On niin asioihin syventyvää sakkia, että! Syntyy leivonnaisten lisäksi paljon ihania muistoja.

Mine kirjoitti...

Saga: Minun ei tarvitse nykyään leipoa oikeastaan ollenkaan. Mutta kaulia täytyy ja tehdä siirtoja ja paistamisia.

Lissu: Ja perinteitä. Niitähän tässä synnytetään ja valitaan niitä asioita joita halutaan lastenkin yhdistävän jouluun..

Jael kirjoitti...

Ihanaa touhua ja lapsilla niin kivaa tuolla:) Eilen tein minäkin pipareita,kokonaiset 200 kappaletta vapaaehtoispaikan lapsille ja yhdelle pienten lasten päiväkodille.

Mine kirjoitti...

Yaelian: Kyllä se piparintuoksu on jouluista, vaikka en itse pipareita syökään. Sinulla on ollut sen sijaan ihan piparitehdas! Toit varmasti paljon iloa pipareinesi....

Allu kirjoitti...

Söpöjä leipureita siellä.

Mine kirjoitti...

Allu: Onhan näitä täällä, onneksi.

Sateenkaari kirjoitti...

Kuvista oikein huokuu aivan ihana piparienpaitotunnelma.