"Istanbul on kymmenen miljoonan elämän sekamelska. Se on kymmenen miljoonan sotkuisen tarinan avoin kirja. Istanbul on heräämässä levottomasta unestaan, valmiina ruuhka-ajan kaaokseen. Tästä eteenpäin on liikaa rukouksia, joihin vastata, liikaa rienauksia, joita huomata, ja liikaa syntisiä, yhtä lailla kuin viattomiakin, joita pitää silmällä. Istanbulissa on jo aamu." Elif Shafak: Kirottu Istanbul.
Tervetuloa mukaan matkalle. Tämä blogi kulkee Turkissa ja sen lähialueilla, ajaa Suomeen ja takaisin sekä kurkistelee porttikongeihin ja uusille lenkkipoluille Istanbulissa. Unohtamatta arkea ja juhlaa.

maanantai 18. heinäkuuta 2011

32. tarina (Voihan Varna)

Rantailun vastapainona päätämme käväistä Varnaa katsomassa. Jostakin syystä suhteemme kaupungin kanssa menee alusta alkaen pieleen. Varna on ilmeisesti herännyt väärällä jalalla, eikä ole ehtinyt aamupesulle. Meillä puolestaan ei riitä yhtään sympatiaa kaupungin käytökselle.Ensin meidät pysäyttää yrmeä poliisi. Mistä syystä, se ei kohtaamisessa selviä. Poliisi tutkii papereita ja mulkoilee tutkivan näköisenä päästäen meidät sitten jatkamaan matkaa. Tiejärjestelyt ja parkkipaikan etsiminen ovat viedä järjen. Lopullisesti sen vie löytynyt parkkipaikka, jossa turistia häpeilemättömästi ylirahastetaan.Varnassa kävellessäni tulee mieleen ensimmäinen mielikuvani Bulgariasta. Voihan Varna, olet oikeastaan ruma sosialistisen realismin tuotos. Vaikka kuinka yritän, en löydä mitään kaunista katseltavaa, vaan silmäni osuvat vain sellaiseen, joka vahvistaa huonoa mielikuvaani.Varna-kierroksen paras hetki on se, kun löydämme automme epäilystämme huolimatta sieltä, mihin sen jätimme. Toiseksi parhaana hetkenä ajamme kaupungista pois, emmekä enää palaa.

2 kommenttia :

SaaraBee kirjoitti...

Unohtakaa Varna ja suunnatkaa Nessebarin ihanaan kylään. Varnassa en ole käynyt, mutta ankelta näyttää.

Kiva, että ehdin käymään "vierailulla" Vihreällä Saarella. Loma meni nopeasti ja nyt on taas arki koittanut minulle. Pojat vielä lomaileevat pitkään.

Mine kirjoitti...

Vihreatniityt: Näin teimmekin. Tällä erää viimeinen Bulgaria postaus on työn alla:). Meinaa sotkea tämä elämä tätä harrastusta. Pitää käydä Lissabonissa hääpäivää viettämässä ja varustautua mökille lähtöön:). Yöt menee pyöriessä turhan lämpimässä. Suomen kesä alkaa selvästi kaivata kaverikseen ilmastointilaitteen. Sinulle Iloa ja voimia arkeen paluuseen. ps. Olin varmaan turhan ankara Varnallekin. Uskon, että jossakin muussa mielentilassa olisin saattanut löytää sieltäkin jotakin kaunista.